Studere i Australia - Sydney
03 jan 2023

Studere i Australia: en guide for internasjonale studenter

Har du en drøm å studere utenlands? Da bør du virkelig vurdere å ta din neste utdanning i Australia. Australia tar imot flere tusen internasjonale studenter hvert år og er blant de mest populære studiedestinasjonene i verden, bare slått av USA og Storbritannia.

 

Utdanninger i Australia

 

Australia - Fakta

Hovedstad

Canberra

Språk

Engelsk

Innbyggertall

Ca. 26 millioner

Areal

7.862.300 km²

Internasjonale studenter

Ca. 800.000 

Akademisk år

Februar - desember

Valuta

Australske dollar (AUD)

Landskode

+61

Tidsforskjell fra Norge

+9t

 

Som internasjonal student i Australia vil du ikke bare få muligheten til å studere ved universiteter som er rangert blant de beste i verden, du vil også få muligheten til å oppleve et av de landene i verden som har det mest varierte landskapet og klimaet: I Australia kan du finne fjell, skidestinasjoner, lange og eksotiske sandstrender, ørkener og tropiske regnskoger.  

Om Australia

Australia er verdens minste kontinent og samtidig et av de største landene i verden. Verdensdelen består av Australia, New Zealand, Tasmania og flere små øyer. Landet har vært bebodd i rundt 65.000 år av urfolk før den nederlandske og britiske koloniseringen på 1700-tallet. Australia er også et utviklet land med betydelig finansiell makt og har en økonomi som rangeres som 13. størst globalt.  

Severdigheter

Flere av verdens mest kjente severdigheter og attraksjoner finner du i Australia. Du kan blant annet besøke operahuset i Sydney, Uluru (Ayers Rock), Great Barrier Reef, Bondi Beach og Sydney Harbour Bridge.

Utdanning

Australia byr på et bredt utvalg av utdanninger i verdensklasse. Her kan du studere alt fra finans, marinebiologi og filosofi til jus, antropologi og farmasi. Australia er også hjemland til flere populære universiteter, som University of Melbourne, University of Sydney og University of New South Wales. Uansett hva du ønsker å få ut av din studietid i utlandet, tilbyr Australia noe som oppfyller dine ønsker og krav.

Les mer om å være student i Australia:
 

Utdanningssystemet og søknadsprosessen

Australia er et av verdens mest populære studienasjoner. Men er det australske utdanningssystemet lik det norske, og hvordan søker du til høyere utdanning? Det får du svar på her!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Australia? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Australia er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Australia og skal søke om studiestøtte? Du kan søke støtte fra enten Lånekassen i Norge eller direkte i Australia. Her er alt du må vite.

Lær mer

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Australia når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Australsk språk og kultur

Du har kanskje allerede besøkt Australia flere ganger tidligere, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den australske kulturen!

Lær mer

   

Australias topp 5 universiteter

Australia har hele 43 universiteter og flere av dem havner høyt på listen over verdens beste universiteter. Se Australia topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Australia? Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

 

Kilder: australiawildlife.org, snl.no, ansa.no, studyaustralia.gov.au, studying-in-australia.org, trafalgar.com 

Sist oppdatert: 03 jan 2023