Studere i USA - New York skyline
03 jan 2023

Studere i USA: Lån og stipend

Det er ingen måte å komme seg unna – studieavgiftene i USA kan koste mye. Skolene setter også sine egne priser for de ulike studieprogrammene de tilbyr. Avgiftene kan derfor variere stort fra skole til skole og mellom utdanninger, samt mellom offentlig og private skoler. Vi anbefaler derfor at du undersøker studieavgiftene på utdanningene du ønsker å gå, før du søker.  

 

Finn et studium

Vil du studere i USA? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i USA

 

Studielån og stipend

Dersom du skal studere i USA, vil du høyst sannsynlig søke om studiestøtte gjennom Lånekassen. Skal du studere bachelor- eller mastergrad, er sannsynligheten stor for at du får godkjent lån og stipend. Ettersom bachelorutdanningen vanligvis foregår over 4 år i USA, vil ofte ikke første studieår godkjennes som høyere utdanning i Norge. Dette betyr at første studieår i en bachelorutdanning ikke oppfyller kravene for å motta lån og stipend fra Lånekassen.  

På denne siden kan du søke frem dine prioriterte læresteder og se om det er stor sannsynlighet for at du får innvilget studielån og stipend.  

Studielån fra USA

Det er også mulig å søke studielån gjennom de amerikanske myndighetene. Følger du dette alternativet, starter vanligvis tilbakebetalingen seks måneder etter endt utdanning. Det er derimot anbefalt at du søker lån gjennom Lånekassen, ettersom noen av de amerikanske studielånene inkluderer renter.  

Kvaliteten på det Amerikanske utdanningskvaliteten veier likevel opp for kostnadene. Samtidig er det gode muligheter for idrettsstipend i USA.  

Idrettsstipend i USA  

Dersom du har et talent i en idrett, er det en mulighet å søke om idrettsstipend. Spiller du for eksempel fotball, ishockey, tennis, går på langrenn eller driver med friidrett, er det ikke usannsynlig at du kan kapre deg et idrettsstipend. Hvor stor prosentandel av skoleavgiften du får som stipend kan variere. 

Les alt om idrettsstipend i USA her
 

Les mer om å være student i USA:
 

Utdanningssystemet og søknadsprosessen

USA er et av verdens mest populære studienasjoner, men utdanningssystemet skiller seg fra det norske. Men hvordan? Det får du svar på her!

Lær mer

 

Studentvisum

Alle internasjonale studenter som skal studere i USA trenger et studentvisum. Finn ut hvordan du får studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i USA er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Lær mer

    

Søknad- og opptakskrav

Hvordan søker du om opptak til høyere utdanning i USA? Er det vanskelig å komme inn? Her får du en oversikt over søknad- og opptakskrav i USA.

Lær mer

 

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i USA når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

USAs språk og kultur

Du vet kanskje mye om USA allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den australske kulturen!

Lær mer

   

USAs topp 5 universiteter

USA er kjent for sine gode universiteter og har flere av verdens beste. Men hvilke er de aller beste? Se USAs topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i USA? Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

 

Kilder: lanekassen.no

Sist oppdatert: 03 jan 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 03.01.2023

Studere i Europa

Her får du informasjonen du trenger for å studere i ulike land i Europa. Lær med om hvordan du skaffer deg et studentvisum, levekostnader, utdanningssystemet og mye mer!

Les mer
Sist oppdatert: 09.01.2023

Studere i Sør-Afrika: Jobbe ved siden av studiene

Kunne du tenke deg å jobbe ved siden av studiene i Sør-Afrika? Det er fullt mulig! Les mer om hvor og hvordan du jobbe som student i Sør-Afrika.

Les mer
Sist oppdatert: 27.01.2023

Studere i Sør-Amerika

Kunne du tenke deg å studere i Sør-Amerika? Da har du mange spennende muligheter! Les vår guide og få informasjon om å studere i ulike land i Sør-Amerika.

Les mer