København - Nyhavn
03 jan 2023

Studere i Danmark: En guide for internasjonale studenter

Danmark er en populær studienasjon av flere grunner. Utdanningssystemet ligner det norske, som gjør tilpasningen lettere. Det er et vakkert land med tradisjonsrike byer, gode universiteter og det er en kort reisevei hjem om du vil besøke venner og familie. Danmark er også et av verdens tryggeste og lykkeligste land i verden, takket være den høye livskvaliteten, utdanningssystemet, helsesystemet og borgerrettighetene.  

 

Utdanninger i Danmark

 

Danmark - Fakta

Hovedstad

København

Språk

Dansk

Innbyggertall

5.8 millioner

Areal

43.094 km²

Internasjonale studenter

Ca. 34.000

Akademisk år

September - juni

Valuta

Dansk krone (DKK)

Landskode

+45

Tidsforskjell fra Norge

0t

 

Om Danmark 

Natur og Landskap

Danmark er kjent for sitt flate landskap, som naturligvis ikke kan sammenlignes med de mektige norske fjellene og fjordene, men gir på den annen side slående panoramautsikter over hav og by. Som internasjonal student i Danmark vil du oppdage arkitekturen, moten og andre særegne trekk landet er så kjent for.  

Samfunnet

Danmark opererer innenfor den nordiske modellen; som kombinerer et fritt marked og sjenerøse velferdsprogrammer. Denne måten å drive landet på har gjort at bare en liten prosentandel av innbyggerne faller under fattigdomsgrensen. Danmark er også et av verdens mest moderne og innovative landene i verden, som også kommer til syne i utdanningssystemet.  

Universitetene

De danske universitetene fremmer problembasert læring og eget initiativ. Undervisningsstedene er ofte geografisk plassert, slik at du får en bedre mulighet til å praktisere det du lærer gjennom tradisjonelle forelesninger. På denne måten vil du bli godt rustet til å møte kravene på arbeidsmarkedet. 

 

Les mer om å være student i Danmark:
 

Utdanningssystemet

Danmark er et populært land å studere i, spesielt blant nordmenn. Danmark tilbyr et bredt utvalg studieprogrammer og høy kvalitet på utdanningen. Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Danmark? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Danmark er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Danmark, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Danmark og skal søke om studiestøtte? Du kan søke støtte fra enten Lånekassen i Norge eller SU i Danmark. Her er alt du må vite.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Danmark varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Danmark.

Lær mer

 

Dansk kultur

Du har kanskje allerede besøkt Danmark flere ganger tidligere, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den danske kulturen!

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Danmark når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Danmark? For å jobbe i Danmark trenger du blant annet et dansk personnummer. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

  

Danmarks topp 5 universiteter

Selv om Danmark kun har 8 universiteter, havner flere av dem høyt på listen over verdens beste universiteter. Se Danmarks topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

Det danske språket

Norsk og dansk deler mange likheter selv om uttalelsen er veldig ulik. Det er derimot noen ord som skiller seg ut og som er godt å ha kontroll over. Lær deg noen ord og uttrykk det er lurt å ha kontroll over under din studietid i Danmark.

Lær mer

Sist oppdatert: 03 jan 2023