Studere i USA - New York skyline
03 jan 2023

Studere i USA: Studentvisum

Hvis du vil studere i USA, trenger du et visum. Det amerikanske visumsystemet er strengt, som innebærer at du må anskaffe det eksakte visumet etter ditt behov. Har du ikke visum, eller har feil visum, vil du ikke bli sluppet inn i landet.  

Det eneste unntaket til dette, er for deg som er en kanadisk statsborger eller er fra Bermuda. Da kan du studere i USA etter å ha fylt ut I-20-skjema og vise til en bekreftelse på opptak til høyere utdanning. 

 

Finn et studium

Vil du studere i USA? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i USA

 

Ulike visum 

Det finnes tre ulike studentvisum: F-visum, M-visum og B-visum. For deg som skal studere i utlandet, vil du mest sannsynlig trenge et F-visum.  

F-visum 

F-visum dekker kortsiktige og langsiktige kurs, de fleste utdanninger og språkutdanninger. Disse visumene er normalt gyldige like lenge som studiets varighet. Etter at endt utdanning må du forlate landet innen 60 dager.  

M-visum 

M-visum dekker yrkesfaglige utdanninger og ikke-akademiske studier, som ubetalt praksis eller utplassering. Du kommer ikke inn i USA med et M-visum om du skal studere språk.  

B-visum 

B-visum dekker korte kurs. Hvis du for eksempel vil reise til USA for å forbedre dine engelskspråklige ferdigheter over et treukers kurs, er det et B-visum du trenger.  

Krav for å motta studentvisum 

For å motta ett av disse tre visumene, er det noen felles krav som må oppfylles først. Først og fremst må skolen du skal studere ved være registrert i Student and Exchange Visitor Information System (SEVIS). Skolen må i tillegg utstede deg et I-20-skjema. Informasjonen i dette skjemaet må nøyaktig samsvare med informasjonen på dine ID-dokumenter. I-20-søknaden krever en avgift på $350 (per 2022) som du må fremvise når du søker.  

DS-160 søknadsskjema og visumbehandling 

Når du har skjemaet, kvitteringen, registreringsbeviset, passet ditt og to bilder (5x5 cm), må du fylle ut DS-160-søknadsskjemaet online. Dette gjør du her. Skriv ut bekreftelsen på søknadsskjemaet når det er registrert og sendt inn. Du kan bestille et møte online med din nærmeste amerikanske ambassade eller konsulat, som kan behandle visumsøknader. Vær ute i god tid, for ventetiden for slike avtaler kan være mer enn en uke.  

Når du møter opp til avtalen, må du betale et gebyr for visumbehandlingen. Prisen på avgiften varierer avhengig av ditt statsborgerskap. I Norge ligger avgiften på $160 i lokal valuta. Den amerikanske ambassaden holder passet ditt under behandlingsperioden. Uansett om du får utstedt et visum eller ikke, er du selv ansvarlig for å se til at du passet ditt tilbake. Passet ditt må være gyldig i 6 måneder utover ditt studieopphold i USA.  

Noen ganger kreves ytterligere dokumentasjon. Du blir opplyst om dette før avtalen dersom dette gjelder i ditt tilfelle.
 

Les mer om å være student i USA:
 

Utdanningssystemet og søknadsprosessen

USA er et av verdens mest populære studienasjoner, men utdanningssystemet skiller seg fra det norske. Men hvordan? Det får du svar på her!

Lær mer

    

Søknad- og opptakskrav

Hvordan søker du om opptak til høyere utdanning i USA? Er det vanskelig å komme inn? Her får du en oversikt over søknad- og opptakskrav i USA.

Lær mer

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i USA er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i USA og skal søke om studiestøtte? Du kan søke støtte fra enten Lånekassen i Norge eller direkte i USA. Her er alt du må vite.

Lær mer

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i USA når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

USAs språk og kultur

Du vet kanskje mye om USA allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den australske kulturen!

Lær mer

   

USAs topp 5 universiteter

USA er kjent for sine gode universiteter og har flere av verdens beste. Men hvilke er de aller beste? Se USAs topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i USA? Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

Kilder: ice.gov, travel.state.gov

Sist oppdatert: 03 jan 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 03.01.2023

Studere i Danmark: Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Danmark varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Danmark.

Les mer
Sist oppdatert: 27.01.2023

Studere i Afrika

Vil du studere i Afrika? Før du reiser er det viktig at du har informasjonen du trenger - les alt om studentvisum, søknadsprosesser, opplevelser og mye mer!

Les mer
Sist oppdatert: 03.01.2023

Studere i Argentina: Lær deg språket

Selv om det er mulig å studere i Argentina på engelsk, foregår de fleste programmene på spansk. Det kan derfor være smart å ta et språkkurs før du drar.

Les mer