Studere i Sør-Afrika
09 jan 2023

Studere i Sør-Afrika: Lån og stipend

Skal du studere ved et sørafrikansk universitet kan du søke om lån og stipend fra Lånekassen. Hvilke sørafrikanske læresteder Lånekassen kan gi støtte til, finner du informasjon om på deres sider. For å ha rett på økonomisk støtte fra Lånekassen må du være heltidsstudent, utdanningen må være på nivå med en tilsvarende norsk bachelor- mastergrad eller PHD og utdanningen må være offentlig godkjent i studielandet. 

 

Finn et studium

Vil du studere i Sør-Afrika? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Sør-Afrika

 

Basislån og reisestipend 

Du kan få inntil 128.887 kroner i basisstøtte per skoleår, for å dekke bo- og levekostnader. Istedenfor at du får en månedlig utbetaling, blir denne summen fordelt på utbetaling to ganger i året. For studenter utenfor Norden tilbyr også Lånekassen reisestøtte som skal bidra til å dekke to tur-retur reiser i året. For norske studenter i Sør-Afrika er dette beløpet på 21.908 NOK i året.    

På denne siden kan du søke frem dine prioriterte læresteder og se om det er stor sannsynlighet for at du får innvilget studielån og stipend. 

Skolepenger 

I likhet med flere engelskspråklige land, er du nødt til å betale skolepenger for å studere i Sør-Afrika. Normalt sett ligger skolepengene for et skoleår på mellom 50.000 og 100.000 NOK i året, mens helsefaglige studier kan koste opp mot 110.000 NOK i året og MBA (Master of Business Administration) kan koste opptil 250.000 NOK. 

I tillegg til basislånet, dekker Lånekassen hele eller deler av beløpet til skolepenger med inntil 142.220 NOK for et skoleår. 

Andre stipendmuligheter 

Det er begrenset med andre stipendmuligheter for internasjonale studenter som skal studere i Sør-Afrika, da de fleste stipendene er forbeholdt sørafrikanske studenter og studenter fra nabolandene. Dine beste muligheter for å kunne søke på andre stipendmuligheter enn Lånekassen, vil være å undersøke hva slags stipendordninger universitetet du skal studere ved har. De har ofte ulike stipend tilpasset utdanningsnivå og fagområder.

Les mer om å være student i Sør-Afrika:
 

Utdanningssystemet

Sør-Afrika er et spennende land å studere i. Men hvordan fungerer utdanningen her? Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Sør-Afrika? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Sør-Afrika er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Sør-Afrika.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Sør-Afrika varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Sør-Afrika.

Lær mer

 

Sørafrikansk språk og kultur

Du vet kanskje mye om Sør-Afrika allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den sørafrikanske kulturen!

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Sør-Afrika når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Sør-Afrika? For å jobbe i Sør-Afrika trenger du blant annet et studentvisum. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

  

Sør-Afrikas topp 5 universiteter

Du finner mange spennende universiteter i Sør-Afrika. Hvilken av dem er de beste? Se Sør-Afrikas topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

Det sørafrikanske språket

Afrikaans er kanskje ikke det letteste språket, men det er lurt å ha noen kunnskaper.  Lær deg noen ord og uttrykk det er lurt å ha kontroll over under din studietid i Sør-Afrika.

Lær mer

Kilder: Lånekassen.no, ansa.no

Sist oppdatert: 09 jan 2023