UI-design

Noroff
Sammendrag
Fagskole
Nettstudier
1 år (heltid) eller 2 år (deltid)
Heltid/deltid
Kontakt Noroff
Søknadsfrist: Løpende opptak
Nettstudier

UI-design

Ta fagskoleutdanning i UI-design ved Noroff

Bli klar for jobb som UI-designer med denne ettårige teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse innen brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

UI-design er en praktisk ettårig utdanning som omhandler den visuelle utformingen av elementene som en bruker kan samhandle med i et digitalt produkt. Studiet gir kompetanse til å utvikle brukergrensesnittdesign for digitale enheter med sterkt fokus på tilgjengelighet og brukersentrerte designprinsipper på tvers av forskjellige plattformer.

Studentene tilegner seg kompetanse og praktiske ferdigheter i UI-designmetoder, visuelle designprinsipper og bransjerelevante verktøy. Utdanningen gir ferdigheter i å lage og vedlikeholde designstilelementer, designsystemer og komponenter, maler og digitale prototyper. Du vil også bli trent i relevante presentasjonsteknikker og samarbeidsmetoder. Etter endt utdanning vil du ha kompetansen til å jobbe med utvikling av grensesnittdesign uavhengig og i tverrfaglige forbindelser.

Bli klar for jobb

Studiet er for deg som vil skape vellykkede brukersentrerte interaksjonsdesignløsninger ved bruk av en dypere forståelse av designfundamenter, designsystemer, prototyper og kritisk research.

Utdanningen fokuserer på praktiske ferdigheter i alle aspekter av UI-design innen digitale industrier, med spesiell vekt på å skape brukeresentrerte digitale produkter på tvers av forskjellige plattformer. Studentene blir jobbklare i yrker som User Interface Designer, User Grensesnitt Accessibility Tester og Visual Designer.

Studiets oppbygging

Programmet starter med Design Foundations, som fokuserer på grunnleggende designprinsipper og praktiske ferdigheter i bransjerelevante designverktøy. Vi dykker ned i emner som design thinking, atomic design, universell utforming og all-inclusivedesignmentalitet for å utvikle digitale produkter tilgjengelig for alle brukere. Deretter følger kurset Design Styles, som inkluderer typografi, former, illustrasjoner, visuelt hierarki og fargesystemer, sant hvordan man former og redigerer designelementer.

Vi går deretter videre til kurset Design Systems, som gir ferdigheter med bransjestandard programvare og produksjonsmetoder for designsystemkomponenter som kontroller, elementer, inputs, selects, mikroanimasjoner og navigering. Semesteret avsluttes med et semesterprosjekt som kan gjøres i team, for reelle selskaper, eller som tverrfaglige samarbeidsprosjekter på tvers av fagområder.

Andre semester starter med Template Design, der studentene lærer å bygge og vedlikeholde designmaler, datavisualisering og får praktiske ferdigheter til å lage dashbord og grafer. Deretter følger Prototyping, der du tilegner deg ferdigheter til å vurdere en prototype, identifisere potensielle problemer og uttrykke tilbakemeldinger og forslag til forbedringer. Dette kurset følges av Evaluative Research for å sikre at produktet oppfyller alle brukerbehov.

Året avsluttes med en prosjekteksamen, der du demonstrerer kompetansen som er opparbeidet i løpet av studieåret. Prosjektet oppfordrer studentene til å finne et virkelig prosjekt for en virksomhet for å tilegne seg praktisk erfaring i profesjonelle omgivelser. Det aller siste kurset er Industry Knowledge and Portfolio, med fokus på faglig utvikling og videre karrierestrategier innen UI-designfeltet, samt å sette sammen en portefølje av UI-arbeidet ditt.

For kontakt eller mer informasjon om UI-design, vennligst fyll inn en interessemelding.

Jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Både norske og internasjonale selskaper opplever et økende behov for UI-designere. Det er i dag et stort utvalg av ubesatte stillinger relatert til feltet innen ulike forretningsområder. Etter utdanningen vil du blant annet kunne jobbe med designbyråer, digitale produktutviklere, programvareutviklere, mediehus eller kommunikasjonsbyråer.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller yrkesrettet utdanning med fagbrev. Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Høyere fagskolegrad (Higher Professional Degree). 60 studiepoeng.

Kostnader

Pris

Heltid: 42.000,- per semester
Deltid: 21.000,- per semester

Godkjenninger

Godkjent forlån og stipendi Statens Lånekasse. NOKUT-akkreditert.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen UI-design.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Noroff

Noroff

NOROFF – SCHOOL OF TECHNOLOGY AND DIGITAL MEDIA

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Allerede fra første dag vil du gjennom praktisk arbeid i studiet bli del av næringslivet. Vi har satt oss i arbeidsgiverstolen og laget en ønskeliste. Deretter har vi laget studieplanen.

Noroff er en livsstil. Du kommer til å bytte jobb flere ganger gjennom livet, men utdannelsen din forblir en del av din identitet. Derfor tror vi på dannelse av mennesker, utdannelse gjennom hands-on training, og ønsker å gjøre deg klar for mestring.

Vi betjener studenter i et teknologidrevet univers og istandsetter for et digitalt yrkesliv. Vår grunntanke er at du på din første arbeidsdag er klar.

Noroff har i flere tiår utdannet blant annet digitale etterforskere, filmfotografer og produsenter, 3D-animatører, grafiske designere, digitale markedsførere, spilldesignere, systemadministratorer, musikkprodusenter.

Vår visjon er at Noroff-utdannede skal være first movers. Først ute med å utvikle nye metoder, først på location, i fremste kompetanserekke – de første til å skape nye stillingstitler, nye markeder.

Vårt mangfoldige studietilbud er under stadig utvikling, og skaleres hele tiden tett opp mot arbeidsmarkedet, og innbefatter blant annet bachelorprogram ved Noroff Høyskole og fagspesialisering ved Noroff Fagskole.

Våre campus:

  • Oslo
  • Bergen
  • Stavanger
  • Kristiansand
  • Nettstudier

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent av NOKUT og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Les mer på noroff.no.

Vis alle utdanninger fra Noroff

Kontaktinformasjon til Noroff

Noroff

Tordenskjolds Gate 9
4612 Kristiansand

Tlf: 38 00 00 00
Fax 38 00 00 01
www.noroff.no


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra UI-design:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!