Studere i Danmark - København, Nyhavn
03 jan 2023

Studere i Danmark: Danmarks topp 5 universiteter

Danmark har et veletablert utdanningssystem, som gjenspeiler seg i universitetene og kvaliteten på utdanningene de tilbyr. Selv om Danmark kun har 8 universiteter, havner flere av dem høyt på listen over verdens beste universiteter. Du finner også sterkt etablerte og anerkjente høyskoler og fagskoler i landet.  

 

Finn et studium

Vil du studere i Danmark? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Danmark

 

Danmarks beste universiteter  

 
1. Københavns Universitet 

København Universitet er et vitenskapelig universitet, etablert i 1479, og er landets eldste. Her kan du studere både humanistiske, juridiske, natur- og biovitenskapelige, samfunnsvitenskapelige og teologiske utdanninger. Skolen har over 100 forskningssentre og –enheter som arbeider målrettet med forskning innen spesifikke områder. Københavns Universitet er altså for deg som setter pris på tradisjoner, forskning og kvalitet.  Københavns Universitet er med dette rangert til verdens 39. beste universitet, nr. 1 i Danmark. 

2. Aarhus Universitet 

Aarhus Universitet ble grunnlagt i 1928. Utdanningene og ekspertisen skolen tilbyr, har som mål å bygge broer mellom universitet og samfunn – kunnskap og løsninger. Studerer du ved dette universitetet får du altså en god kombinasjon av teori og praksis, sammen med 38.000 studenter, slik at du blir godt rustet til arbeidslivet som venter.  Aarhus Universitet er Danmarks andre beste universitet, nr. 69 i verden.  

3. Danmarks Tekniske Universitet 

Danmarks Tekniske Universitet ligger i Lyngby, bare en kort togtur unna København. Universitetet, som ble grunnlagt i 1829, omtales som et teknisk eliteuniversitet med internasjonal rekkevidde og standard. På denne skolen vil du med andre ord finne tekniske- og naturvitenskapelige utdanninger i verdensklasse.  Danmarks Tekniske Universitet er landets tredje beste og blant verdens 200 beste universiteter.

4. Syddansk Universitet 

Syddansk Universitet (SDU) er et forholdsvis ungt universitet, grunnlagt i 1966. Universitetet setter et særlig fokus på bærekraftig utvikling og forskning, for å bidra til at verden blir et bedre sted. Disse verdiene gjenspeiles i undervisningen og utdanningene skolen tilbyr. Verdsetter du grønn utvikling høyt, vil dette universitetet passe deg godt.  Syddansk Universitet er Danmarks fjerde beste universitet og blant verdens 300 beste.  

5. Aalborg Universitet 

Aalborg Universitet ble grunnlagt i 1974. Denne skolen er bygget opp rundt et tett samarbeid med næringslivet og samarbeider med ulike bedrifter, offentlige institusjoner og andre organisasjoner. Med en utdannelse ved Aalborg Universitet får du verktøyene du trenger for å gjøre suksess i arbeidslivet.  Aalborg Universitet er Danmarks femte beste universitet og blant de 700 beste i verden.
 

Les mer om å være student i Danmark:
 

Utdanningssystemet

Danmark er et populært land å studere i, spesielt blant nordmenn. Danmark tilbyr et bredt utvalg studieprogrammer og høy kvalitet på utdanningen. Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Danmark? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Danmark er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Danmark, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Danmark og skal søke om studiestøtte? Du kan søke støtte fra enten Lånekassen i Norge eller SU i Danmark. Her er alt du må vite.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Danmark varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Danmark.

Lær mer

 

Dansk kultur

Du har kanskje allerede besøkt Danmark flere ganger tidligere, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den danske kulturen!

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Danmark når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Danmark? For å jobbe i Danmark trenger du blant annet et dansk personnummer. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

   

Det danske språket

Norsk og dansk deler mange likheter selv om uttalelsen er veldig ulik. Det er derimot noen ord som skiller seg ut og som er godt å ha kontroll over. Lær deg noen ord og uttrykk det er lurt å ha kontroll over under din studietid i Danmark.

Lær mer

 

Kilder: shanghairanking.com, ku.dk, au.dk, dtu.dk, sdu.dk, aau.dk

Sist oppdatert: 03 jan 2023