Sør-Afrika
03 jan 2023

Studere i Sør-Afrika: En guide for internasjonale studenter

Drømmer du om å studere i et historisk land med en unik kultur- og natursammensetning? Da kan studier i Sør-Afrika være det neste steget for deg. Med sine 26 offentlige universiteter, er Sør-Afrika det landet i Afrika som tiltrekker seg flest internasjonale studenter verden over. Faktisk velger 45.000 internasjonale studenter Sør-Afrika som sin studiedestinasjon årlig. 

 

Utdanninger i Sør-Afrika

 

Sør-Afrika - Fakta

Hovedstad

Cape Town & Pretoria*

Språk

Flere språk**

Innbyggertall

Ca. 61 millioner

Areal

1.221.037  km²

Internasjonale studenter

Ca. 40.000

Akademisk år

Februar - november

Valuta

Sørafrikanske rand (ZAR)

Landskode

+27

Tidsforskjell fra Norge

+1 time

 

*Sør-Afrika har faktisk ingen offisiell hovedstad. Cape Town og Pretoria regnes derimot som landets hovedsteder da de utøvende og lovgivende maktene ligger i disse byene.

** Det er flere offisielle språk i Sør-Afrika: afrikaans, engelsk, xhosa, zulu, ndebele, siswati, nordsotho, sørsotho, tswana, venda og thonga.

Om Sør-Afrika

Uansett hva du velger å studere i Sør-Afrika vil du få gleden av å oppleve en helt ny kultur og opplevelser. Hva med å dra på safari i de mange nasjonalparkene for å få se “The Big 5”? Besøke pingvinstranden og dra på hvithaisafari sør for populære Cape Town, en av landets tre hovedsteder? Eller besøke cellen på Robben Island hvor Nelson Mandela satt fanget i 18 år? 

Sør-Afrika har en lang historie bak seg med kolonitid og apartheid-regime som fortsatt preger landet den dag i dag. For å bekjempe forskjellene i landet, jobber blant regjeringen kontinuerlig med at alle skal ha lik tilgang til høyere utdanning. 

Utdanning i Sør-Afrika

Landets universiteter tilbyr studier på engelsk og afrikaans, som bare er to av landets 11 offisielle språk, så her kan du velge om du vil studere på språket du kjenner godt fra før eller kombinere studiene dine med å lære deg et helt nytt språk. Flere av universitetene i landet er også rangert på listen over de beste universitetene i verden, så her kan du være sikker på at du får en utdanning av god kvalitet som vil være verdifull når du etter hvert skal tre inn i arbeidslivet. 

Les mer om dette fascinerende og mangfoldige landet, dets kultur og studieopplevelser, samt alt du trenger å vite om søknadsprosessen og opptakskrav i vår guide nedenfor.  

Les mer om å være student i Sør-Afrika:
 

Utdanningssystemet

Sør-Afrika er et spennende land å studere i. Men hvordan fungerer utdanningen her? Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Sør-Afrika? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Sør-Afrika er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Sør-Afrika.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Sør-Afrika og skal søke om studiestøtte? Da kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen i Norge. Her er alt du må vite.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Sør-Afrika varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Sør-Afrika.

Lær mer

 

Sørafrikansk språk og kultur

Du vet kanskje mye om Sør-Afrika allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den sørafrikanske kulturen!

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Sør-Afrika når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Sør-Afrika? For å jobbe i Sør-Afrika trenger du blant annet et studentvisum. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

  

Sør-Afrikas topp 5 universiteter

Du finner mange spennende universiteter i Sør-Afrika. Hvilken av dem er de beste? Se Sør-Afrikas topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

Det sørafrikanske språket

Afrikaans er kanskje ikke det letteste språket, men det er lurt å ha noen kunnskaper.  Lær deg noen ord og uttrykk det er lurt å ha kontroll over under din studietid i Sør-Afrika.

Lær mer

Sist oppdatert: 03 jan 2023