Vis studentum.no som: Mobil

Santa Barbara City College i California

EduPlanet Medisin & PreMed
Sammendrag
Heltid
Fra 1 semester (study abroad) til 2-4 år (bachelor)
Universitet og høgskole
Ja

Santa Barbara City College i California

santa barbara college

Studere i utlandet på Santa Barbara City College

Et av USAs beste Community Colleges | Lav semesteravgift | Bredt studieutvalg | Mange skandinaviske studenter

Santa Barbara City College (SBCC) ble grunnlagt i 1909, og i dag har skolen mer enn 16 000 studenter, hvor ca. 1 100 er internasjonale studenter fra hele verden. Skolen har et stort utvalg av kurs, lav semesteravgift og en flott beliggenhet med utsikt over Stillehavet. Velkommen til «Californias Riviera» og til et av USAs beste Community Colleges!

Skolen ligger i den koselige kystbyen Santa Barbara med rundt 92 000 innbyggere, og campus ligger rett ved havet og stranden. Feriestedets strålende klima året rundt og nærhet til byer som Los Angeles og San Francisco gjør det til en populær studentby. I tillegg har skolen en rekke klubber, idrettslag, studentorganisasjoner og mye mer, slik at alle som ønsker det virkelig kan oppleve et amerikansk studentliv.

SBCC har blitt utnevnt til en av de beste community collegene i USA, og har mottatt priser for sine utdanninger og for at de er fenomenalt gode på å forberede sine studenter på transfers til universiteter. Etter studier på SBCC, kan du ønske å overføre til skoler som UCLA, UC Berkeley eller California State University hvor du studerer i ytterligere to år (og bare et år for noen) for å oppnå en bachelorgrad.

Omtrent 2-3 uker før kursene starter, arrangerer skolen en såkalt Orentation Week hvor du blir kjent med andre studenter og deltar i en rekke morsomme aktiviteter på campus. I tillegg får du hjelp med praktiske ting som å møte en studieveileder og ordne kursplanen din. Dette opplegget gjør at du som student får en varm velkomst ved skolen og kommer raskt inn i studentlivet i USA.

california

Populære programmer

SBCC er et veldig populært college som tilbyr anerkjente, gode programmer. Du kan velge å studere 1 eller 2 semestre og ta frittstående kurs som Study Abroad-student, eller du kan studere til en Associate Degree (2 år) og ta en eksamen innen et spesielt fagområde. Merk at Lånekassen har et krav om at du velger fag på sophomore-nivå eller høyere. 

For deg som vil ta en Bachelor Degree

Blant amerikanske studenter er det vanlig å starte sin høyskoleutdanning ved et Community College som SBCC hvor du får en god utdanning til en betydelig lavere kostnad enn om du studerer alle fire årene på et universitet. SBCC har en avtale med et stort og godt universitetssystem med mer enn 20 forskjellige universiteter, hvor du etter din tid på SBCC kan velge å fortsette studiene og ta en bachelorgrad.

Hva vi i EduPlanet kan hjelpe til med?

Vi hjelper deg blant annet med studieveiledning, informasjon, søknad, Lånekassespørsmål og innkvartering. Ingen spørsmål er for dumme og du kan alltid kontakte oss angående det du lurer på. Vi holder kontakten med skolen i USA når det gjelder din søknad slik at du slipper å tenke på dette. Før du drar, vil du motta vår unike sjekkliste for studier i USA og en Santa Barbara guide med tips om ting å se og gjøre i Santa Barbara. Vår hjelp er kostnadsfri, du betaler kun skolens avgifter!

Santa Barbara

Santa Barbara ligger en time nord for Los Angeles, og kalles ofte California’s Riviera på grunn av sine velstående innbyggere, spesielle arkitektur og fremfor alt den utrolig vakre beliggenheten ved hav og fjell. De lange strendene er perfekte for soling, bading og surfing, og Stearns Wharf er den eldste, fungerende havnen i hele USA. I sentrum av Santa Barbara er det mange kafeer, butikker, barer og restauranter. I størrelse føles ikke Santa Barbara så stor, så det tar ikke lang tid å lære og føle seg hjemme.

