Studere i USA - New York skyline
03 jan 2023

Studere i USA: Jobbe ved siden av studiene

Veldig mange er i tvil om å studere i USA på grunn av de høye studie- og levekostnadene. Naturligvis ønsker mange derfor å jobbe ved siden av studiene, for å ha en ekstra inntekt ved siden av studielånet. Velger du å studere i USA bør fokuset være på studiene og få så mye som mulig ut av oppholdet. Likevel finnes det mulighet til jobb ved siden av studiene, for deg som ønsker det.  

Vær oppmerksom på at du må ha bevis på at du har tilstrekkelig økonomi til å dekke alle utgifter under studieoppholdet i USA, utenom jobb ved siden av studiene. 

 

Finn et studium

Vil du studere i USA? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i USA

 

Studentvisumer du kan jobbe med 

Både M1 og F1 studentvisum gir mulighet til å jobbe ved siden av studiene, men med visse restriksjoner. Begge studentvisumer krever autorisasjon fra utnevnt skolefunksjonær og USCIS, samt at arbeidet er relatert til ditt studieområde. Som M1 student, gjelder ikke-akademiske eller yrkesrettede studier, kan du kun delta i praksis etter å ha fullført studiene.  

Det vanligste studentvisumet er F1 for internasjonale studenter og er vi kommer til å fokusere på her, ettersom dette visumet gjelder for akademiske utdanninger.   

Jobb ved siden av studiene med F1-studentvisum 

I løpet av det første studieåret kan du kun jobbe på campus, med visse betingelser og restriksjoner. Ta kontakt med skolen du skal studere ved for å få informasjon om nøyaktig hvilke krav som gjelder.  

Etter ditt første akademiske år, har du tre jobbalternativer utenfor campus:  

  1. Curricular Practical Training – CPT.  
  2. Operational Practical Training – OPT. 
  3. Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM), Optional Practical Training Extension – OPT.

 
Du kan også velge å jobbe på campus etter første studieår.  

Som F1-student vil du kunne kvalifiseres til å jobbe utenfor campus ved spesielle situasjoner, for eksempel om du skulle møte på en uforventet økonomisk motgang.
 

Les mer om å være student i USA:
 

Utdanningssystemet og søknadsprosessen

USA er et av verdens mest populære studienasjoner, men utdanningssystemet skiller seg fra det norske. Men hvordan? Det får du svar på her!

Lær mer

 

Studentvisum

Alle internasjonale studenter som skal studere i USA trenger et studentvisum. Finn ut hvordan du får studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i USA er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i USA og skal søke om studiestøtte? Du kan søke støtte fra enten Lånekassen i Norge eller direkte i USA. Her er alt du må vite.

Lær mer

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i USA når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

USAs språk og kultur

Du vet kanskje mye om USA allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den australske kulturen!

Lær mer

   

USAs topp 5 universiteter

USA er kjent for sine gode universiteter og har flere av verdens beste. Men hvilke er de aller beste? Se USAs topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

Søknad- og opptakskrav

Hvordan søker du om opptak til høyere utdanning i USA? Er det vanskelig å komme inn? Her får du en oversikt over søknad- og opptakskrav i USA.

Lær mer

 
 
Kilder: uscis.gov

Sist oppdatert: 03 jan 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 02.01.2023

Engelsk-norsk ordliste for utdanningsbegrep

Her kan du se en del av de vanligste engelske begrepene studenter møter på når de skal søke utdanning i utlandet. Ordlisten kan også være nyttig for deg som skal studere i Norge, på et studieprogram undervist på engelsk.

Les mer
Sist oppdatert: 26.09.2018

Overbevis foreldrene dine om å la deg studere utenlands

Har du foreldre som er bekymret over at du vil reise til utlandet for å studere? Vi gir deg fem gode grunner som kan overbevise foreldrene dine!

Les mer
Sist oppdatert: 09.01.2023

Studere i Sør-Afrika: Søknad- og opptakskrav

Hvordan søker du til høyere utdanning i Sør-Afrika? Her kan du lese mer om søknad- og opptakskrav for studier i Sør-Afrika!

Les mer