Universitet og høgskole

Santa Monica College i California

EduPlanet , i California
Varighet
Fra 1 semester (study abroad) til 2-4 år (bachelor)
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Sept, jan Se detaljer
Varighet
Fra 1 semester (study abroad) til 2-4 år (bachelor)
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Sept, jan Se detaljer
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Santa Monica College i California

Studere i utlandet på Santa Monica College

Heftig campusområde | Godt akademisk rykte | Strand og storby | Bredt kurstilbud

EduPlanet er en offisiell representant for Santa Monica College i Norge, og vi hjelper deg med veiledning, informasjon om Lånekassen, visum og søknad, helt gratis! Du betaler kun skolens egne avgifter.

Populær skole for skandinaviske studenter

Santa Monica College (SMC) i California tar årlig i mot ca 30 000 studenter og er utvilsomt en av de mest populære skolene i USA for skandinaviske studenter!

Skolen er veldig populær, mye på grunn av den fantastiske beliggenheten i Santa Monica og nærheten til Los Angeles, kombinert med stort utvalg av kurs, høy kvalitet på utdanningen og gode transfermuligheter til topprangerte universiteter rundt om i USA. Her studerer ca. 3 300 internasjonale studenter.

Siden begynnelsen i 1929 har skolen vært et kjent community college som tilbyr mange spennende kurs til konkurransedyktige priser. Uansett hvor lenge du vil være borte, SMC har alternativer som passer deg, les mer under «kurs & program»

Santa Monica

Santa Monica er en av Californias populære kystbyer, med en avslappet atmosfære, storslagne sandstrender og et herlig vær året rundt. I tillegg til strandliv, shopping og et legendarisk uteliv, er byen ideelt plassert for å utforske Los Angeles og dens forskjellige bydeler.

En kort busstur fra SMC campus finner du Santa Monica Beach med sin ikoniske pir og tilhørende fornøyelsespark. I turavstand finner du stjernespekkede Hollywood, Beverly Hills med sine filmstjerner og eksklusive butikker langs Rodeo Drive og Malibu Beach, som ligger langs den første delen av veien langs Pacific Coast Highway nord for Los Angeles. Besøk Universal Studios, Disneyland, kjente museer eller gå på sportsbegivenheter. I området finner du også Los Angeles flyplass.

SMC har et stort utvalg av studentforeninger og klubber – du vil definitivt finne noe du er interessert i! Studenter på SMC får i tillegg gratis lokalbuss, noe som gjør det enkelt å utforske nærområdet. For å reise viser du ditt studentkort som du vil motta ved registrering.

For kontakt eller mer informasjon om Santa Monica College i California, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kurstyper

Study Abroad

Lengde: 1-2 semestre

Study Abroad er perfekt for deg som ønsker å studere i en kortere periode i USA. Du studerer valgfrie, selvstendige kurs i et eller to semestre. For å motta studiestøtte fra Lånekassen for Study Abroad, må du minst ta 12 s.k. units per semester. Et kurs er ofte 3 units langt, noe som betyr at du studerer ca. 4 kurs per semester. Et semester er 16-17 uker langt. Før hver semesterstart skal du velge og registrere deg på kurs du vil ta. Konkurransen er stor på visse populære kurs, så dessverre er det ikke garantert at du får plass på alle kursene du ønsker.

Ikurskatalogenfinner du kurstilbudet som oppdateres før hvert semester, og merk at ikke alle kurs blir holdt hvert semester.

Study Abroad Package Program

Lengde: 1-2 semestre

Santa Monica College tilbyr nå også spesialdesignede programmer for de som ønsker å studere 1-2 semestre innenfor et bestemt fagområde. Du vil bli garantert en plass på de valgte kursene og må derfor ikke konkurrere med andre studenter om plassene. Du trenger heller ikke å delta i skolens Seminar Week ca. en måned før skolestart, men kan komme senere, samtidig som man ikke trenger å ta matte- og engelsktest før start. SMC´s Study Abroad Package Program gi et godt grunnlag for videre studier.

Programmet finne innen følgende områder:

Business/Marketing
Sports and Nutrition
Fashion
Psychology

Programmet gir deg studiepoeng som kan brukes hvis du ønsker å forlenge studiene ved SMC og ta for eksempel en Associate Degree eller gå et transferprogram med studier ved universiteter i USA. Hvis du velger Business/Marketing, har du mulighet til å legge til et andre semester i Business Entrepreneurship og deretter få et Certificate.

