The Great White

GoXplore Norge
Sammendrag
Jobb og frivillig arbeid
Sør-Afrika
Fra 1 uke
Heltid
Ulike muligheter, kontakt GoXplore
Klasserom

The Great White

hai

Frivillig arbeid med hvithai i Cape Town

Utforsk et utrolig dyreliv under havoverflaten, og jobb som frivillig på vårt hvithaisprosjekt i Sør-Afrika. Du får muligheten til å studere, dra på båtutflukter og møte hvithaien øye til øye! Et prosjekt som garantert vil gi utrolige opplevelser!

The Great White

Afrika er et fantastisk reisemål, og vi nordmenn har virkelig fått øynene opp for dette spennende kontinentet. Vi gir deg muligheten til å utforske kontinentets mindre kjente side, nemlig det spektektulære dyrelivet under havoverflaten. På spissen av Sør-Afrika ikke langt fra Cape Town finner man en selkoloni (Cape Fur Seals) som er hjemmet til titusenvis av pelsseler. Dette tiltrekker så klart havets mektigeste rovdyr, hvithaien, og området rundt Dyers Island har flest hvithai i verden. Hvorfor ikke legge ut på ditt livs eventyr i hvithaiens rike? En ukjent og fasinerende verden som garantert vil gi utrolige opplevelser. Her får du muligheten til å studere, motta undervisning fra marinbiologer, være med på båtutflukter og ikke minst få muligheten til å møte dette rovdyret øye til øye under havoverflaten!

Marine Dynamics er en anerkjent organisasjon med 20 års erfaring. De jobber for å bevare og forstå kritiske havområder og det sårbare dyrelivet rundt. Organisasjonen er spesielt aktiv der Atlanteren møter det Indiske hav på spissen av Sør-Afrika. Hvert år kommer det tusenvis av internasjonale og lokale besøkende som vil prøve seg på haidykking. På båtene er det alltid et dedikert team av marinebiologer som alle gjennomfører konkrete forskningsprosjekter på adferd og biologi. Som et resultat av dette får vi betydelig ny innsikt og kunnskap i hvithaiens verden. De har også mulighet til å spore bevegelser av individuelle haier og deres respons på forskjeller i vanntemperatur. Dette arbeidet har blitt publisert. Det er alltid en fotograf ombord for å sikre detaljerte haiobservasjoner.

Arbeidsoppgaver

 • Som frivillig vil du tilbringe store deler av oppholdet ombord på en båt designet for dykking i bur. Du vil være en del av besetningen på båten og delta på utflukter.
 • Hjelpe til med å tilrettelegge for turistene som er med på båten, samt hjelpe de med utstyr.
 • Frivillige som ønsker å være lenger enn en måned får også mulighet til å delta på hvithaisafari.
 • Du får være med på å utføre oppgaver i forbindelse med haidykkingen ombord i båten.
 • Teste burene (som regel utføres 1-2 dykk hver dag dersom været tillater det). Som frivillig er du på båten 3-4 dager i uken. Dette kan variere i forhold til hvor mange frivillige som deltar, samt værforhold.
 • Delta på undervisning om viktigheten av å ta vare på havet.
 • Delta med å rydde opp på strendene for å bidra til og bevare området rundt havet.
 • Du får mulighet til å delta på forelesninger der marinebiologer og andre talspersoner fra ulike universiteter og organisasjoner vil forelese om havets miljøforandringer og konsekvenser for dyrelivet. I tillegg vil du lære masse om hvithaiens adferd og sjømannskap.
 • Under hvalsesongen (juli-desember) får du mulighet til å være med på frivillighetsarbeid som omhandler hvalforskning.

Merk at programmet tilpasses hver enkelt deltaker slik at du skal få et opphold som er mest mulig opplevelsesrikt!

Pingvinsenter

Det er muligheter for å besøke og jobbe frivillig noen dager på et pingvinsenter som ligger rett ved siden av frivillighetskontoret. Senteret jobber for å beskytte de utrydningstruede Afrikanske pingvinene gjennom forskning og rehabilitering av pingviner. De siste 30 årene har pingvinbestanden hatt en nedgang på 90%, på grunn av miljøforandringer og en vekst av rovdyr.

Mulige arbeidsoppgaver på pingvinsenteret:

 • Rengjøring av boområdene til pingvinene
 • Registrere medisinjournaler og data
 • Ta seg av besøkende
 • Opplæring i hvordan man tar vare på pingvinene på egenhånd

Hvem kan delta?

Dette programmet er for de over 18 år. Du kommer til å jobbe tett på mennesker og dyr, så det er viktig at du er en sosial og entusiastisk person. Det er viktig at du elsker dyr, og ikke er redd for å ta del i nye, spennende oppgaver og utfordringer. Du trenger ingen tidligere kunnskap om hai, så lenge du er interessert i å lære mer om livet under havoverflaten og bidra til mer forståelse og kunnskap.

Boforhold

Som deltaker på dette programmet vil du bo i Gansbaai, også kjent for å være haihovedstaden i verden. Dette er en fiskelandsby som ligger på Western Cape. Byen Hermanus ligger i nærheten, og du vil også oppleve 'Cape Fynbos'. 'Cape Fynbos' betyr "vakker busk". Gansbaai er et koselig lite sted hvor du finner restauranter, kafeer, banker og andre butikker du eventuelt måtte trenge. Gansbaai er likevel mest kjent på grunn av betraktningene av ulike slag hvithai som gjøres der, en spennende aktivitet.

Under ditt opphold vil du bo på en lodge som består av et hovedbygg samt fire hytter. Hyttene har plass til mellom 4 og 6 personer per hytte hvor man her har eget bad, et lite kjøkken og stue. Man vil få tildelt sengetøy, men man bør ha med seg sitt eget håndkle. Renholdstjeneste vil gjøre rent på rommet ditt daglig.

I tillegg til hyttene så fins det en større stue i hovedbygget som man kan benytte seg av. Her finnes det blant annet et biljardbord, tv m/dvd spiller, sofakrok samt et kjøkken til disposisjon. Lodgen har også et stort svømmebasseng, en bar og en hage som de frivillige kan bruke når de har mulighet. Det er trådløst internett, så det er mulighet for å ta med egen laptop.

Kostnader

 • 2 uker: kr 12 700
 • 3 uker: kr 17 000
 • 4 uker: kr 20 000
 • Ekstra uker etter 4 uker: kr 3700

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 6000 kroner tur-retur. GoXplore sender deg et flytilbud etter at du har fått bekreftet plass.

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!