Studere i USA - New York skyline
03 jan 2023

Studere i USA: Topp 5 universiteter

Det er ikke uten grunn at mange ønsker å ta en høyere i utdanning i USA. USA har nemlig en tett samling av verdens beste universiteter og topper til og med pallen med verdens tre beste. Følgende liste er basert på Shanghai Ranking, en akademisk ranking av verdens universiteter  

 

Finn et studium

Vil du studere i USA? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i USA

 

USAs topp 5 universiteter  

 
1. Harvard University 

Harvard University kaprer første plassen for beste universitet både nasjonalt og på verdensbasis – med 100 av 100 mulige poeng! Harvard ble etablert i 1636 og ligger i Cambridge, Massachusetts. I dag er det et forskningsuniversitet og en ideell organisasjon, som innebærer at skolen jobber mot å løse ulike utfordringer i samfunnet og verden uten økonomisk gevinst. Ved dette universitetet finner du et bredt utvalg studieprogram og et mangfoldig, inkluderende og ambisiøst studentmiljø. 

2. Stanford University 

Stanford University er, på samme måte som Harvard, nasjonens og verdens andre beste universitet. Universitetet ligger i San Francisco Bay Area i California og ble etablert i 1891. Universitetet har en spesiell tilknytning til urfolket i området, ettersom campusområdene ligger i det tradisjonelle territoriet tilhørende Muwekma Ohlone-stammen. Stanford er i dag et universitet som hele tiden underholder nye og spennende idéer og oppdagelser.  

3. Massachusetts Institute of Technology (MIT) 

MIT havner på en god tredjeplass på den nasjonale og internasjonale topplisten. Som navnet tilsier, er MIT et teknologisk rettet universitet, og har blant annet et godt samarbeid med det amerikanske militæret - heriblant Air Force ROTC. MIT prioriterer en praktisk tilnærming til virkelige problemer og tilegning av ny kunnskap. Du vil med andre ord få muligheten til å utøve egen forskning og utføre praktisk arbeid som en del av studiene dine her.  

4. University of California, Berkeley 

University of California havner på 5. plass på den internasjonale rankingen og 4. plass nasjonalt. Universitetet ligger i byen Berkeley, bare et steinkast unna San Francisco. Skolen ble grunnlagt i 1868 og har bidratt vesentlig med forskningsbidrag og oppdagelser gjennom tidene, som medoppdagelsen av Vitamin E, opprettelsen av den første bioteknologiske organisasjonen og oppdagelsen av planeter utenfor vårt solsystem. University of California, Berkeley er med andre ord et prestisjetungt universitet. 

5. Princeton University 

USAs femte høyest rangerte universitet, nr. 6 internasjonal, er Princeton University. Princeton University ble etablert i 1746 og er en av landets eldste universiteter. I dag har skolen over 8.500 studenter, 500 studentorganisasjoner og over 400 internasjonale praksismuligheter. Både studenter og fakultetsmedlemmer ved Princeton har utført prisvinnende arbeid, hvorav flere har mottatt nobelpriser i flere kategorier. Universitetet er dermed i likhet med de andre universitetene på denne listen, internasjonalt anerkjent og svært prestisjefull.
 

Les mer om å være student i USA:
 

Utdanningssystemet og søknadsprosessen

USA er et av verdens mest populære studienasjoner, men utdanningssystemet skiller seg fra det norske. Men hvordan? Det får du svar på her!

Lær mer

 

Studentvisum

Alle internasjonale studenter som skal studere i USA trenger et studentvisum. Finn ut hvordan du får studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i USA er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i USA og skal søke om studiestøtte? Du kan søke støtte fra enten Lånekassen i Norge eller direkte i USA. Her er alt du må vite.

Lær mer

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i USA når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

USAs språk og kultur

Du vet kanskje mye om USA allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den australske kulturen!

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i USA? Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

   

Søknad- og opptakskrav

Hvordan søker du om opptak til høyere utdanning i USA? Er det vanskelig å komme inn? Her får du en oversikt over søknad- og opptakskrav i USA.

Lær mer

 

 

Kilder: shanghairanking.com, harvard.edu, stnford.edu, mit.edu, berkeley.edu, princeton.edu

Sist oppdatert: 03 jan 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 03.01.2023

Studere i Danmark: En guide for internasjonale studenter

Her kan du lese mer om det du må vite om du skal eller vurderer å studere i Danmark. Lær om studentvisum, levekostnader, studentopplevelser og alt annet du trenger å vite før du starter ditt utenlandsopphold!

Les mer
Sist oppdatert: 03.01.2023

Studere i USA: språk og kultur

De aller fleste har et inntrykk av den amerikanske kulturen. Men hva er typisk amerikansk? Her får du et innblikk i den amerikanske kulturen!

Les mer
Sist oppdatert: 09.01.2023

Studere i Sør-Afrika: Utdanningssystemet

Utdanningssystemet i Sør-Afrika har vært gjennom stor forandring de seneste årene. Les mer om hvordan dette påvirker dine studier i landet!

Les mer