Studere i Sør-Afrika
09 jan 2023

Studere i Sør-Afrika: Topp 5 universiteter

Blant Sør-Afrikas 26 universitet, er det fem stykker som skiller seg ut. De er rangert som de fem beste i landet, men er også rangert blant på listen over de beste universitetene i verden. Studerer du ved ett av disse universitetene, kan du være sikker på at din utdanning vil bli anerkjent på et internasjonalt nivå.  

 

Finn et studium

Vil du studere i Sør-Afrika? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Sør-Afrika

 

Sør-Afrikas topp fem universiteter

 
1. University of Cape Town 

Universitetet i Cape Town ble etablert i 1829, og er dermed Sør-Afrikas eldste universitet. Studiestedet gir mulighet for å integrere ulike disipliner, hvor du blant annet kan studere fag innen business, humaniora, vitenskap og juss. Ca. 17% av studentene ved universitetet er internasjonale studenter.  

Universitetet er rangert som det beste i landet og på det afrikanske kontinentet, og er blant de 200 beste universitetene i verden. 

2. University of the Witwatersrand 

Dette universitetet ble grunnlagt i 1896. University of the Witwatersrand ligger i Johannesburg, og tilbyr et bredt utvalg av studier innen eksempelvis helsefag, vitenskap, humanistiske fag og ingeniørfag. Skolen har et høyt forskningsnivå, da en tredjedel av alle studentene tar en Ph.d. Nesten 8% av studentene ved universitetet er internasjonale studenter. 

Universitetet er rangert som det nest beste i landet, og er blant de 400 beste universitetene i verden. 

3. Stellenbosch University 

Stellenbosch University ble etablert i 1917, og kan skilte med hele ti ulike fakulteter og fem campuser. Her finner du et bredt fagutvalg blant annet innen økonomi, kunst, samfunnsfag, teologi og medisin.  Nesten 8% av studentene ved universitetet er internasjonale studenter. 

Universitetet er rangert som det 3-5. beste i landet, og er blant de 500 beste universitetene i verden. 

4. University of Johannesburg 

Universitetet i Johannesburg ble opprettet i 2005, og er dermed et av landets nyere universitet. Skolen består av åtte ulike fakulteter, hvor du kan studere alt fra grafisk design, arkitektur og business til ingeniørstudier, optometri og idrettsfag. Ca. 15 % av studentene ved universitetet er internasjonale studenter. 

Universitetet er rangert som det 3-5. beste i landet, og er blant de 500 beste universitetene i verden. 

5. University of Pretoria 

Universitetet i Pretoria ble grunnlagt i 1908, og har som formål å gjøre alt for at studentene sine skal lykkes etter endte studier gjennom forskningsbasert læring. Ikke bare nasjonalt, men også internasjonalt. Studiestedet tilbyr et bredt utvalg av ulike utdanninger blant annet innen økonomi, humanistiske fag og juss, men noen av de best rangerte utdanningene ved universitetet er finans, veterinærstudier og økologistudier. Litt i overkant av 7% av studentene ved universitetet er internasjonale studenter. 

Universitetet er rangert som det 3-5. beste i landet, og er blant de 500 beste universitetene i verden.
 

Les mer om å være student i Sør-Afrika:
 

Utdanningssystemet

Sør-Afrika er et spennende land å studere i. Men hvordan fungerer utdanningen her? Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Sør-Afrika? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Sør-Afrika er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Sør-Afrika.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Sør-Afrika og skal søke om studiestøtte? Da kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen i Norge. Her er alt du må vite.

Lær mer

 

Sørafrikansk språk og kultur

Du vet kanskje mye om Sør-Afrika allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den sørafrikanske kulturen!

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Sør-Afrika når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Sør-Afrika? For å jobbe i Sør-Afrika trenger du blant annet et studentvisum. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

  

Sør-Afrikas topp 5 universiteter

Du finner mange spennende universiteter i Sør-Afrika. Hvilken av dem er de beste? Se Sør-Afrikas topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

Det sørafrikanske språket

Afrikaans er kanskje ikke det letteste språket, men det er lurt å ha noen kunnskaper.  Lær deg noen ord og uttrykk det er lurt å ha kontroll over under din studietid i Sør-Afrika.

Lær mer


 
 
Kilder: shanghairanking.com, uct.ac.za, wits.ac.za, sun.ac.za, uj.ac.za, up.ac.za

Sist oppdatert: 09 jan 2023