Santa Barbara har mange studenter, og dette betyr at byen tilbyr en rekke aktiviteter som fotturer, surfing, grilling på stranden etc Det er også et stort antall sportslag på skolen eller kanskje du vil bli med i en studentforening? Besøk en av de mange vingårdene som finnes i distriktet, eller bli med på en tur til Las Vegas, San Francisco eller Yosemite National Park. Det herlige klimaet er spesielt egnet for de som liker natur- og utendørsaktiviteter.

For kontakt eller mer informasjon om Santa Barbara City College i California, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kurstyper

 • Accounting
 • Biology
 • Business
 • Chemistry
 • Computer Science
 • Culinary Arts & Cooking
 • Environmental Studies
 • Film & TV Production
 • Graphic Design
 • History
 • Hotel & Hospitality Management
 • Interior Design
 • Journalism
 • Liberal Arts
 • Marketing
 • Mathematics
 • Music & Performance
 • Politics
 • Psychology
 • Real Estate
 • Sociology

Opptakskrav/Søknad

Minimumskrav: Generell studiekompetanse / 2.0 GPA (minst to års videregående skole)
Språkkrav: Minst 2 i Eng VG1 eller IELTS 5.0/TOEFL IBT 60/Cambridge "C"

Søknadsfrister

 • Høstsemester: 1. juni
 • Vårsemester: 15. oktober

Semesterdatoer

 • Høstsemester: Aug – Des
 • Vårsemester: Jan – Mai

Utdanninger

 • Study Abroad 1-2 semestre
 • Associate degree 2 år
 • Bachelor 4 år

Innkvartering

Det finnes flere forskjellige bomuligheter for deg som student i Santa Barbara. Enten kan du bo i en vertsfamilie, på en studentbolig eller sammen med andre studenter i en delt leilighet eller et hus.

Tips fra SBCC

SBCC har ingen egne boliger for sine studenter, men etter at du har fått opptak vil du få en del tips og forslag på ulike alternativer. Det er vanligvis best å ordne langtidsbolig på plass i Santa Barbara. På denne måten kan du se på boligen før du bestemmer deg, og ofte vil man finne et par studenter som man kan dele bolig med. Det er et «office of student life» ved skolen med veldig hjelpsomt og kunnskapsrikt personale hvor du også kan gå og få hjelp og tips om forskjellige bomuligheter. Skolen har god informasjon på sine hjemmesider om forskjellige boalternativer.

SBCC oppdaterer daglig en liste over studenter som leier ut sine leiligheter midlertidig eller som er på utkikk etter nye romkamerater, se listen her.

Hvilket område skal man bo i?

SBCC har også god informasjon om hvilke forskjellige områder som er tilgjengelige i Santa Barbara, og hvilke typer overnatting som er der. Det finnes også et kart for å få en idé om hvor alt er i forhold til skolen.

Andre alternativer

Craigslist er en side som du kan sammenligne med finn.no. På Craigslist er det mange boligannonser, og du kan få e-postmeldinger hver gang noen publiserer en annonse som samsvarer med dine krav. For bolig i og rundt Santa Barbara, les her.

Kostnader

Study Abroad

Per semester: USD 3 972

Degree-program

Associate & Bachelor, per semester: USD 4 965 (inkluderer 46 USD påmeldingsgebyr/unit)

Øvrige avgifter

SBCC application fee: USD 50
Forsikring: USD 750
Health fee: USD 20
Transportation fee: USD 32
Orientation week: USD 55


Bokostnader

Kostnad per måned, innkvartering delt rom, per person: ca USD 950

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Santa Barbara City College i California.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Premed kurs og Medisinstudier utenlands

EduPlanet PreMed-kurs & Medisinstudier utenlands

Gi deg selv en bedre sjanse for studieopptak! Om drømmen din er å bli lege, tannlege eller veterinær, men du har vanskeligheter med å komme inn på studiet, er dette sjansen din. EduPlanets PreMed-kurs gjør deg rustet til å kunne bestå de opptaksprøvene som kreves ved mange utenlandske universiteter. Med hjelp av EduPlanet kan drømmen din om å studere ved et medisinuniversitet bli til virkelighet!