Associate Degree

Lengde: ca. 2 år

Du som allerede vet hva du vil studere, og ønsker å gjøre dette i USA over lengre tid, kan velge å ta en Associate Degree eller et transferprogram hos SMC. Disse programmene er 2 år lange, forutsatt at du tar 15 units per semester. Vær oppmerksom på at hvis du får et resultat på testen under Orientation Week, som krever at du tar et forberedende matematikk- eller engelskkurs, så må du kanskje studere litt over to år for å rekke å ta alle kursene som trengs for å oppnå graden din. Her kan du lese om aktuelle emner som du kan ta i enAssociate Degreepå Santa Monica College.

I din Associate Degree velger du en major, et hovedemne, som betyr at du studerer en rekke obligatoriske emner innenfor ditt valgte emneområde. I tillegg har du 1 år med General Education, som er generelle kurs som ikke er direkte knyttet til din major, men er obligatorisk for deg for å kunne oppnå din grad. Hvilke kurs du velger i ditt program, avhenger av den valgte major, hvilke kurs ditt college/universitet tilbyr, og i så fall hvilket universitet du har tenkt å overføre til etter studier på SMC.

Bachelor Degree og transfers til andre universiteter

Lengde: ca 4 år

Transfers til andre universiteter

Hvis du ønsker å fortsette studiene i USA, er SMC den perfekte skolen for å legge grunnlaget for en bachelorgrad. Etter at du har fullført Associate Degree eller ditt transferprogram på SMC, kan du søke på et universitet i USA, for eksempel University of California, UCLA, eller University of Southern California hvor du studerer ytterligere to år for å oppnå en Bachelorgrad. Forskjellige universiteter i USA har forskjellige opptakskrav, så hvis din intensjon er transfer etter tiden på SMC, er det bra å snakke med SMC sine rådgivere om kursvalgene dine før det første semesteret.

Bachelorgrad i Interaction Design

Føler du at du vil ta hele Bachelorprogrammet ditt på SMC, tilbyr de nå sin første i Interaction Design. Utdanningen tar 4 år, og i løpet av de to første årene studerer du en Associate Degree i grafisk design. Hvis du ønsker det, kan du senere fortsette i to år og oppnå en Bachelorgrad i Interaction Design, eller overføre til en annen skole og fortsette der. Bachelor in Interaction Design har blitt populært og inkluderer kurs som Web Design, Mobile Design, Graphic Design, Typographic Design, Project Management, Motion Graphic, Product Design etc. Programmet er etterspurt av mange High Tech selskaper. Studiet avsluttes med en ettertraktet internasjonal ingeniørgrad. Les mer omInteractive Design Bachelor programmet herpå SMC´s nettside.

Opptakskrav/Søknad

Minimumskrav: Generell studiekompetanse, evt 18+ år med 1 år fra videregående
Språkkrav: Minst karakter 2 i engelsk / IELTS 5.0 / TOEFL IBT 45

Innkvartering

Som student på SMC har du mange boalternativer i området. Selv om Santa Monica College ikke har egne studentboliger, vil de fleste studenter finne bolig innen 5-7 dager etter ankomst. Det er vanlig å dele leilighet eller hus med andre studenter fra skolen. Skolen kan tilby mye informasjon, tips og triks om bomuligheter for deg som fremtidig student.

Mange velger å bo på vandrerhjem/hostel, hotell eller vertsfamilie de første dagene, mens de ser etter innkvartering sammen med andre studenter, noe som kan være bra. Andre ønsker å ordne bolig lang tid i forveien.

På skolens nettside finner du samlet informasjon om innkvartering, og du kan registrere deg på skolens nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken om bomulighter i og rundt Santa Monica. Noen eksempler på organisasjoner man kan henvende seg til når man jakter på bolig:

  • E&S Ring tilbyr leiligheter og rom i sentrale Santa Monica.
  • Westside Terrace har leiligheter av litt høyere standard.
  • West Side Rentals hjelper deg med å finne overnatting i og rundt Santa Monica.
  • Carmel Apartments er en lokal utleier med leiligheter og rom i Santa Monica.
  • Craigslist kan sammenlignes med norske finn.no
  • Zillow hjelper deg med å søke etter overnatting i og rundt Santa Monica.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Santa Monica College i California.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

EduPlanet

EduPlanet Utenlandsstudier

Vil du studere medisin i utlandet? Ønsker du å ta et språkkurs, eller en grad i Europa, USA eller Australia? Hos EduPlanet kan du søke blant et hundretall skoler i hele verden og få hjelp av studieveiledere til å finne rett utdanning. Vår veiledning og søknadshjelp er helt gratis!

