Studere i Sør-Afrika
09 jan 2023

Studere i Sør-Afrika: Studentvisum

Skal du studere i Sør-Afrika må du ha et studentvisum. Dette søker du om hos den sørafrikanske ambassaden i Oslo så fort du har fått bevis på skoleplass fra lærerstedet ditt. Det koster rundt 500 kroner å få utstedt et studentvisum.

Etter du har sendt inn søknadskjema og alle nødvendige dokumenter, kan du forvente deg en behandlingstid av søknaden på rundt åtte uker. Søknadskjema finner du på ambassaden sine hjemmesider. For å søke må du booke tid på ambassaden, og ha med deg ferdig utfylt søknadskjema og nødvendige dokumenter til oppmøtet. 

Finn et studium

Vil du studere i Sør-Afrika? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Sør-Afrika

 

Følgende dokumenter må være med i søknaden:  

 • Pass (bør være gyldig minst 30 dager etter at du flytter tilbake til Norge).
 • Opptaksbevis fra lærerstedet
 • Passbilde i farger, som har blitt tatt nylig
 • Bevis på at du har nok penger til å finansiere deg selv under studietiden din i Sør-Afrika.
  • Her trenger ambassaden bevis på at du har sparepenger, én støtteerklæring fra foreldrene dine eller papirer på mottatt lån og stipend fra Lånekassen.
 • Bevis på at du har et sted å bo i Sør-Afrika
 • Lokal helseforsikring. Skal du studere i Sør-Afrika mer enn 90 dager er det ikke tilstrekkelig med norsk eller internasjonal helseforsikring.
 • Medisinsk rapport
 • Politiattest
 • Radiologisk rapport (ikke nødvendig dersom du har brev fra lege som bekrefter at alle røntgenbilder er normale).
 • Diverse attester hvis du er er/har vært gift
 • 455 kroner til betaling av studentvisumet 

 
Les mer om å være student i Sør-Afrika:
 

Utdanningssystemet

Sør-Afrika er et spennende land å studere i. Men hvordan fungerer utdanningen her? Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Sør-Afrika er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Sør-Afrika.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Sør-Afrika og skal søke om studiestøtte? Da kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen i Norge. Her er alt du må vite.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Sør-Afrika varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Sør-Afrika.

Lær mer

 

Sørafrikansk språk og kultur

Du vet kanskje mye om Sør-Afrika allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den sørafrikanske kulturen!

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Sør-Afrika når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Sør-Afrika? For å jobbe i Sør-Afrika trenger du blant annet et studentvisum. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

  

Sør-Afrikas topp 5 universiteter

Du finner mange spennende universiteter i Sør-Afrika. Hvilken av dem er de beste? Se Sør-Afrikas topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

Det sørafrikanske språket

Afrikaans er kanskje ikke det letteste språket, men det er lurt å ha noen kunnskaper.  Lær deg noen ord og uttrykk det er lurt å ha kontroll over under din studietid i Sør-Afrika.

Lær mer

Kilder: Dirco.gov.za 

Sist oppdatert: 09 jan 2023