Studere i USA - New York skyline
03 jan 2023

Studer i USA: Studieopplevelser

Som student i USA vil du få god tid til å utforske hva landet har å tilby av opplevelser. USA er et enormt land, så du vil ikke få tid til å oppleve alt. Hva du får muligheten til å oppleve vil også påvirkes av hvor du studerer. Uansett hvilken skole du velger, finnes det er stort utvalg studieopplevelser for deg!  

 

Finn et studium

Vil du studere i USA? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i USA

 

Studentorganisasjoner 

Et fint sted å starte for å få det meste ut av studieoppholdet, er studentorganisasjoner. Du vil kunne utforske studentorganisasjoner av alle slag, blant annet innen sport, litteratur, politikk, kultur, ulike fagområder, kunst, religion og sosiale grupper. Du kan lete blant skolens studentorganisasjoner på deres hjemmeside og velge ut et én eller flere grupper før studiestart. Gjennom studentorganisasjoner vil du oppleve nye ting, møte nye mennesker og dra nytte av andre studenters tips og erfaringer.  

Skolearrangementer 

I tillegg til aktiviteter som arrangeres av de enkelte studentorganisasjonene, er det vanlig at skolen holder arrangementer. Dette er en fin arena for å kjenne på samholdet skolen har å tilby. Veldig ofte har skolen en eller flere idrettsgrener med tilknyttede arrangementer, som amerikansk fotball og basketball. Du trenger ikke å være en tilhenger av sporten for å delta på arrangementene.

Selv om idrett er en viktig sosial arena ved de fleste skolene i USA, arrangerer de også andre aktiviteter som filmkvelder, spillkvelder, ekskursjoner, konkurranser og fester. Husk at aldersgrensen for å drikke alkohol i USA er 21 år om du skal delta på fester arrangert av skolen eller privat.  

Opplevelser utenfor skolen 

Dersom du ønsker å utvide dine opplevelser utover de du kan få gjennom skolen, har du kommet til rett land. USA er et ekstremt mangfoldig land i form av mennesker, kultur, natur og opplevelser. Her finner du alle slags klimaer, som hvite strender med palmer, ørkener og store snødekkede fjell – som alle tilbyr naturopplevelser etter terreng og vær. Hver delstat har også særegne tradisjoner og opplevelser, for eksempel temaparker i Florida, surfing på Hawaii, pai-lignende pizzaer i Illinois eller konkurrere i å kaste tørket kumøkk lengst i Nebraska!  

Her har du noen eksempler på unike aktiviteter i USA, på tvers av ulike delstater:  

Sleep no more 

Et interaktivt teaterstykke basert på Macbeth i New York. Det som er spesielt med dette stykket, er at du kan bevege deg mellom ulike rom, følge spesifikke karakterer og interagere med rekvisittene gjennom hele opptredenen.  

Mardi Gras 

Mardi Gras er et karneval i Louisiana som varer i omtrent to uker. Tar du turen til New Orleans er du i selve hjertet av karnevalet og får oppleve livlig musikk, spennende mat, perlekjeder, maskeradeball og fargeglade mennesker og parader. Mardi Gras markerer slutten av sesongen før fasten, en katolsk tradisjon. 

Temaparker 

Selv om temaparker i seg selv ikke er et unikt konsept, er de amerikanske temaparkene i en egen liga. Her kan du blant annet oppleve Disneyland, Six Flags, Universal studio og Dollywood, som alle setter sitt preg på den amerikanske opplevelseskulturen.  

Verdens stilleste rom 

I Minnesota finner du verdens stilleste rom. Med desibel på -9.4 er det ingen lyder i rommet – det er så stille at du kan høre ditt eget hjerte slå og blir sinnssyk etter bare 45 minutter. Fraværet av lyd gjør opplevelsen uutholdelig i løpet av kort tid, men er like fullt en unik og spennende erfaring.

Les mer om å være student i USA:
 

Utdanningssystemet og søknadsprosessen

USA er et av verdens mest populære studienasjoner, men utdanningssystemet skiller seg fra det norske. Men hvordan? Det får du svar på her!

Lær mer

 

Studentvisum

Alle internasjonale studenter som skal studere i USA trenger et studentvisum. Finn ut hvordan du får studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i USA er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i USA og skal søke om studiestøtte? Du kan søke støtte fra enten Lånekassen i Norge eller direkte i USA. Her er alt du må vite.

Lær mer

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i USA når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i USA? Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

 

USAs topp 5 universiteter

USA er kjent for sine gode universiteter og har flere av verdens beste. Men hvilke er de aller beste? Se USAs topp 5 universiteter her!

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Hvordan søker du om opptak til høyere utdanning i USA? Er det vanskelig å komme inn? Her får du en oversikt over søknad- og opptakskrav i USA.

Lær mer

 

 

Kilder: americanscientist.com, snl.no, mckittrickhotel.com

Sist oppdatert: 03 jan 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 03.01.2023

Studere i Danmark: Danmarks topp 5 universiteter

Danmark har et veletablert utdanningssystem, som gjenspeiler seg i universitetene og kvaliteten på utdanningene de tilbyr. Selv om Danmark kun har 8 universiteter, havner flere av dem høyt på listen over verdens beste universiteter. Se Danmarks topp 5 universiteter her!

Les mer
Sist oppdatert: 09.01.2023

Studere i Sør-Afrika: Den sørafrikanske kulturen

Før du starter dine utenlandsstudier, kan det være lurt å gjøre seg kjent med kulturen og tradisjonene. Lær om den sørafrikanske kulturen og de ulike tradisjonene!

Les mer
Sist oppdatert: 03.01.2023

Studere i Argentina: Studieopplevelser

Argentina er et stort land med mye varierende og spennende å by på. Her kan du lese mer om ting du bør se og oppleve i løpet av din studietid i Argentina.

Les mer