Studere i Danmark: Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Danmark når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips!

Studere i Danmark - København, Nyhavn

Studentorganisasjoner 

Studentorganisasjoner er en utmerket kilde til opplevelser under studietiden. Du kan bli med i organisasjoner som er relevant til din utdanning, men du finner også organisasjoner som inviterer deg til hyggelige sosiale sammenkomster og nye opplevelser. Du vil møte både danske, andre nordiske og internasjonale studenter. Undersøk hvilke studentorganisasjoner du kan delta i på skolens egne hjemmesider.  

 

Finn et studium

Vil du studere i Danmark? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Danmark

 

Opplevelser 

Danmark har mye å by på og er blant annet kjent for sine flate landskaper, lange strender og vakre panoramautsikter. Men Danmark tilbyr deg mer enn naturopplevelser, med blant annet festivaler, museer, shopping og et hav av aktiviteter. 

Skattejakt 

Nei, vi snakker ikke om skattejaktene vi hadde som barn; heller en skattejakt som lærer deg å kjenne byen du bor i! Det finnes mange ulike typer skattejakter som gir deg spennende “fun facts”, viser deg steder du ellers ikke ville oppsøkt og severdigheter du går forbi hver dag uten å legge merke til. Samle en liten gruppe og finn alle “skattene” sammen, eller del opp i lag og gjør det til en konkurranse.  

Tivoli og fornøyelsesparker 

Danmark – the land of fun fairs. I Danmark finner du usedvanlig mange tivolier og fornøyelsesparker og du kan ikke reise fra landet uten å oppleve minst én av dem. Du finner for eksempel Tivoli i København, hvor du kan oppleve ulike karuseller, mat fra hele verden og stilige temaparker. Har du aldri opplevd Legoland i Billund, vil lego-verdenen imponere deg. Du finner også flere zoologiske hager og akvarier. 

Museum 

For deg som er interessert i kunst og historie kan vi anbefale deg å ta en tur innom et av Danmarks mange museer. Ny Carlsberg Glyptotek er det mest populære, hvor du kommer inn til en vakker liten botanisk hage, ser historiske statuer og malerier. Avslutt besøket med en kaffe på takterrassen, med utsikt over København by. Studerer du i Aarhus bør du ta en tur innom Den Gamle by, et museum i form av en landsby som tar deg tilbake til 1900-tallet. Det er også et stort utvalg av ulike kunstmuseer, botaniske hager og historiske museer, i flere av Danmarks byer.  

Roskildefestivalen 

Bare 40 minutter unna København finner du Nordens kanskje mest kjente musikkfestival – Roskildefestivalen. Opplev musikk i ulike sjangre sammen med 130 000 andre mer eller mindre musikkinteresserte. I de seneste årene har store navn som Eminem, Paul McCartney, The Cure, Bob Dylan, Dua Lipa, Cardi B, Post Malone og Foo Fighters gjort opptreden. Festivalen er også non-profit og donerer hele overskuddet til humanitære og sosiale organisasjoner verden over.  

Uansett hva dine interesser er og hva du kan tenke deg å oppleve under ditt opphold i Danmark, finnes det noe for deg. Vi har gitt deg noen tips, men det finnes mye mer. Det er bare fantasien som setter grenser!
 

Les mer om å være student i Danmark:
 

Utdanningssystemet

Danmark er et populært land å studere i, spesielt blant nordmenn. Danmark tilbyr et bredt utvalg studieprogrammer og høy kvalitet på utdanningen. Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Danmark? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Danmark er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Danmark, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Danmark og skal søke om studiestøtte? Du kan søke støtte fra enten Lånekassen i Norge eller SU i Danmark. Her er alt du må vite.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Danmark varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Danmark.

Lær mer

 

Dansk kultur

Du har kanskje allerede besøkt Danmark flere ganger tidligere, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den danske kulturen!

Lær mer

   

Det danske språket

Norsk og dansk deler mange likheter selv om uttalelsen er veldig ulik. Det er derimot noen ord som skiller seg ut og som er godt å ha kontroll over. Lær deg noen ord og uttrykk det er lurt å ha kontroll over under din studietid i Danmark.

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Danmark? For å jobbe i Danmark trenger du blant annet et dansk personnummer. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

  

Danmarks topp 5 universiteter

Selv om Danmark kun har 8 universiteter, havner flere av dem høyt på listen over verdens beste universiteter. Se Danmarks topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

Kilder: visitdenmark.no, tripadvisor.com


Annonser