Studere i Danmark - København, Nyhavn
03 jan 2023

Studere i Danmark: Det danske språket

Det danske og norsket skriftspråket deler mange likheter, men det er ikke alltid like lett å kommunisere verbalt. Både Norge og Danmark har flere ulike dialekter, som kan gjøre det enda vanskeligere å forstå hverandre. Snakker man derimot klart og tydelig med hverandre, vil det mest sannsynlig gå veldig fint.  

Opprinnelse  

Det danske språket stammer fra det germanske språket, på samme måte som det norske språket. Norsk og dansk deler derfor mange likheter – selv om uttalelsen vil variere. Hele 90% av språkene er bygget opp på samme måte og nært beslektet. Likevel er det noen ord det kan være fint å ha oversikt over før du reiser på ditt studieeventyr.  

 

Finn et studium

Vil du studere i Danmark? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Danmark

 

Danske ord og uttrykk 

Her får du en oversikt over mer eller mindre nyttige ord og fraser:  

Brusebad

Myldretid

Festape  

Stiv

Tømmermænd  

Dreng

Pige

Tøs

Frokost: lunsj 

Morgenmat 

Sjov(t)

Slik: godteri 

Fjeldaber

Fis: tøys og tull 

Gå kold 

Daskvand

Dusj

Rushtid

Småfull

Veldig full

Fyllesyk

Gutt

Jente

Jente*

Lunsj

Frokost

Morsom(t)

Godteri

Nordmenn

Tøys og tull

Gå lei, bli sliten, bli for full

Vann med kullsyre

*Denne oversettelsen er bra å ha kontroll på, for å unngå noen uheldige misforståelser! 

Les mer om å være student i Danmark:

Utdanningssystemet

Danmark er et populært land å studere i, spesielt blant nordmenn. Danmark tilbyr et bredt utvalg studieprogrammer og høy kvalitet på utdanningen. Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Danmark? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Danmark er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Danmark, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Danmark og skal søke om studiestøtte? Du kan søke støtte fra enten Lånekassen i Norge eller SU i Danmark. Her er alt du må vite.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Danmark varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Danmark.

Lær mer

 

Dansk kultur

Du har kanskje allerede besøkt Danmark flere ganger tidligere, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den danske kulturen!

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Danmark når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Danmark? For å jobbe i Danmark trenger du blant annet et dansk personnummer. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

  

Danmarks topp 5 universiteter

Selv om Danmark kun har 8 universiteter, havner flere av dem høyt på listen over verdens beste universiteter. Se Danmarks topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

Kilde: ansa.no

Sist oppdatert: 03 jan 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 09.01.2023

Studere i Australia: Lån og stipend

Skal du studere ved et australsk universitet eller høyskole har du muligheten til å søke om lån og stipend fra Lånekassen. Les mer om hvordan her.

Les mer
Sist oppdatert: 09.01.2023

Studere i Australia: Topp 5 universiteter

Det finnes totalt 43 universiteter i Australia. Men hvilke av dem er de beste? Her kan du se Australias topp 5 universiteter!

Les mer
Sist oppdatert: 09.01.2023

Studere i Sør-Afrika: Utdanningssystemet

Utdanningssystemet i Sør-Afrika har vært gjennom stor forandring de seneste årene. Les mer om hvordan dette påvirker dine studier i landet!

Les mer