Vis studentum.no som: Mobil

Cyber Security

Noroff
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Høst
Kontakt lånekassen
Søknadsfrist: Løpende opptak
Kristiansand, Nettstudier, Oslo
Startdatoer
Kristiansand Søknadsfrist
Høst  
Løpende opptak
Oslo
Høst 
Løpende opptak
Nettstudier
Høst 
Løpende opptak

Cyber Security

cyber security

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

Digital sikkerhet for et digitalt samfunn

Norge regnes som et av de mest digitaliserte landene i verden og vår infrastruktur er i stor grad kontrollert av digitale systemer. Smarte hus inneholder en rekke digitale assistenter, selvkjørende biler testes på veiene våre og Internet of Things er i stadig ekspansjon.

Digitaliseringen av verden rundt oss bringer med seg en rekke utfordringer. Ikke bare må vi tilpasse oss hastigheten i utviklingen, vi må også sørge for å sikre systemene som vi har blitt så avhengige av. Samfunnets infrastruktur – strøm, vann, mat og informasjon – lener seg i stor grad på digitale systemer. Dette gjør oss sårbare for cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring.

Cyber Security-eksperter og deres unike kompetanse er nødvendig innen en rekke bransjer og industrier. Store og små selskaper, sykehus, skoler, universiteter, departementer, forsvar, politi og etterretning, og andre offentlige instanser er eksempler på virksomheter som er avhengige av kompetanse til å sikre deres digitale ressurser. Dette er arbeidsfeltet hvor Cyber-Security-spesialister jobber.

Studentene lærer den praktiske anvendelsen av verktøy og teknikker som brukes til å skape et sikkert digitalt miljø, og de teoretiske kunnskapene som kreves for å jobbe innenfor området. Dette inkluderer informasjonssikkerhet, datanettverksoperasjoner, programmering og penetrasjonstesting.

Studiets oppbygging

Det første året av programmet er lagt opp til å utvikle et bredt fundament av ferdigheter som kreves av en Cyber Security-spesialist. Her vil studentene utvikle egenskaper innen programmering, matematikk, nettverk og databehandling, ved siden av research og prosjektarbeid.

Gjennom det andre året vil studentene videreutvikle sine sikkerhetsferdigheter og forståelse for digitale systemer og enheter. De vil også utforske digital kriminalitet og krigføring i den digitale verden, ved siden av testing og prosedyrer.

I det siste året vil studentene tilegne seg praktisk erfaring i å utforske sårbarhet i digitale systemer, nettverk og IT-sikkerhet. Dette året inneholder også muligheten til å jobbe med relaterte prosjekter i laboratorier.

Når graden er fullført, vil studenten ha den teoretiske og praktiske kompetansen som kreves for å jobbe i en rekke industrier og organisasjoner. De vil også være kvalifisert for å fortsette sitt utdanningsløp med videre spesialisering.

For kontakt eller mer informasjon om Cyber Security, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Ekspertisen og ferdighetene studenter tilegner seg gjennom dette bachelorprogrammet er sterkt etterspurt, og vil bli viktigere enn noen gang i både offentlig og privat sektor.

Ifølge Abelia er det en bekymringsfull utvikling vi nå står i. Vi vil komme til å mangle enorme mengder IT-kompetanse i Norge. I beste fall vil én av fire IT-stillinger være ubemannet ved inngangen av år 2030.

De fleste store selskaper som belager seg på informasjonsteknologi har behov for ressurser med ekspertise innen Cyber Security for å sikre digitale flater. Denne graden gir en unik kvalifisering for å møte utfordringer i en rekke organisasjoner og industrisektoren.

Et nyligstudie fra Capgeminianslår at mangelen på Cyber Security-spesialister vil øke til 3,5 millioner innen 2021.

De fleste store bedrifter som er avhengige av informasjonsteknologi har behov for personer med kompetanse innen nettverkssikkerhet for å sikre sine digitale eiendeler. Denne bachelorgraden gir en unik kvalifikasjon for å håndtere utfordringer på tvers av ulike organisasjoner og bransjer.

Videre studier

Studenter som ønsker å utvikle sine ferdigheter videre innen Cyber Security kvalifiserer til masterstudier relatert til IT, cyber security og nettverkssikkerhet ved flere institusjoner for høyere utdanning i Norge og utlandet. Masterstudenter som ønsker å gå videre med en doktorgrad vil ha muligheter til dette i både inn- og utland.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse. Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse.

Alle IT-studier på Noroff høyskole har mattekrav. For opptak kreves matematikk R1 (2MX), eventuelt S1 og S2. (Kreves ikke for søkere over 25 år med relevant arbeidserfaring). Dersom du ikke har dette fra før, kan du ta det som privatist.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng). 

Kostnader

Pris campus: 

59.000,- per semester.
Kr 1.900,- i registreringsavgift.

Pris nettstudier: 

44.000,- per semester.
Kr 1.900,- i registreringsavgift.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Cyber Security.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Noroff

Noroff

NOROFF - SCHOOL OF TECHNOLOGY AND DIGITAL MEDIA

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Fra første dag får du være hands-on. Fra første dag følger næringslivet med på ditt utdanningsløp. Vi har satt oss i arbeidsgiverstolen og laget en ønskeliste. Deretter har vi laget studieplanen.

Noroff er en livsstil. Du kommer til å bytte jobb flere ganger gjennom livet, men utdannelsen din forblir en del av din identitet. Derfor tror vi på dannelse av mennesker, utdannelse gjennom hands-on training, og ønsker å gjøre deg klar for mestring.

Vi betjener studenter i et teknologidrevet univers og istandsetter for et digitalt yrkesliv. Vår grunntanke er at du på din første arbeidsdag er klar. Til arbeid.

Noroff har i flere tiår utdannet blant annet digitale etterforskere, filmfotografer og produsenter, 3D-animatører, grafiske designere, digitale markedsførere, spilldesignere, systemadministratorer, musikkprodusenter.

Vår visjon er at Noroff-utdannede skal være first movers. Først ute med å utvikle nye metoder, først på location, i fremste kompetanserekke – de første til å skape nye stillingstitler, nye markeder.

Vårt mangfoldige studietilbud er under stadig utvikling, og skaleres hele tiden tett opp mot arbeidsmarkedet, og innbefatter blant annet bachelorprogram ved Noroff Høyskole og fagspesialisering ved Noroff Fagskole.

Våre campus:

  • Oslo
  • Bergen
  • Stavanger
  • Kristiansand
  • Nettstudier

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent av NOKUT og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Les mer på noroff.no.

Noroff

Vis alle utdanninger fra Noroff

Kontaktinformasjon til Noroff

Noroff

Elvegata 2A
4608 Kristiansand


Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Cyber Security:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!