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for Medisinstudier utenlands og forkurs til medisinutdanninger (PreMed). Siden oppstarten i 1982 har de hjulpet tusenvis av studenter med å bli tatt opp til medisinutdanninger utenlands. Selskapet er svenskt og norskt, men har studenter fra mange andre land. Kontoret ligger i Oslo (Ski) og de har kontor i Uppsala (Sverige) og Stockholm. EduPlanet har en internasjonal PreMed-skole med et unikt og effektivt PreMed-kurs, online i sanntid med klasse tilkoblet, som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanet hjelper sine studenter med begge måtene å søke opptak på. De har en internasjonal PreMedical-skole med et forberedende kurs til nettopp medisinuniversitetenes opptaksprøver. De som tar PreMed-kurs her, og fullfører dette, vil før eller senere komme inn på de medisinuniversitetene som har opptaksprøver. 100% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs har hittil kommet inn på universitet – det vil si alle!

premedkurs og medisin på eduplanet

PreMed-kurs – Live leksjoner i Virtual Classroom

Dette er et forberedende kurs for medisinuniversitetenes opptaksprøver. EduPlanets PreMed-kurs går over 14 uker, og inneholder alle viktige deler som trengs for å bestå opptaksprøver i blant annet kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Kursene undervises på engelsk over nett, "live" i et såkalt Virtual Classroom, der læreren, du og dine medstudenter er tilkoblet samtidig via datamaskiner. Du kan altså delta aktivt, tilkoblet fra et valgfritt sted, uansett hvor du bor. Gjennom leksjonene får du også kontinuerlig aktiv hjelp, oppfølging og støtte fra læreren via telefon, e-post og Facebook. I tillegg lages det opptak av alle leksjonene, slik at du får tilgang til disse på nett døgnet rundt i en periode på 6 måneder.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. EduPlanets lærere er kjente for dette, samt for sitt store og vennlige engasjement. Undervisningen gis på engelsk, men lærerne snakker også svensk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver

Mot slutten av kursene legger du, sammen med EduPlanet, en plan for opptaksprøvene for noen av universitetene som har dette. Dette gjør du i forbindelse med kursets avslutning, slik at du har alle kunnskapene ferskt i minnet ved prøven. Følgende universiteter (du kan også lese mer om disse via lenkene nedenfor) har opptaksprøver, og er de som det anbefales å søke på i første omgang (PreMed-kursene er imidlertid tilpasset alle medisinuniversiteter med opptaksprøver):

 • Medical University of Silesia i Katowice (Polen); lege/tannlege
 • UPJS i Kosice (Slovakia); lege/tannlege
 • LSMU i Kaunas (Litauen); lege/tannlege/veterinær 
 • Charles University i Praha (Tsjekkia); lege
 • Debrecen i Debrecen (Ungarn); lege
 • Masaryk University i Brno (Tsjekkia); lege/tannlege
 • VFU i Brno (Tsjekkia); veterinær
 • Medical University of Silesia (Polen); lege/tannlege
 • UVM i Budapest (Ungarn); veterinær 

Stort engasjement og omfattende hjelp

eduplanetEduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Opptak til medisinuniversiteter gjennom karakterer

EduPlanet er representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa, hvilket innebærer at de kan hjelpe deg med å søke på universiteter og veilede deg til vellykkede studier. De har et erfarent team som helt kostnadsfritt hjelper deg med å velge de medisinuniversitetene som best passer for deg, samt med å søke opptak til disse. Nederst på denne siden, under utdanninger, kan du lese mer om de ulike medisinuniversitetene som har karakteropptak og som EduPlanet anbefaler:

 • RSU i Riga (Latvia); lege/tannlege
 • Pomoranian i Szczecin (Polen); lege/tannlege
 • Univ. of Nicosia (Kypros); lege

Kontakt EduPlanet dersom du vil vite mer om disse universitetene.

Bare hos EduPlanet

forberedende medisinkurs - eduplanetAlt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet hilser deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet Medisin & PreMed

Kontaktinformasjon til EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet
Åsveien 200
1424 Ski


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Santa Barbara City College i California:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!