Studere i Sør-Afrika
09 jan 2023

Studere i Sør-Afrika: Studieopplevelser

Det beste med å studere utenlands er at du får oppleve så vanvittig mye mer enn ved studier i eget hjemland. Du utvider ditt nettverk og skaper minner for livet. Universitetene vet hvor viktig det er med opplevelser utenfor lesesalen, og har ofte et stort og variert utvalg studentorganisasjoner du kan melde deg inn i. I tillegg er det flere spennende aktiviteter du og dine medstudenter kan oppleve sammen.   

 

Finn et studium

Vil du studere i Sør-Afrika? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Sør-Afrika

 

Studentorganisasjoner 

Universitetene i Sør-Afrika har flere ulike studentorganisasjoner du kan melde deg inn i. Disse gir en perfekt mulighet for å bli bedre kjent med de andre studentene utenfor klasserommet, og kanskje du til og med finner deg en ny hobby. Utvalget av studentorganisasjoner varierer fra skole til skole, men det finnes en organisasjon for alle og enhver, uansett om du er en interessert i sport, gaming, skriving, film, mote eller hip hop.   Dette kan du sjekke ut på den spesifikke skolens hjemmeside. I tillegg arrangerer de fleste skolene fester, spillkvelder, filmkvelder og sportsarrangementer gjennom skoleåret.  

Opplevelser utenfor universitetet 

Selv om det er mye morsomt og spennende du får oppleve på campus, er det også flere minneverdige opplevelser du kan få utenfor universitetets grenser. Her er noen av dem: 

Robben Island museum 

Litt utenfor Sør-Afrika ligger øyen Robben Island som har i over 400 år lang historie som en fangeøy, men øyen er kanskje mest kjent for å ha oppbevart mannlige svarte politiske fanger under apartheid. I dag har fengselet blitt et nasjonalt minnesmerke og museum, hvor du har mulighet til å besøke fengselet og få en guidet tur rundt. Et av de mest populære stoppene er fengselscellen til Nelson Mandela, hvor han satt fengslet i 27 år under apartheid-regimet på grunn av sitt politiske engasjement for de svartes rettigheter.  

Safari 

Det er vanskelig å ikke nevne safari når man prater om de afrikanske landene da deres dyrerike er helt unikt og noe helt annet enn hva vi er vant med i Norden. Det finnes en rekke destinasjoner for safari i Sør-Afrika, men et av de mest kjente og populære stedene er Krüger Nasjonalpark.  Det er verdt å merke seg at det er ulike sesonger hvor det er større sannsynlighet for å se visse dyr, så har du noen favorittdyr du absolutt vil se, så bør du undersøke dette på forhånd.  

Kirstenbosch botaniske hage 

Kirstenbosch blir ansett hvor å være en av verdens fineste botaniske hager, og er også unik for å bare ha nasjonale planter. Her finner du over 7000 plantearter fra det mangfoldige plantelivet i Sør-Afrika. Hagen strekker seg over store områder, så her kan du velge om du vil gå rundt på de flate områdene eller om du vil bevege deg litt mer opp i fjellene.

 

Les mer om å være student i Sør-Afrika:
 

Utdanningssystemet

Sør-Afrika er et spennende land å studere i. Men hvordan fungerer utdanningen her? Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Sør-Afrika? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Sør-Afrika er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Sør-Afrika.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Sør-Afrika og skal søke om studiestøtte? Da kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen i Norge. Her er alt du må vite.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Sør-Afrika varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Sør-Afrika.

Lær mer

 

Sørafrikansk språk og kultur

Du vet kanskje mye om Sør-Afrika allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den sørafrikanske kulturen!

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Sør-Afrika når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Sør-Afrika? For å jobbe i Sør-Afrika trenger du blant annet et studentvisum. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

 

Det sørafrikanske språket

Afrikaans er kanskje ikke det letteste språket, men det er lurt å ha noen kunnskaper.  Lær deg noen ord og uttrykk det er lurt å ha kontroll over under din studietid i Sør-Afrika.

Lær mer

Kilder: expedia.no

Sist oppdatert: 09 jan 2023