Studere i Australia - Sydney
09 jan 2023

Studere i Australia: Lån og stipend

Skal du studere ved et australsk universitet eller høyskole har du muligheten til å søke om lån og stipend fra Lånekassen. Hvilke australske læresteder Lånekassen kan gi støtte til, finner du informasjon om på deres sider.

 

Finn et studium

Vil du studere i Australia? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Australia

 

For å ha rett på økonomisk støtte fra Lånekassen må du være heltidsstudent, utdanningen må være på nivå med en tilsvarende norsk bachelor- mastergrad eller PHD og utdanningen må være offentlig godkjent i studielandet. I tillegg til basislånet, kan du også søke om skolepengelån. For studenter utenfor Norden tilbyr også Lånekassen reisestøtte som skal bidra til å dekke to tur-retur reiser i året. For norske studenter i Australia er dette beløpet på 29 016 NOK i året.   

På denne siden kan du søke frem dine prioriterte læresteder og se om det er stor sannsynlighet for at du får innvilget studielån og stipend. 

Andre stipendmuligheter 

Den australske regjeringen og ulike private og offentlige organisasjoner tilbyr stipend til internasjonale studenter, med mål om å gjøre Australia til en enda mer mangfoldig og populær studiedestinasjon for internasjonale studenter.  

Australske stipendmuligheter for internasjonale studenter er:  

 
I tillegg tilbyr flere australske universiteter egne stipender. Det kan være lurt å undersøke eller kontakte skolen direkte for å finne ut hva slags stipend de tilbyr og om du er kvalifisert til å søke på dette. 
 

Les mer om å være student i Australia:
 

Utdanningssystemet og søknadsprosessen

Australia er et av verdens mest populære studienasjoner. Men er det australske utdanningssystemet lik det norske, og hvordan søker du til høyere utdanning? Det får du svar på her!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Australia? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Australia er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Australia? Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

 

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Australia når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Australsk språk og kultur

Du har kanskje allerede besøkt Australia flere ganger tidligere, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den australske kulturen!

Lær mer

   

Australias topp 5 universiteter

Australia har hele 43 universiteter og flere av dem havner høyt på listen over verdens beste universiteter. Se Australia topp 5 universiteter her!

Lær mer

 
 
Kilder: dfat.gov.au, education.goc.au, studyaustralia.gov.au, lanekassen.no

Sist oppdatert: 09 jan 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 03.01.2023

Studere i Danmark: Utdanningssystemet

Tenker du å studere i Danmark? Det danske utdanningssystemet har noen ulikheter med det norske. Hvordan er bachelor- og masterutdanningene? Les om de utdanningssystemet her!

Les mer
Sist oppdatert: 27.01.2023

Studere i Sør-Amerika

Kunne du tenke deg å studere i Sør-Amerika? Da har du mange spennende muligheter! Les vår guide og få informasjon om å studere i ulike land i Sør-Amerika.

Les mer
Sist oppdatert: 09.01.2023

Studere i Argentina: Jobbe ved siden av studiene

Vil du jobbe eller få en praksisplass i Argentina? Det har du muligheten til med studentvisum. Les mer om å jobbe ved siden av studiene i Argentina.

Les mer