Grafisk design

Noroff
Sammendrag
Fagskole
Bergen, Kristiansand, Nettstudier, Oslo, Stavanger
2 år (heltid) eller 4 år (deltid, nett)
Heltid/deltid
Støttet av lånekassen
Søknadsfrist: Løpende opptak
Klasserom, Nettstudier

Startdatoer
Bergen
Kontakt Noroff

Kristiansand
Kontakt Noroff

Oslo
Kontakt Noroff

Stavanger
Kontakt Noroff

Grafisk design

Fagskoleutdanning i Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

En grafisk designer har en jobb hvor alle dager er unike, og hvert prosjekt er mer fargerikt og spennende enn det forrige. Det er fullt mulig å bli en god grafisk designer i løpet av studiet, selv uten forkunnskaper. Det viktigste er interesse for faget, god arbeidsmoral og en ambisiøs natur.

Bli en selvstendig grafisk designer

På Noroff utforsker du grafisk design gjennom flere disipliner, blant annet visuell kommunikasjon, idéutvikling, illustrasjon, reklame, fotografi, webdesign og animasjon. Etter studiet vil du ha flere ben å stå på, og dermed få et bredt nedslagsfelt i forhold til hvor du kan jobbe. Målet med Noroffs grafisk design-utdanning er at du skal bli en selvgående og selvstendig designer som kan samarbeide godt tverrfaglig.

grafisk design

Visuelt nytenkende og salgsfremmende

I løpet av studietiden vil du bli utfordret med reelle, praktiske og relevante oppgaver. Disse gir et godt innblikk i hvordan livet er ute i bransjen, og hvilke problemstillinger du kan forvente å jobbe med som grafisk designer.

Designerens arbeid skal oppfordre til salg. Bedrifter og virksomheter konkurrerer alle om forbrukernes oppmerksomhet. Studiet lærer deg å designe for å promotere, selge, informere og bygge kjennskap til produkter og tjenester. Gjennom kreative designløsninger og strategiske budskap, bidrar designeren til økt konkurransefortrinn i markedet.

Studiets oppbygging

Første året av grafisk design-studiet gir deg praktisk forståelse for prinsipper, metoder og teknikker innen effektiv visuell kommunikasjon på papir og skjerm. Du får inngående opplæring i designprogramvare og god innsikt i regler og normer som gjelder i bransjen. Du utfolder deg visuelt og kreativt med spennende oppgaver.

På andreåret går du dypere inn i designfaget og jobber mye med å finne ut av hvem du er som designer. Hva liker du å jobbe med, har du talent du ikke visste om, eller er det en stil du bør videreutvikle og gjøre til din egen? Du lærer videre å knytte kunst, design og teknologi sammen for å skape nye uttrykk.

Mot slutten av hvert semester presenterer du oppgavene i en portefølje. Semestrene avsluttes med et mer omfattende studieprosjekt rettet mot en kunde.

For kontakt eller mer informasjon om Grafisk design, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Som grafisk designer kan du jobbe i et design- eller reklamebyrå, i et trykkeri eller i bokbransjen, i et magasin eller i motebransjen, innen film og TV, med musikere og festivaler, organisasjoner innen kultur og næringsliv, eller som en frilanser og selvstendig næringsdrivende.

Arbeidsoppgavene for en grafisk designer omfatter blant annet å designe logo og profil, brosjyrer, annonser og plakater, magasiner eller bokomslag, produktemballasjer, skilt, messer og utstillinger, websider, informasjonsdesign, film- og TV-vignetter.

I større bedrifter med egen informasjons- eller markedsavdeling, kan du jobbe som selskapets interne designer, markedskoordinator eller informasjonskonsulent. Du kan forvente ulike oppdrag som oppdatering av bedriftens profilmanual, utforming av markedsføringsmateriale, vedlikehold, design og oppdatering av bedriftens nettsider, produksjon av interaktiv reklame, eller skjermbaserte presentasjoner.

Etter hvert som du får erfaring er det naturlig å gå over til stillinger som art director med ansvar for større kunder og mer omfattende prosjekter. I tillegg kan du jobbe som informasjonskonsulent med rådgivning innen generell grafisk design, bruk av forskjellige medier, og informasjonsstrukturer.

Bachelor i utlandet

Etter to år hos Noroff er det mulig å studere grafisk design et tredje år - i utlandet - og få bachelorgrad. Våre utenlandske samarbeidspartnere for grafisk design er Teesside University i England og Deakin University i Australia. Denne muligheten gjelder også for nettstudenter.

Digital markedsføring, UX-design og frontend-utvikling er alle gode alternativer til videreutdanning for studenter som ønsker å bygge videre på sine designferdigheter og teknisk kompetanse innen webdesign.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller yrkesrettet utdanning med fagbrev.

Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. Kontakt Noroff for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Høyere fagskolegrad (Higher Professional Degree). 120 studiepoeng.

Kostnader

Pris nettstudier

Heltid: 42.000,- per semester
Deltid: 21.000,- per semester

Pris campus

61.000,- per semester.
Kr 1.900,- i registreringsavgift.

Godkjenninger

Godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-akkreditert.

Hvorfor velge Noroff?

Tett på arbeidslivet

Støttet av lånekassen

Ettertraktet utdanning

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Grafisk design.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kontaktinformasjon til Noroff

Noroff

Tordenskjolds Gate 9
4612 Kristiansand

Tlf: 38 00 00 00
Fax 38 00 00 01
www.noroff.no


Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 3,5

Basert på 2 omtaler

Linda

Uforglemmelig kjekt og sosialt år. Jeg har storkost meg. Lærerne er veldig ivrig etter at du skal få en flott portofølje. De hjelper deg til å teste dine egne grenser og får deg til å ville ta sjangser man ellers ikke ville turd å prøve. Dette er tiden til å være eksperimentell! og det får du lov å være hos Noroff.

Ingrid Holme

Dette er en helt grei fagskole. Det fungerer ut ifra det prinsippet at den blir det du gjør den til. Lærerene er kompetente, og de har bra utstyr. Men oppfølgingen kan bli litt dårlig. Og hvis du ikke jobber mye på egenhånd han du bli hengende etter en god del. Enten lykkes du, eller så feiler du.

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Grafisk design:

OMTALER
Vurdering
(3,5)
Basert på 2 omtaler