Vis studentum.no som: Mobil

Filmproduksjon

Noroff
Sammendrag
Fagskole
Bergen, Oslo
2 år (det er mulig å kun ta førsteåret)
Heltid
Støttet av lånekassen
Søknadsfrist: Løpende opptak
Klasserom

Startdatoer
Bergen
August

Oslo
August

Filmproduksjon

Fagskoleutdanning i Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

Lær å lage film

Det produseres mange filmer og TV-serier i Norge. TV-kanaler og nye medier trenger kontinuerlig nytt norskprodusert innhold. Mulighetene for filmskapere er mange. Vil du jobbe som filmregissør, manusforfatter eller filmprodusent? Er foto din store interesse, eller er det klipp og lydarbeid som passer deg best? På Noroff vil du lære om alle disse fagområdene.

I løpet av det første studieåret prøver du deg i ulike fagfunksjoner, og bestemmer deg for hvilken du ønsker å fordype deg i på andreåret. Studiet lærer deg prinsippene for å produsere gode filmer, og gir deg verktøyene du trenger for å finne din plass i filmbransjen. Filmproduksjon er et praktisk studium, og hovedmålet er at du skal ut i filmbransjen og være en kompetent fagarbeider.

filmproduksjon

Profesjonelle lærere fra filmbransjen

Faglærerne hos Noroff har solid erfaring fra norsk film- og TV-produksjon, og har et stort nettverk i bransjen. De har også vunnet en rekke priser for sitt filmarbeid og de fleste har en aktiv filmkarriere ved siden av lærerjobben. Dette gjør at du som student blir undervist av mennesker med oppdatert kunnskap og kompetanse. Vi henter også inn spennende gjesteforelesere med spisskompetanse på ulike fagområder.

Vi bruker profesjonelt produksjonsutstyr i undervisningen som du møter igjen og har erfaring med når du kommer ut i arbeidslivet.

Studiets oppbygging

Studiet starter med opplæring i teknisk arbeidsflyt. Her lærer du prosessen i opptak og etterarbeid. Det gis innføring i kamerateknikk, grunnleggende fortellerteknikk og redigeringsprogramvare.

Videre gis det en grundig innføring i produksjonsprosessen, der du lærer om de ulike fagfunksjonene og samarbeidet som må til for å produsere film. Studentene lærer hvordan man i praksis arbeider som et filmteam, og lager seks filmer i ulike sjangre det første studieåret.

På andreåret søker studentene seg inn på ønsket fagretning. Hvis det gis tilbud om plass på ønsket fagretning, fordyper studentene seg i denne igjennom året, men jobber også i støttefunksjoner for hverandre. På denne måten forberedes du til en yrkeskarriere i filmbransjen. De fire fagområdene er produsent/produksjonsleder, regissør/manusforfatter, fotograf/lys og klipp/lyd. Undervisningen er i hovedsak felles, men det gis også fagspesifikke forelesninger og workshops. Studentene produserer to fiksjonsfilmer, en reklame og to formoppgaver det andre studieår.

For kontakt eller mer informasjon om Filmproduksjon, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videopresentasjon

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Gjennom studiet vil du få en solid og grunnleggende forståelse for filmproduksjon, og du får spesialisere deg innen en fagfunksjon som etterspørres i film- og TV-bransjen. Svært mange av våre studenter ender opp med relevant arbeid.

Tidligere studenter jobber med TV, filmproduksjon, reklamefilm eller oppdragsfilm. Mange jobber også med alle disse formatene om hverandre. Flere har startet egne produksjonsselskaper.

Bachelor i utlandet

Etter to år hos Noroff har du muligheten til å søke direkte inn på tredjeåret av en bachelorgrad hos vårt partneruniversitet i utlandet, Deakin University i Australia.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller yrkesrettet utdanning med fagbrev.

Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. Kontakt Noroff for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Høyere fagskolegrad (Higher Professional Degree). 120 studiepoeng.

Kostnader

Pris 

61.000,- per semester.
Kr 1.900,- i registreringsavgift.

Godkjenninger

Godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-akkreditert.

Hvorfor velge Noroff?

Tett på arbeidslivet

Støttet av lånekassen

Ettertraktet utdanning

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Filmproduksjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Noroff

Noroff

NOROFF – SCHOOL OF TECHNOLOGY AND DIGITAL MEDIA

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Allerede fra første dag vil du gjennom praktisk arbeid i studiet bli del av næringslivet. Vi har satt oss i arbeidsgiverstolen og laget en ønskeliste. Deretter har vi laget studieplanen.

Noroff er en livsstil. Du kommer til å bytte jobb flere ganger gjennom livet, men utdannelsen din forblir en del av din identitet. Derfor tror vi på dannelse av mennesker, utdannelse gjennom hands-on training, og ønsker å gjøre deg klar for mestring.

Vi betjener studenter i et teknologidrevet univers og istandsetter for et digitalt yrkesliv. Vår grunntanke er at du på din første arbeidsdag er klar.

Noroff har i flere tiår utdannet blant annet digitale etterforskere, filmfotografer og produsenter, 3D-animatører, grafiske designere, digitale markedsførere, spilldesignere, systemadministratorer, musikkprodusenter.

Vår visjon er at Noroff-utdannede skal være first movers. Først ute med å utvikle nye metoder, først på location, i fremste kompetanserekke – de første til å skape nye stillingstitler, nye markeder.

Vårt mangfoldige studietilbud er under stadig utvikling, og skaleres hele tiden tett opp mot arbeidsmarkedet, og innbefatter blant annet bachelorprogram ved Noroff Høyskole og fagspesialisering ved Noroff Fagskole.

Våre campus:

  • Oslo
  • Bergen
  • Stavanger
  • Kristiansand
  • Nettstudier

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent av NOKUT og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Les mer på noroff.no.

Vis alle utdanninger fra Noroff

Kontaktinformasjon til Noroff

Noroff

Tordenskjolds Gate 9
4612 Kristiansand

Tlf: 38 00 00 00
Fax 38 00 00 01
www.noroff.no


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Filmproduksjon:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!