Studere i Australia - Sydney
09 jan 2023

Studere i Australia: Studieopplevelser

Det beste med å studere utenlands er at du får oppleve så vanvittig mye mer enn ved studier i eget hjemland. Du utvider ditt nettverk og skaper minner for livet. Universitetene vet hvor viktig det er med opplevelser utenfor lesesalen, og har ofte et stort og variert utvalg studentorganisasjoner du kan melde deg inn i. I tillegg er det flere spennende aktiviteter du og dine medstudenter kan oppleve sammen.

 

Finn et studium

Vil du studere i Australia? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Australia

 

Studentorganisasjoner

Alle universitetene i Australia har flere ulike studentorganisasjoner du kan melde deg inn i. Disse gir en perfekt mulighet for å bli bedre kjent med de andre studentene utenfor klasserommet og kanskje du til og med finner deg en ny hobby. Utvalget av studentorganisasjoner varierer fra skole til skole, men det finnes en organisasjon for alle og enhver. Dette kan du sjekke ut på den spesifikke skolens hjemmeside.  

Eksempler på studentorganisasjoner du kan bli med i: 

 • Anime og Manga 
 • Eurovision  
 • Bokklubb 
 • Klatring 
 • Lacrosse 
 • Jobbe som frivillig med dyr  
 • Harry Potter 
 • Yoga 
 • Taylor Swift 
   

Uteliv 

Utelivet i Australia er en stor del av den australske kulturen og du vil finne flere utesteder som er verdt et besøk. Et populært område for utelivet i Sydney er King’s Cross, hvor du kan finne trendy barer, restauranter og klubber. Hvis du studerer i Melbourne og har lyst til å teste ut utelivet der, bør du dra til områdene Fitzroy og Acland. Her vil du finne en livlig atmosfære med spennende barer og restauranter. Gold Coast i Queensland er et populært sted for internasjonale studenter, hvor såkalte “pub crawls” (bar-hopping) en hyppig aktivitet blant studentene. Dette er en perfekt måte å mingle med de lokale og bli kjent med nye mennesker.     

Sport og andre aktiviteter 

Sport er en viktig del av australsk kultur, og spesielt er rugby, australsk fotball, cricket, basketball og baseball store sportsgrener i Australia. I tillegg er sportligaer på amatørnivå populært, som innebærer stor sannsynlighet for at skolen du studerer ved har ulike sportslag du kan bli med i.  

Australia er videre kjent for sine lange og solfylte strender, som gjør det populært med vannaktiviteter. Mens du studerer i Australia kan du blant annet teste ut surfing, dykking eller snorkling, enten ved en av de 21 strendene på Gold Coast eller ved Great Barrier Reef; verdens største korallrev.  

Hvis du heller vil litt opp i høyden, er det også perfekte muligheter for det. De australske alpene blir beskrevet som drømmen for deg som trives med å være utendørs. Liker du å gå turer, sykling eller fisking? De australske alpene er det ultimate stedet for det. På vinteren blir alpene dekket av snø og gir dermed gode forhold for ulike skiaktiviteter.  

Kulturarrangementer 

Et mangfoldig kulturliv er ett av Australias kjennetegn. Det australske kulturlivet byr blant annet på ulike mat og vin arrangementer, musikkfestivaler og andre kulturfestivaler. 

Her er noen eksempler på hva du kan oppleve: 

Vivid Sydney 

Hver mai/juni blir Sydney forvandlet til et utendørs kunstgalleri og festival for Australias største festival, Vivid Sydney. Her kan du oppleve ulike lysinstallasjoner, hvor du blant annet får sett det berømte operahuset i Sydney kledd i ulike farger. Festivalen byr også på stor variasjon av musikk og mat.  

Melbourne mat- og vinfestival 

Melbourne sin mat- og vinfestival blir arrangert i mars hvert år, og er en av Australias største gastronomiske arrangementer. Her kan du velge og vrake mellom noen av landets best matretter og vintyper og er en perfekt mulighet for å mingle med de lokale. Kanskje du også oppdager en ny vin eller en ny favorittmatrett? 

Adelaide Fringe Festival 

Studerer du sør i Australia bør du sjekke ut Adelaide Fringe Festival, som arrangeres i februar og mars hvert år. Festivalen er et av de største kulturarrangementene i Australia og en av de største fringe-festivalene i verden. En fringe-festival er en såkalt “åpen festival” hvor kunstnere innen alle felt kan bli med. Filosofien er at man ikke skal ekskludere eller sortere ut noen som ønsker å delta. Dermed vil du få muligheten til å oppleve store kunstvariasjoner innen stand-up, teater, musikk, sirkus, kabaret og mye mer.  
 

Les mer om å være student i Australia:

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Australia? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Australia er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Australia og skal søke om studiestøtte? Du kan søke støtte fra enten Lånekassen i Norge eller direkte i Australia. Her er alt du må vite.

Lær mer

 

Utdanningssystemet og søknadsprosessen

Australia er et av verdens mest populære studienasjoner. Men er det australske utdanningssystemet lik det norske, og hvordan søker du til høyere utdanning? Det får du svar på her!

Lær mer

 

Australsk språk og kultur

Du har kanskje allerede besøkt Australia flere ganger tidligere, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den australske kulturen!

Lær mer

   

Australias topp 5 universiteter

Australia har hele 43 universiteter og flere av dem havner høyt på listen over verdens beste universiteter. Se Australia topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Australia? Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

 

Kilder: studyaustralia.gov.au, studying-in-australia.org, trafalgar.com 

Sist oppdatert: 09 jan 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 22.12.2022

Språkreiser og språkutdanning

Vil du utvikle språkkunnskapene dine? Eller vil du lære et nytt språk? Språkstudier i utlandet lar deg kombinere utdanning med spennende kulturopplevelser. Her får du informasjonen du trenger! 

Les mer
Sist oppdatert: 03.01.2023

Studer i USA: Studieopplevelser

Hvordan får du mest ut av studentperioden i USA? Vi gir deg tips på studentaktiviteter og opplevelser i USA som du bør få med deg før du reiser hjem.

Les mer
Sist oppdatert: 03.01.2023

Studere i Argentina: Studieopplevelser

Argentina er et stort land med mye varierende og spennende å by på. Her kan du lese mer om ting du bør se og oppleve i løpet av din studietid i Argentina.

Les mer