Vis studentum.no som: Mobil

Frontend-utvikling

Noroff
Sammendrag
Heltid/deltid
2 år
Fagskole
August
Ja
Søknadsfrist: kontakt Noroff
Bergen, Kristiansand, Nettstudier, Oslo, Stavanger
Startdatoer
Bergen Søknadsfrist
August 
kontakt Noroff
Kristiansand
August 
Oslo
August 

Frontend-utvikling

koding

Fagskoleutdanning i Frontend-utvikling

Er du interessert i både teknologi og design? Frontend-utvikling er en praktisk utdanning hvor du lærer både visuell og teknisk utvikling av brukerorienterte løsninger for web- og mobile enheter.

Behovet for utviklere som besitter en kombinasjon av teknisk og visuell kompetanse er økende. Denne toårige utdanningen gir kompetanse for praktisk arbeid innen de viktigste områdene ved utvikling av interaktive og dynamiske produkter. Studiet dekker både designfaglige og tekniske programmeringsferdigheter.

Web- og mobile enheter

Frontend-utvikling er for deg som vil jobbe med utvikling av brukerorienterte løsninger for web- og mobile enheter. Studiet passer for både nybegynnere innen fagfeltet, og dem som har jobbet med tradisjonelle medier og ønsker å jobbe videre med utvikling av digitale løsninger.

Etter utdanningen har du kompetanse i grunnleggende designprinsipper, universell utforming, helhetlige brukeropplevelser og tekniske løsninger som oppfyller dagens krav og behov.

Frontend utvikling

God utviklerpraksis

Gjennom studiet vil du lære god utviklerpraksis. Du vil kunne produsere interaktive webløsninger, både visuelt og teknisk, og gjennomføre en interaktiv løsning fra idé til ferdig og fungerende produkt. Studentene vil kunne bygge relasjoner med grafisk designere, interaksjonsdesignere, programmerere, og innholdsutviklere. Videre vil de kunne samarbeide med med eksterne fagmiljøer innen sosiale medier, universell utforming, søkemotoroptimalisering og IT-sikkerhet.

Lær koding og programmeringsspråk

Studentene får grundig innføring i bransjeverktøy som anvendes innen webutvikling. Du lærer designprinsipper, hvordan nettsider og interaktive produkter er bygget opp logisk og visuelt, og hvordan nettsideteknologi kommuniserer med bakenforliggende systemer. Undervisningen gir innblikk i programmeringsspråk som Java, C-baserte språk, Ruby, php og Python, som alle har ulike styrker og svakheter og forskjellige bruksområder.

JavaScript er viktig for frontend-utviklere. I kombinasjon med HTML og CSS står dette sentralt for å skape dynamiske og interaktive webløsninger. Det er også viktig å vudere når er det hensiktsmessig å benytte JavaScript-rammeverk, og når er det best å løse oppdrag uten å anvende dette. Du blir introdusert for de til enhver tid mest aktuelle JavaScript-rammeverkene, eksempelvis Angular og React. Utviklingen på feltet skjer raskt og det blir stadig lansert nye rammeverk.

Sass er det viktigste CSS-verktøyet studentene lærer, men studiet tar også for seg Less, Stylus og CSS-rammeverket Susy. Mot slutten av studiet blir studentene introdusert for AJAX for å kunne utvikle mer avanserte webløsninger. 

Mål for studiet

Studiet har fokus på utvikling av produkter i grensesnittet mellom kundeopplevelse og systemutvikling. Produktene som blir utviklet i løpet av studiet skal ha både estetisk verdi, god funksjonalitet og riktig teknisk utførelse. Studentene lærer derfor designprosess, interaksjonsdesign og programmering. Studiets hovedmål er praktisk ferdighetsmestring og undervisningsopplegget består i stor grad av praktisk arbeid med bransjenære oppgaver.

Studentene får innblikk i hvordan utøve entreprenørskap. Et yrkesliv som frontend-utvikler krever kompetanse i arbeidsflyt, automatisering og effektivisering av både arbeidsprosess og produkt. Avsluttende prosjekteksamen skal kunne brukes som vedlegg til en jobbsøknad eller som forslag til en virkelig produksjon.

For kontakt eller mer informasjon om Frontend-utvikling , vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Som ferdig utdannet frontend-utvikler besitter du kunnskap, ferdigheter og kompetanse innen utvikling og produksjon av brukerorienterte løsninger og tjenester for web- og mobile enheter. Studiets hovedmål er å gi deg praktisk og bransjerelevant opplæring innen faget slik at du er klar for jobb etter det toårige studiet.

Det finnes et stort utvalg av jobbutlysninger relatert til faget i ulike områder av arbeidslivet. Etter studiet vil du være i stand til å utføre arbeid i bl. a. designbyråer, IT-firmaer, programvarehus, mediehus eller kommunikasjonsbedrifter. Bransjene er i stadig endring ettersom teknologiutviklingen skjer raskt. Yrkes- og stillingsbeskrivelser vil derfor variere og endre seg over relativt kort tid.

Videre studier

Utdanningen fungerer også som plattform for videre studier innen feltet. Studenter som har studert frontend-utvikling kan også kombinere dette med grafisk design eller digital markedsføring.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått treårig videregående opplæring.

Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. Kontakt Noroff for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Studiet gir 120 fagskolepoeng.

Kostnader

Pris nett

34.000,- per semester heltid
17.000,-  per semester deltid

Pris klasserom

56.250,- per semester.

+ Kr 1.500,- i registreringsavgift

Godkjenninger

Godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-godkjent.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Frontend-utvikling .

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Noroff

Noroff

NOROFF - SCHOOL OF TECHNOLOGY AND DIGITAL MEDIA

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Fra første dag får du være hands-on. Fra første dag følger næringslivet med på ditt utdanningsløp. Vi har satt oss i arbeidsgiverstolen og laget en ønskeliste. Deretter har vi laget studieplanen.

Noroff er en livsstil. Du kommer til å bytte jobb flere ganger gjennom livet, men utdannelsen din forblir en del av din identitet. Derfor tror vi på dannelse av mennesker, utdannelse gjennom hands-on training, og ønsker å gjøre deg klar for mestring.

Vi betjener studenter i et teknologidrevet univers og istandsetter for et digitalt yrkesliv. Vår grunntanke er at du på din første arbeidsdag er klar. Til arbeid.

Noroff har i flere tiår utdannet blant annet digitale etterforskere, filmfotografer og produsenter, 3D-animatører, grafiske designere, digitale markedsførere, spilldesignere, systemadministratorer, musikkprodusenter.

Vår visjon er at Noroff-utdannede skal være first movers. Først ute med å utvikle nye metoder, først på location, i fremste kompetanserekke – de første til å skape nye stillingstitler, nye markeder.

Vårt mangfoldige studietilbud er under stadig utvikling, og skaleres hele tiden tett opp mot arbeidsmarkedet, og innbefatter blant annet bachelorprogram ved Noroff Høyskole og fagspesialisering ved Noroff Fagskole.

Våre campus:

  • Oslo
  • Bergen
  • Stavanger
  • Kristiansand
  • Nettstudier

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent av NOKUT og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Les mer på noroff.no.

Noroff

Vis alle utdanninger fra Noroff

Kontaktinformasjon til Noroff

Noroff

Elvegata 2A
4608 Kristiansand


Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Frontend-utvikling :

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!