Vis studentum.no som: Mobil

VFX - Visuelle effekter

Noroff
Sammendrag
Heltid/deltid
2 år
Fagskole
Ja
August
Søknadsfrist: Kontakt Noroff
Nettstudier, Oslo

VFX - Visuelle effekter

Visuelle effekter

Fagskoleutdanning i VFX – Visuelle effekter

Ønsker du å jobbe med visuelle effekter i film og TV? I dette studiet lærer du å jobbe profesjonelt med VFX innen 3D, animasjon, rotoscoping, tracking, retusjering og compositing.

Visuelle effekter, eller VFX, handler om å skape levende bilder digitalt. Dette toårige studieprogrammet egner seg for deg som ønsker å arbeide profesjonelt med visuelle effekter – nasjonalt eller internasjonalt. Studentene kan etter utdanningen arbeide innen en rekke visuelle produksjonsmiljøer, både som selvstendig næringsdrivende eller som ansatt i et produksjonsselskap.

Studiet er utarbeidet i tett relasjon til VFX-bransjen i Norge, og Storyline Studios er en av bidragsyterne.

VFX

Forbereder deg til jobb

Studiet fokuserer på praktisk, teknisk og skapende kompetanse relatert til et aktivt utøvende yrkesliv i bransjen. Undervisningen starter på grunnleggende nivå, og det er ikke behov for spesialisert utdanning utover det formelle opptakskravet. Etter endt utdanning har hver enkel student opparbeidet seg en sterk VFX-portefølje.

Visuell komposisjon og compositing

Profesjonelt arbeid med visuelle effekter krever et godt øye for visuell komposisjon. Studiet starter med bygge ferdigheter innen visuell forståelse. Videre får studentene innføring i 3D-verktøy, modellering, skulpturering, teksturering, 3D-lyssetting og rendering. Deretter får du en innføring i animasjon, for å kunne skape troverdige bevegelser.

Compositing fokuserer på teknikker for sammensetning av elementer til en helhetlige visuelle komposisjoner. Studentene får kunnskap om lagdeling, maskering og fargerom, slik at det ferdige sluttprodukter fremstår som en sømløs helhet. Studentene introduseres for filmteknikk, fotografi, bruk av greenscreen og kameratekniske funksjoner, slik at du som VFX-spesialist kan gi føringer under en filminnspilling for å oppnå best mulig grunnmateriell.

Troverdige gjengivelser

Studentene får innføring i matte og rotoscoping og hvordan disse brukes i VFX-sammenheng. I ferdigstillingsprosessen må filmmateriellet renses for uønskede og forstyrrende elementene gjennom retusjering.

Ved bruk av effektanimasjon og simulering lærer du å gi en troverdig gjengivelse av naturlige fenomener. Studentene lærer å lage partikkelsystemer, strukturer, stoff, væsker, crowd-simulering og andre dynamiske elementer. Mattepaints tar for seg gjengivelse av imaginære- og eksisterende omgivelser, objekter, karakterer og naturfenomener.

Hensikten med studiet er at du skal kunne gå rett i jobb som VFX-artist. Studentene får derfor et dypere innblikk i hvordan VFX-bransjen fungerer. Flere av våre studenter vil også starte egne selskaper etter endt utdanning, og her står utøvende entreprenørskap innen fagfeltet sentralt.

Mål for studiet

Studiet lærer deg å planlegge og gjennomføre VFX-produksjoner, både alene og i team. Når du er ferdig utdannet har du opparbeidet deg en sterk VFX-portefølje, som blir nyttig ved fremtidig jobbsøking eller som selvstendig næringsdrivende.

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Etter utdanningen kan du jobbe med praktisk VFX-arbeid. Bransjen etterspør digital breddekompetanse og allsidighet. Studiet utvikler derfor studentenes ferdigheter, kunnskaper og generelle kompetanse med hensikt å utdanne teknisk kompetente fagfolk.

Videre studier

Studiet fungerer også som plattform for videre utdanning innen faget. Etter to år ved Noroff Fagskole har du mulighet til å søke påbygging til bachelor ved Noroff Høyskole.

Opptakskrav/Søknad

Bestått treårig videregående opplæring.

Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. Kontakt Noroff for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Studiet gir 120 fagskolepoeng.

Kostnader

Pris nett

34.000,- per semester heltid
17.000,-  per semester deltid

Godkjenninger

Godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-godkjent.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen VFX - Visuelle effekter.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Noroff

Noroff

NOROFF - SCHOOL OF TECHNOLOGY AND DIGITAL MEDIA

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Fra første dag får du være hands-on. Fra første dag følger næringslivet med på ditt utdanningsløp. Vi har satt oss i arbeidsgiverstolen og laget en ønskeliste. Deretter har vi laget studieplanen.

Noroff er en livsstil. Du kommer til å bytte jobb flere ganger gjennom livet, men utdannelsen din forblir en del av din identitet. Derfor tror vi på dannelse av mennesker, utdannelse gjennom hands-on training, og ønsker å gjøre deg klar for mestring.

Vi betjener studenter i et teknologidrevet univers og istandsetter for et digitalt yrkesliv. Vår grunntanke er at du på din første arbeidsdag er klar. Til arbeid.

Noroff har i flere tiår utdannet blant annet digitale etterforskere, filmfotografer og produsenter, 3D-animatører, grafiske designere, digitale markedsførere, spilldesignere, systemadministratorer, musikkprodusenter.

Vår visjon er at Noroff-utdannede skal være first movers. Først ute med å utvikle nye metoder, først på location, i fremste kompetanserekke – de første til å skape nye stillingstitler, nye markeder.

Vårt mangfoldige studietilbud er under stadig utvikling, og skaleres hele tiden tett opp mot arbeidsmarkedet, og innbefatter blant annet bachelorprogram ved Noroff Høyskole og fagspesialisering ved Noroff Fagskole.

Våre campus:

  • Oslo
  • Bergen
  • Stavanger
  • Kristiansand
  • Nettstudier

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent av NOKUT og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Les mer på noroff.no.

Noroff

Vis alle utdanninger fra Noroff

Kontaktinformasjon til Noroff

Noroff

Elvegata 2A
4608 Kristiansand

Tlf: 38 00 00 00
www.noroff.no


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra VFX - Visuelle effekter:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!