EduPlanet ble etablert i 1982 for å finne et alternativ for voksne og studenter som ville ta et språkkurs i utlandet med deltagere fra andre land. I dag tilbys det 14 språk i 40 land. I 2005 ble det tatt et stort skritt for også å hjelpe studenter med utenlandsstudier ved college og universiteter i utlandet.

Vi hjelper deg med å studere medisin i utlandet

Vi elsker jobben vår og brenner for å hjelpe deg med å komme inn på ditt drømmestudie innen medisin, tannlege eller veterinær. Hvis du forteller oss om bakgrunnen din, karakterene dine og dine ønsker for medisinutdanning, så skal vi ærlig fortelle deg om sjansene dine for å komme inn på de ulike universitetene og hjelpe deg med søknaden din.

Med EduPlanet kan du søke på mest anerkjente universitetene i hele Europa. Flere av universitetene våre har opptaksprøver i stedet for at man søker på karakterer fra videregående skole. Dette betyr at alle, også de som ikke fikk så gode karakterer på videregående, har muligheten til å starte på sin drømmeutdannelse! Vi har derfor medisinuniversitet som har både søknad gjennom karakterer fra videregående og opptaksprøve. Vi veileder deg til det som passer deg best.

Bare hos EduPlanet

Alt dette får du hos EduPlanet som medisinstudent:

  • Gratis søknadshjelp
  • Opptak med karakterer og/eller opptaksprøve
  • Personlig veiledning
  • Opptaksvurdering 
  • Egne PreMed-kurs
  • Medisinwebinarer hver uke
  • Facebookgrupper for Medisinstudenter

EduPlanets PreMed-kurs

EduPlanet har et unikt, effektivt og verdensledende online PreMed-kurs som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. 95 % av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs hittil har kommet inn på universitet. 

Unikt konsept – undervisning i sanntid, online med klasse

På vårt verdensledende PreMed-kurs møter du læreren din og klassen online via datamaskin. All undervisning er på engelsk og følger en klar kursplan. Du velger selv hvor du vil være, så lenge du kan delta uforstyrret, for eksempel hjemmefra eller fra et annet sted. Lett og tilgjengelig! Dine klassekamerater kommer fra både Norge, Sverige og andre land. Alle leksjoner blir også spilt inn, slik at du som kursdeltaker har online-tilgang 24/7 i 6 måneder – repetisjon som er gull verdt. Ingen andre PreMed-kurs har kan tilby dette til en så lav pris.

Hvorfor velge EduPlanet?

Vi har lang erfaring fra bransjen i både Norge og Sverige. Vi er stolte over det store antallet studenter vi hittil har hjulpet med å reise utenlands. Siden starten har vi brent for samme sak – å gi alle, uansett alder, bakgrunn eller behov sjansen til å studere utenlands.

EduPlanet står for gleden til å reise, oppleve og lære – vi vet at et språkkurs og utdanning i utlandet er et minne for livet som kanskje forandrer mer enn du tror. Vi brenner for å gi alle sjansen til å oppdage seg selv og verden, oppleve nye kulturer, få ny kunnskap og møte mennesker.

Engasjement

Hos oss er du ikke en i mengden! Vår misjon er å veilede deg slik at du finner rett kurs eller studieprogram og skole. Vi bryr oss om deg fra begynnelse til slutt. Det kommer du til å merke! Vi gir deg omsorgsfull og ærlig veiledning!

Kunnskap

Vi legger ned mye tid og ressurser i å tilegne oss kunnskap for å kunne gi deg den studieveiledningen du fortjener. Vi holder oss oppdatert på endringer i studieprogram, Lånekassens reglement og autorisasjonsordninger. Du kan være trygg på at den informasjonen vi gir deg er korrekt.

Bredt utvalg

EduPlanet er representant for et hundretall skoler rundt om i verden. At vi jobber så bredt og med både college, universiteter og språkskoler gjør oss unike. Vi har språkskoler for alle de store språkene og utdanninger innen de fleste fagområder på etablerte skoler. Vi kan også tilby en egen PreMed-skole for de som vil øke sine sjanser til å komme in på medisin- og veterinærutdanninger i utlandet. Vi ser til at du får riktig utdanning eller språkkurs på rett skole og studiested.

EduPlanet er godkjent av ANSA

EduPlanet er godkjent av ANSA som leverandør av utdanning i utlandet. Det betyr at vi følger ANSAs etiske retningslinjer og gir tilstrekkelig og redelig informasjon til deg som ønsker å studere i utlandet.

Vis alle utdanninger fra EduPlanet