Vis studentum.no som: Mobil

UX-design

Noroff
Sammendrag
Fagskole
Nettstudier, Oslo
1 år (heltid) 2 år (deltid)
Heltid/deltid
Støttet av lånekassen
Søknadsfrist: Løpende opptak
Klasserom, Nettstudier

Startdatoer
Oslo
Kontakt Noroff

Nettstudier
Kontakt Noroff

UX-design

Fagskoleutdanning i UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

UX design, eller user experience design, handler om å forbedre totalopplevelsen en menneskelig bruker har i møte med et digitalt produkt, en tjeneste eller et system. Disse interaksjonene skal maksimere brukerens følelse av måloppnåelse og samtidig minimere frustrasjoner.

Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i konseptene, prosessene, metodene, verktøyene og teknikkene innen bruker-sentrert design. Hovedformålet med utdanningen er å gi deg praktisk og relevant opplæring i brukeropplevelsesdesign, og gjøre deg klar for jobb etter studiet.

Brukerforståelse

Utdanningen lærer studentene å skape interaksjoner med brukere som er både personlige og intuitive, og fokuserer på å bygge en dypere forståelse av brukerne, som inkluderer deres felles verdier, evner, behov og begrensninger.

Ved å fokusere på å skape en dypere forståelse for brukerne, har UX-designerpraksis økt i etterspørsel. UX-designere er avgjørende for utviklingen av effektive samspillsmetoder, og industriaktører ønsker å tilby ferdigheter og kompetanser som oppnås i denne utdanningen.

ux-design fagskoleutdanning

Bli klar for jobb

Studiet balanserer teoretiske og praktiske ferdigheter, noe som er avgjørende for din faglige utvikling. Studentene tilegner seg kunnskap, ferdigheter og kompetanse innen research og innsikt, wireframing og prototyping, brukervennlighetstesting og grunnleggende interaksjons- og designprinsipper. Studenter som fullfører programmet vil kunne jobbe individuelt og bygge relasjoner med andre designere, brukere og interessenter.

Utdanningen er utviklet for personer som ønsker å skape vellykket bruker-sentrert design ved å oppnå en dypere forståelse for brukere, deres behov, verdier, evner og deres begrensninger. Programmet er åpent for studenter uten tidligere erfaring, men også for de som har jobbet i andre beslektede fagområder eller med en relevant utdanningsbakgrunn.

Studiets oppbygging

Studiet har fokus på utviklingen av praktiske ferdigheter innen de viktigste aspekter rundt brukeropplevelsesdesign. Studiets hovedmål er praktisk ferdighetsmestring, og undervisningsopplegget består i stor grad av praktisk arbeid med bransjenære oppgaver. Strukturen i utdanningsløpet sentreres rundt daglige øvingsoppgaver parallelt med større obligatoriske innleveringer.

Et yrkesliv som UX-desinger krever kompetanse i prosjektplanlegging, arbeidsflyt og effektivisering av både arbeidsprosess og produkt. Avsluttende prosjekteksamen skal kunne brukes som vedlegg til en jobbsøknad eller som forslag til en virkelig produksjon.

For kontakt eller mer informasjon om UX-design, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videopresentasjon

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Etter utdanningen vil du kunne jobbe i både norske og internasjonale selskaper som spesialiserer seg i produkt- og serviceutvikling, utvikling av digitale løsninger, universell utforming, informasjonsdesign og X-reality. Selskaper jobber kontinuerlig med å tilpasse seg en teknologi i utvikling. Stillingsbeskrivelser er derfor dynamiske.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller yrkesrettet utdanning med fagbrev.

Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. Kontakt Noroff for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskolegrad (Professional Degree). 60 studiepoeng.

Kostnader

Pris nettstudier

Heltid: 42.000,- per semester
Deltid: 21.000,- per semester

Pris campus

60.000,- per semester.
Kr 1.900,- i registreringsavgift.

Godkjenninger

Godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-akkreditert.

Hvorfor velge Noroff?

Tett på arbeidslivet

Støttet av lånekassen

Ettertraktet utdanning

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen UX-design.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Noroff

Noroff

NOROFF – SCHOOL OF TECHNOLOGY AND DIGITAL MEDIA

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Allerede fra første dag vil du gjennom praktisk arbeid i studiet bli del av næringslivet. Vi har satt oss i arbeidsgiverstolen og laget en ønskeliste. Deretter har vi laget studieplanen.

Noroff er en livsstil. Du kommer til å bytte jobb flere ganger gjennom livet, men utdannelsen din forblir en del av din identitet. Derfor tror vi på dannelse av mennesker, utdannelse gjennom hands-on training, og ønsker å gjøre deg klar for mestring.

Vi betjener studenter i et teknologidrevet univers og istandsetter for et digitalt yrkesliv. Vår grunntanke er at du på din første arbeidsdag er klar.

Noroff har i flere tiår utdannet blant annet digitale etterforskere, filmfotografer og produsenter, 3D-animatører, grafiske designere, digitale markedsførere, spilldesignere, systemadministratorer, musikkprodusenter.

Vår visjon er at Noroff-utdannede skal være first movers. Først ute med å utvikle nye metoder, først på location, i fremste kompetanserekke – de første til å skape nye stillingstitler, nye markeder.

Vårt mangfoldige studietilbud er under stadig utvikling, og skaleres hele tiden tett opp mot arbeidsmarkedet, og innbefatter blant annet bachelorprogram ved Noroff Høyskole og fagspesialisering ved Noroff Fagskole.

Våre campus:

  • Oslo
  • Bergen
  • Stavanger
  • Kristiansand
  • Nettstudier

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent av NOKUT og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Les mer på noroff.no.

Vis alle utdanninger fra Noroff

Kontaktinformasjon til Noroff

Noroff

Tordenskjolds Gate 9
4612 Kristiansand

Tlf: 38 00 00 00
Fax 38 00 00 01
www.noroff.no


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra UX-design:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!