Studere i Argentina
03 jan 2023

Studere i Argentina: Studieopplevelser

Selv om du kommer til å bruke mye tid med studiene, bør du huske på at det også er viktig å oppleve mer enn innsiden av skolens biblioteks fire vegger. Argentina er et stort land med mye varierende og spennende å by på.  

 

Finn et studium

Vil du studere i Argentina? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Argentina

 

Studentorganisasjoner 

Universitetene i Argentina har flere ulike studentorganisasjoner du kan melde deg inn i. Disse gir en perfekt mulighet for å bli bedre kjent med de andre studentene utenfor klasserommet, og kanskje du til og med finner deg en ny hobby. Utvalget av studentorganisasjoner varierer fra skole til skole, men det finnes en organisasjon for alle og enhver. Dette kan du sjekke ut på den spesifikke skolens hjemmeside.   

Skoleaktiviteter 

Lærerstedene er opptatt av at du skal få oppleve så mye som mulig - ikke bare av den argentinske kulturen, men flere steder i Sør-Amerika. Derfor tilbyr flere av universitetene ulike ekskursjoner. Du kan blant annet dra til den historiske byen Colonia del Sacramento i Uruguay, besøke en gård utenfor Buenos Aires og oppleve den argentinske kulturen på nært hold eller lære å danse tango. I tillegg arrangerer de fleste skolene fester, spillkvelder, filmkvelder og sportsarrangementer.  

Arrangementer utenfor skolen 

Argentina er et stort land med en mangfoldig befolkning og sterke tradisjoner, noe som gjenspeiles i deres festiviteter. Det finnes et hav av spennende og nye opplevelser! 

Her er et lite utvalg av hva du kan oppleve: 

Karnevalet i Tilcara 

Hvert år i månedsskiftet mellom februar og mars blir den ni dagers lange karnevalfestivalen arrangert i Tilcara, en by i den nordvestlige delen av Argentina. Karnevalet blir sett på som en feiring av jordkloden med parader, kostymer, dansing, mat og drikke, og samler hundrevis av mennesker fra ulike deler av Argentina og resten av kontinentet. 

Buenos Aires Tango Festival 

Tango festivalen i Buenos Aires blir arrangert hver august og foregår over hele hovedstaden. Du får muligheten til å oppleve tangoens kultur og historie på flere ulike måter, blant annet gjennom dans, film, teaterforestillinger og musikk. De fleste av arrangementene er gratis, men det er begrenset med plasser. Her er det første man til mølla-prinsippet som gjelder.  

Som en del av festivalen blir verdensmesterskapet i tango arrangert, hvor over 400 dansepar fra hele verden konkurrerer. 

Sjokoladefestivalen i San Carlos de Bariloche 

Er du svak for søtsaker, spesielt sjokolade, er dette en opplevelse for deg. Sjokoladefestivalen arrangeres hver påske i byen San Carlos de Bariloche, som ligger vest i Argentina. Et av de store høydepunktene er det 8 meter høye påskeegget i sjokolade, som er laget av flere kjente sjokolademakere. På morgenen 1. påskedag blir egget knust i mange biter etter nedtelling fra publikum.
 

Les mer om å være student i Argentina:
 

Utdanningssystemet

Argentina er et spennende land å studere i. Men hvordan fungerer utdanningen her? Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Argentina? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Argentina er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Argentina.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Argentina og skal søke om studiestøtte? Da kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen i Norge. Her er alt du må vite.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Argentina varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Argentina.

Lær mer

 

Argentinsk språk og kultur

Du vet kanskje mye om Argentina allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den argentinske kulturen!

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Argentina? For å jobbe i Argentina trenger du blant annet et studentvisum. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

  

Argentinas beste universiteter

Du finner mange spennende universiteter i Argentina. Hvilken av dem er de beste? Se Argentinas desidert beste universiteter her!

Lær mer

 

Det argentinske språket

Du kan kanskje litt spansk fra før av, men det er lurt å ha noen kunnskaper. Se hvor du kan ta spanskkurs før din reise.

Lær mer

Sist oppdatert: 03 jan 2023