Vis studentum.no som: Mobil

Interaktive medier – Animasjon

Noroff
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Kontakt Noroff - Kristiansand
Søknadsfrist: Kontakt Noroff
Ja

Interaktive medier – Animasjon

Bachelor i Interaktive medier – Animasjon

Dette bachelorstudiet gir en solid forståelse av animasjonsbransjen. Hovedfokuset er å designe, skape og sette sammen karakterer for spill, film og historiefortelling.

Animasjon og visuell kommunikasjon

Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer. Det er et selvsagt virkemiddel innen film, TV, spill og reklame. Samtidig øker bruken av animasjoner innen andre næringer, for eksempel helse, militære teknologier og undervisning.

På dette studiet lærer du å utvikle et animasjonskonsept, fra innledende design til ferdig produkt. Du lærer å designe grensesnitt og interaksjon for digitale systemer, og lage animasjoner og motion graphics for spill og filmer. Du vil også lære å utvikle 3D-modeller og animasjoner for simuleringer. Etter studiet kan du blant annet jobbe med karakterdesign, game world environments og med animasjoner.

animasjon

Ved å kombinere tradisjonelle designferdigheter og kreative prosesser med banebrytende teknologi, fokuserer studiet på å fremheve dine kreative ferdigheter. Studentene lærer om motion capture-prosessen, og hvordan det jobbes med motion capture-data til å drive en animert karakter.

Studiet handler ikke bare om å skape karakterer og lage bevegelser. Det handler også om å skape animasjon for et publikum, og utforske ulike og viktige aspekter ved å designe animasjonskonsepter. Studentene lærer å lage minneverdige figurer, fra idéutvikling til ferdige 3D-karakterer.

3d modellering

Studiets oppbygging

I løpet av første studieår vil studentene utforske grunnlaget for visuell kultur. I løpet av året læres viktige egenskaper, som kreativ og interaktiv koding og scripting, kommunikasjonskompetanse og programvarekunnskap.

Andreåret går mer i dybden på ulike metoder og prosesser som brukes for å utvikle animasjonskonsepter og teknikker. Vi fokuserer på det grunnleggende i en karakters bevegelse og motorikk, for å skape autentiske bevegelser. Studentene skal utvikle observasjonsferdigheter og forståelse av menneskets anatomi, slik at de kan legge fysikalitet når de animerer menneskelige karakterer.

Det tredje og siste studieåret introduserer avanserte konsepter, som pantomime og acting performance. Studentene lærer selve kunsten om pantomimeskuespill i prosessen med historiefortelling, og de lærer viktigheten av å presentere sine resultater for et publikum. I løpet av tredjeåret utforsker studentene hvordan man får en karakter til å se levende ut. Studentene får hjelp til å lage en portefølje, og utvikler sitt avsluttende prosjekt.

Videre studier/jobbmuligheter

Utdann deg videre

Studenter med bachelorgrad i interaktive medier - animasjon kan søke seg videre til høyere utdanninger relatert til kunst- og designstudier som inneholder animasjonsemner på master- og doktorgradsnivå, på diverse universiteter og høyskoler i Norge og i utlandet.

Jobbmuligheter

Kompetansen og ferdighetene du oppnår med denne graden gir muligheter for en karriere i et bredt spekter av bransjer. Animasjon, som er en stor del av underholdnings- og de kreative bransjene, er også i høyt ettertraktet på områder som mobile applikasjoner, helsesystemer, e-læring, olje- gass og ingeniørindustrien, opplæring og simuleringer, og innen militære teknologier. De kreative bransjenæringene inkluderer spill, reklame, spesialeffekter, tv-produksjoner og filmer.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått treårig videregående opplæring.

Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. Kontakt Noroff for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

Pris nett

42.000,- per semester
1.500,- i registreringsavgift

Pris klasserom

56.250,- per semester
1.500,- i registreringsavgift

Godkjenninger

Godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-godkjent.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Interaktive medier – Animasjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Noroff

Noroff

NOROFF - SCHOOL OF TECHNOLOGY AND DIGITAL MEDIA

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Fra første dag får du være hands-on. Fra første dag følger næringslivet med på ditt utdanningsløp. Vi har satt oss i arbeidsgiverstolen og laget en ønskeliste. Deretter har vi laget studieplanen.

Noroff er en livsstil. Du kommer til å bytte jobb flere ganger gjennom livet, men utdannelsen din forblir en del av din identitet. Derfor tror vi på dannelse av mennesker, utdannelse gjennom hands-on training, og ønsker å gjøre deg klar for mestring.

Vi betjener studenter i et teknologidrevet univers og istandsetter for et digitalt yrkesliv. Vår grunntanke er at du på din første arbeidsdag er klar. Til arbeid.

Noroff har i flere tiår utdannet blant annet digitale etterforskere, filmfotografer og produsenter, 3D-animatører, grafiske designere, digitale markedsførere, spilldesignere, systemadministratorer, musikkprodusenter.

Vår visjon er at Noroff-utdannede skal være first movers. Først ute med å utvikle nye metoder, først på location, i fremste kompetanserekke – de første til å skape nye stillingstitler, nye markeder.

Vårt mangfoldige studietilbud er under stadig utvikling, og skaleres hele tiden tett opp mot arbeidsmarkedet, og innbefatter blant annet bachelorprogram ved Noroff Høyskole og fagspesialisering ved Noroff Fagskole.

Våre campus:

  • Oslo
  • Bergen
  • Stavanger
  • Kristiansand
  • Nettstudier

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent av NOKUT og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Les mer på noroff.no.

Noroff

Vis alle utdanninger fra Noroff

Kontaktinformasjon til Noroff

Noroff

Elvegata 2A
4608 Kristiansand

Tlf: 38 00 00 00
www.noroff.no

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Interaktive medier – Animasjon:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!