Studere i USA: en guide for internasjonale studenter

Skal du, eller vurderer du å studere i USA? I vår utenlandsguide om USA får du informasjon om alt du trenger å vite før du begynner å studere i USA.

Studere i USA - New York skyline

USA er et enormt land. Størrelsen, kulturen og påvirkningen landet har i verden er stor. Alaska i seg selv er på størrelse med vestlige Europa. Det er også det største engelskspråklige landet i hele verden. Dette gjør USA til et ideelt land å studere i.   

 

Utdanninger i USA

 

USA - Fakta

Hovedstad

Washington D.C.

Språk

Amerikansk

Innbyggertall

Ca. 331.5 millioner

Areal

9.834.000 km²

Internasjonale studenter

Ca. 1.1 millioner

Akademisk år

September - mai

Valuta

Amerikanske dollar (USD)

Landskode

+1

Tidsforskjell fra Norge

6-12t*

 
*Tidsforskjellen avhenger av hvilken stat du befinner deg i og hvilken tid på året det er; sommer- eller vintertid. 

USA som studiested

Å gi et sammendrag av USA kan være vanskelig. Fra de slående urbane knutepunktene i New York, Miami, Boston og Los Angeles, de skjulte dalene og vulkanene på Hawaii, til de store vidåpne slettene og toppene i Montana. Det er så mye å se, gjøre og oppleve! Det er denne allsidigheten som gjør USA til det perfekte studiestedet, uavhengig av ditt hovedfag og dine interesser. Landet har også en lang historie med immigrasjon – og dette gjør dets mer enn 330 millioner innbyggere til en av de mest mangfoldige befolkningene i verden.  

USA består av 50 stater, i tillegg til distriktet Columbia. Hver stat har sin egne unike karakter, egenskaper og severdigheter å utforske. Statene strekker seg fra Atlanterhavet, til Stillehavet og Mexicogulfen – et helt eventyrlig land! 
 

Les mer om å være student i USA:
 

Utdanningssystemet og søknadsprosessen

USA er et av verdens mest populære studienasjoner, men utdanningssystemet skiller seg fra det norske. Men hvordan? Det får du svar på her!

Lær mer

 

Studentvisum

Alle internasjonale studenter som skal studere i USA trenger et studentvisum. Finn ut hvordan du får studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i USA er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader, inkludert tips til hvor du kan finne leiligheter.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i USA og skal søke om studiestøtte? Du kan søke støtte fra enten Lånekassen i Norge eller direkte i USA. Her er alt du må vite.

Lær mer

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i USA når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

USAs språk og kultur

Du vet kanskje mye om USA allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den australske kulturen!

Lær mer

   

USAs topp 5 universiteter

USA er kjent for sine gode universiteter og har flere av verdens beste. Men hvilke er de aller beste? Se USAs topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i USA? Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

   

Søknad- og opptakskrav

Hvordan søker du om opptak til høyere utdanning i USA? Er det vanskelig å komme inn? Her får du en oversikt over søknad- og opptakskrav i USA.

Lær mer


Annonser