Studere i USA - New York skyline
03 jan 2023

Studere i USA: Bolig- og levekostnader

Kostnadsnivået i USA varierer mellom ulike stater. Dine månedlige kostnader og budsjett vil derfor variere avhengig av hvor du ønsker å studere. Det for eksempel dyrere å bo og leve i Washington sammenliknet med nabostaten Idaho. På samme måte er det rimeligere å leve i Kansas City, Missouri, sammenlignet med Oakland, California.  

 

Finn et studium

Vil du studere i USA? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i USA

 

Gjennomsnittlige kostnader i USA

Internasjonale studenter i USA studerer i både små og store byer, men her vil vi fokusere på levekostnadene i en av de større byene; Atlanta, Georgia. Dette gjør vi for at du skal kunne planlegge et budsjett for et dyrere sted å leve. Legg derimot merke til at byer som New York, Los Angeles og San Francisco kan ha signifikant høyere bo- og levekostnader, sammenlignet med andre byer i USA. I San Francisco er for eksempel levekostnadene 38% høyere enn det statlige gjennomsnittet og 94% høyere enn det nasjonale gjennomsnittet.  

Noen snittkostnader i Atlanta er:  

  • Måltid på restaurant (mellomklasse): $32.50 (339 NOK)
  • McMeal på McDonalds: $8 (83 NOK)
  • Kaffe: $2.30 (24 NOK)
  • Øl: $6.00 (67 NOK)
  • Kinobillett: $15.00 (157 NOK) 
  • Kollektivtransport: $95.00 (991 NOK) 

 
Månedsleie*:  

  • Ettromsleilighet, sentrum: $1 898 (19 804 NOK) 
  • Ettromsleilighet, utenfor sentrum: $1 531 (15 976 NOK) 

 
* Ikke tenk for mye på leiekostnader på denne listen. De aller fleste studenter bor i studentkorridorer med delte- eller singelrom. Disse blir ofte kalt “dorms”, eller korridorer. Studentkorridorer er rimeligere å leie og gir deg muligheten til å bruke mer av pengene dine på andre levekostnader. 

Om du ser bort ifra leiekostnader, er den gjennomsnittlige levekostnaden per måned på $1000 (10 443 NOK). Men det er fullt mulig å bruke mindre med et rimelig og realistisk budsjett. Undersøk gjerne de gjennomsnittlige bo- og levekostnadene i byen du skal studere i før du reiser og planlegg ditt budsjett deretter. Vi kan garantere at uansett hvilket budsjett du har, finnes det et stort nok utvalg av skoler i USA til at du finner byen som passer dine behov og ditt budsjett.  

Jobbe ved siden av studiene 

Når du har studert i 9 måneder med et F-visum, kan du søke på et valgfritt praktisk opplæringsprogram. Dette betyr at du kan tjene penger mens du studerer. Les mer om dette her (lenke til “jobb ved siden av studiene”).  

Kostnader tilknyttet helsetjenester 

Helsetjenester kan koste svært mye i USA og er en kostnad det er viktig å ta i betraktning som internasjonal student. I kontrast til andre populære destinasjoner for utenlandsstudier, som Tyskland eller Danmark, finner du ingen statlige helsetjenester i USA. Helsesystemet i USA er fullstendig privateid og drives som et fritt marked. For å være godt forberedt, bør du derfor undersøke din helseforsikring; hva den dekker og hvilke krav som gjelder. Har du for eksempel noen eksisterende diagnoser, må disse avklares. Kontakt ditt forsikringsselskap for veiledning vedrørende din helseforsikring før du reiser. 
 

Les mer om å være student i USA:
    

Søknad- og opptakskrav

Hvordan søker du om opptak til høyere utdanning i USA? Er det vanskelig å komme inn? Her får du en oversikt over søknad- og opptakskrav i USA.

Lær mer

 

Utdanningssystemet og søknadsprosessen

USA er et av verdens mest populære studienasjoner, men utdanningssystemet skiller seg fra det norske. Men hvordan? Det får du svar på her!

Lær mer

 

Studentvisum

Alle internasjonale studenter som skal studere i USA trenger et studentvisum. Finn ut hvordan du får studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Studielån- og stipend

Skal du studere i USA og skal søke om studiestøtte? Du kan søke støtte fra enten Lånekassen i Norge eller direkte i USA. Her er alt du må vite.

Lær mer

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i USA når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

USAs språk og kultur

Du vet kanskje mye om USA allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den australske kulturen!

Lær mer

   

USAs topp 5 universiteter

USA er kjent for sine gode universiteter og har flere av verdens beste. Men hvilke er de aller beste? Se USAs topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i USA? Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

 

Kilder: levekostnader.com

Sist oppdatert: 03 jan 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 03.01.2023

Studere i USA: Studentvisum

For å studere i USA må du skaffe deg det eksakte visumet du trenger, som ikke alltid er like lett. Finn ut av hvilket visum du må ha for å studere i USA her.

Les mer
Sist oppdatert: 09.01.2023

Studere i Sør-Afrika: Studentvisum

Skal du studere i Sør-Afrika må du ha et studentvisum. Her kan du lese mer om hvilke krav som gjelder og hvordan du søker om studentvisum.

Les mer
Sist oppdatert: 03.01.2023

Studere i Argentina: Argentinas beste universiteter

Blant Argentinas 115 universiteter er det to som skiller seg ut som de beste i landet. Finn ut av hvilke som er de to beste! Kanskje finner du ditt neste studiested?

Les mer