Wild Cat Sanctuary

GoXplore Norge
Sammendrag
Jobb og frivillig arbeid
Sør-Afrika
Fra 2 uker
Heltid
Ulike muligheter, kontakt GoXplore
Klasserom

Wild Cat Sanctuary

afrikanske kattedyr

Frivillig arbeid med kattedyr i Sør-Afrika

Har du en drøm om å jobbe med store afrikanske kattedyr som løve og gepard? Reis på vårt Wildcat Sanctuary i Sør-Afrika, og opplev magiske øyeblikk hvor du kommer tett innpå disse vakre store kattedyrene samt mange andre afrikanske dyr!

Wild Cat Sanctuary

Felidae senter (Wild Cat Sanctuary) er basen for dette fantastiske prosjektet hvor du får jobbe tett med både store og små kattedyr. Prosjektetligger pågrensen tilFreeStateogNorthernCape i Sør-Afrika, og ligger ca 30 km fra byen Kimberly.Senteret er hjem til mange rovdyr, 2 surikater og 4 aper. Dyrene er som følger: 4 geparder, 20 løver, 2 afrikanske gauper, 2 servaler, 2 sjakaler, 2 afrikanske villkatter og 9 rever. Siden det er så mange forskjellige dyrearter på prosjektet, vil man uten tvil bli kjent med Afrikas dyreliv når man jobber som frivillig på dette prosjektet.

Dyrene er på prosjektet av ulike grunner. Noen kan ikke overleve i villmarken på grunn av sykdom eller at de har blitt skadet, og mange er reddet fra uetiske praksiser slik som canned hunting og dyr som er oppfostret til turistaktiviteter. Senteret etterstreber å få sluppet de dyrene som har mulighet ut i det fri igjen, der de kan leve videre uten menneskelig kontakt. Reservatetfungererbådesometpermanentfristedtil enrekkeafrikanske dyr,som ikke kanslippestilbake i det fri av ulike årsaker,og rehabilitering av dyrsom er i standtil åvende tilbake tilsitt naturligehabitat, og som kan overleve i villmarken.Senteret har reddet flere løver fra canned hunting, og gitt dem et godt og trygt hjem på prosjektet. Disse løvene vil aldri kunne bli helt frie igjen, da de har blitt oppfostret av mennesker, men senteret sørger for at de får et så godt liv som mulig.

Arbeidsoppgaver

Som frivillig vil du få muligheten til å jobbe hands on med store kattedyr, og andre dyr på prosjektet i tillegg til den daglige driften av gården (relativt hardt fysisk arbeid). Du vil lære om hvordan deres adferdsmønster er, og lære om de ulike dyreartene. I tillegg lærer du om hvordan prosessen for å reintrodusere dyrene til naturen igjen fungerer. Du vil hjelpe til med å stelle dersom det er noen syke dyr på prosjektet, og du vil lære fra de ansatte hvordan du best mulig med din hjelp kan bevare det afrikanske dyrelivet.

I tillegg til de daglige oppgavene, vil du også få muligheten til å være med på night drives hvor dere kjører ut i reservatet for å observere dyrenes aktivitet og adferdsmønster etter at det er mørkt. Andre oppgaver kan være å delta på research-gruppen, og samle inn informasjon og data ute i felten i reservatet.

De som jobber på prosjektet vil gi deg innføring og undervisning i hvordan man tar vare på hvert enkelt dyr da de har alle forskjellige behov. De dyrene som skal bli re-introdusert til det fri igjen, vil du ha mindre kontakt med da prosjektet ønsker at de skal være så ville som det lar seg gjøre.

Mulig arbeidsoppgaver

 • Aktivisere dyrene i form av lek/aktiviteter
 • Delta og assistere ved matingen av de større dyrene
 • Stelle og gi omsorg til syke dyr dersom det er behov
 • Sjekke at gjerdene er intakte
 • Game Count og Research
 • Delta på vedlikeholdsarbeid på gården
 • Delta på game drives og night drives (kan komme et lite gebyr for å delta på dette)
 • Delta på vaksinering og undersøkelser av syke dyr
 • Delta på å rengjøre bur
 • Delta i den daglige organiseringen og omvisningen på gården

Opptakskrav/Søknad

For å delta på dette programmet må du være over 18 år gammel.De fleste deltakerne på programmet er 18-35 år. Det er viktig at du er i glad i dyr, har god fysisk form og ikke er redd for å ta i et tak. Siden prosjektet håndterer ville dyr er det viktig at du er fleksibel. Ingen dag vil være lik i villdyrenes rike! Siden du skal ha med ville dyr å gjøre er det viktig og følge sikre retningslinjer. Naturfargede klær og ydmyk oppførsel er viktig. Det er også viktig med gode engelskkunnskaper.

Boforhold

Alle våre deltakere på Wild Cat Sanctuary-prosjektet bor sammen på frivillighetshuset. Frivillighetshuset inkluderer et kjøkken, bad med vestlige toaletter og soverom, og man har tilgang på svømmebasseng. De frivillige vil kunne vaske sine klær når de vil utenom i helgene eller betale R100 per vask så vasker personalet det for deg. Vaskemiddel må uansett kjøpes selv. Dere vil bo på såkalt «dorm-room» hvor man kan bo opptil 2-8 stk og man får utlevert sengetøy. Merk at jenter og gutter deler rom, men dersom du ikke ønsker å dele rom med det andre kjønn, så ta kontakt så skal vi prøve å få det til slik at du ikke vil dele rom sammen med det andre kjønn.

Dersom det er ledig så kan man be om eget rom mot en ekstra kostnad. Merk at det er 3 måltider per dag inkludert. Og de pleier å arrangere braai (grilling) ca. 1 gang i uken men dette kan variere. Noen fredager så kan man velge å dra ut og spise, men da er middagen ikke inkludert. Viktig å notere seg at dersom man har noen spesielle matønsker eller allergier så er det viktig å informere om dette før du ankommer prosjektet for å se om de kan imøtekomme dine ønsker.

Husk at godteri, kjeks, mineralvann osv. ikke er inkludert i kosten. Dersom du er spesielt glad i melk så bør du kjøpe dette for egen regning da det er nokså dyrt i Sør-Afrika. Det er imidlertid vanlig å få melk i kaffen eller teen. Det vil være kaffe og te tilgjengelig under hele dagen på frivillighetshuset.

Ønsker du noen ekstra matvarer eller godteri, kan du selvfølgelig kjøpe dette da man har tilgang på et felles kjøleskap, men dette er ikke inkludert i programprisen. Vannet i Sør-Afrika er trygt å drikke fra springen, men sjekk med de ansatte på prosjektet for å være 100% sikker. Vi anbefaler deg å ta med litt ekstra kontanter for kjøp av snacks og drikke utenom det man får servert.

Kostnader

 • 1 uke + 2 introdager: kr 8900
 • 2 uker + 2 introdager: kr 14 100
 • 3 uker + 2 introdager: kr 19 300
 • 4 uker + 2 introdager: kr 24 500
 • Ekstra uker: kr 5200

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 7500 kroner tur retur (avhengig av sesong).

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!