Studere i Australia - Sydney
09 jan 2023

Studere i Australia: Topp 5 universiteter

Det finnes totalt 43 universiteter i Australia, fordelt over hele landet. De fleste av universitetene har flere campuser som ligger i ulike deler av landet. Du har derfor gode muligheter til å velge å bo i den delen av Australia som passer deg best.
 

Finn et studium

Vil du studere i Australia? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Australia

 

De australske universitetene rangerer høyt på de internasjonale rangeringslistene, hvor syv av universitetene ligger på topp 100 listen på verdensbasis. Universitetene er kjent for å høy kvalitet på læringen, samt et bredt utvalg av studieretninger. Uansett hva du ønsker å studere vil du ha muligheten til å studere det ved et av Australias universiteter.  

Australias 5 beste universiteter

 
1. The University of Melbourne

University of Melbourne er et internasjonalt anerkjent forskningsuniversitet med en sterk faglig tradisjon innen undervisning, forskning og samfunnsengasjement. Universitetet ble etablert i 1853, og er dermed Australias nest eldste universitet. Cirka 40 % av studentene ved universitetet er internasjonale.  

2. The University of Queensland

Universitetet verdsetter historie og tradisjoner høyt, samtidig som de har et stort fokus på å være i forkant av innovasjoner som har en stor påvirkning på samfunnet rundt om i verden. University of Queensland kombinerer inspirerende læring, undervisning og forskning, hvor innovative tanker og ideer får god støtte til å bli virkelige. Cirka 41 % av studentene ved universitetet er internasjonale.

3. University of Sydney

University of Sydney ble etablert i 1850 og er Australias første universitet. I dag er universitetet et av verdens ledende og omfattende forsknings- og undervisningsinstitusjon, rangert blant topp 1% av universitetene i verden. Universitetet har et omfattende forskningsfelt innen blant annet engelsk, språk og litteratur, filosofi, historie og samfunnsvitenskap, klinisk medisin, astrofysikk og robotikk. Cirka 43 % av studentene ved universitetet er internasjonale.

4. The University of New South Wales

UNSW Sydney, etablert i 1949, er et av verdens ledende forskningsuniversiteter. Skolen har som mål å utføre banebrytende forskning og forberede studentene på karrieresuksess i en stadig mer global verden. Cirka 47 % av studentene ved universitetet er internasjonale.

5. Monash University

Monash University rangerer blant verdens 100 beste universiteter. Skolen ønsker å gi sine studenter så mye internasjonal erfaring som mulig for å kunne oppnå en internasjonal karriere, og har campus i Australia, Malaysia, Kina, India og Italia. Cirka 54 % av studentene ved universitetet er internasjonale.
 

Les mer om å være student i Australia:
 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Australia? Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

 

Utdanningssystemet og søknadsprosessen

Australia er et av verdens mest populære studienasjoner. Men er det australske utdanningssystemet lik det norske, og hvordan søker du til høyere utdanning? Det får du svar på her!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Australia? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Australia er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Australia og skal søke om studiestøtte? Du kan søke støtte fra enten Lånekassen i Norge eller direkte i Australia. Her er alt du må vite.

Lær mer

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Australia når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Australsk språk og kultur

Du har kanskje allerede besøkt Australia flere ganger tidligere, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den australske kulturen!

Lær mer

 
 
Kilder: shanghairanking.com, unimelb.edu.au, uq.edu.au, sydney.edu.au, unsw.edu.au, monash.edu

Sist oppdatert: 09 jan 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 26.09.2018

Overbevis foreldrene dine om å la deg studere utenlands

Har du foreldre som er bekymret over at du vil reise til utlandet for å studere? Vi gir deg fem gode grunner som kan overbevise foreldrene dine!

Les mer
Sist oppdatert: 11.08.2022

Sykepleierguiden

Her finner du vår sykepleierguide. Den har vi laget for deg som lurer på hva det innebærer å jobbe som sykepleier, hvilken utdanning du må ha, samt hvilke videreutdanninger du kan ta for å bli spesialsykepleier.

Les mer
Sist oppdatert: 09.01.2023

Studere i Sør-Afrika: Lær deg språket

Dersom du skal studere i Sør-Afrika er det lurt å kunne noen vanlige fraser for å kommunisere. Lær deg de viktigste ordene og frasene her!

Les mer