Marine & Reef Conservation

GoXplore Norge
Sammendrag
Jobb og frivillig arbeid
Sør-Afrika
1, 2 eller 3 måneder
Heltid
Ulike muligheter, kontakt GoXplore
Klasserom

Marine & Reef Conservation

dykkere

Miljøvern og dykking i Sodwana Bay, Sør-Afrika

Sodwana Bay er en av Sør-Afrikas beste steder for dykking, kjent for sine korallrev, undervannsøkologi, og muligheten til å dykke med hvalhai. Dette er det perfekte sted å ta eller utvide ut din PADI mens du jobber som frivillig med miljøvern!

Marine & Reef Conservation

Sodwana Bay ligger nær kysten, like utenfor iSimangaliso Wetland Park, Sør-Afrikas første oppføring i UNESCOs verdensarvliste. Sodwana Bay er et knutepunkt for dette Marine Protected Area, som strekker seg langs Sør-Afrikas varme indiske hav til Mosambik-grensen i nord. iSimangaliso er et sammenhengende beskyttet område som strekker seg 150 km fra grensen til Mosambik sørover til St. Lucia og tre nautiske mil ut i havet. Det er hjem til et variert havliv, inkludert noen av verdens sørligste korallrev på Sodwana Bay. Knølhval migrerer forbi Sodwana årlig, hav- og lærskilpadder hekker på stranden hver sommer og hvalhai og djevelrokker blir sett jevnlig, mens revene også kan skryte på seg et fantastisk makroliv og mangfoldig fiskesamfunn. Disse verdenskjente korallrevene blir ofte rangert blant de fem beste globale dykkedestinasjonene, og med 20 dykk inkludert per måned (værforbehold) i programmet vil du få god tid til å utforske de.

Frivillige på dette program vil bistå på en rekke prosjekter innenfor iSimangaliso parken, inkludert undervannsundersøkelser og innsamling av informasjon om skilpadder og rokker som lever på skjær, global forskning på hvalhai gjennom datainnsamling og fotografisk identifisering av enkelthvalhaier. Undersøkelser på skilpadder er fokusert på den mannlige skilpaddebestanden og dermed banebrytende der praktisk talt all forskning på skilpadder over hele verden blir gjennomført på kvinner på hekkende strender. Som en del av oppholdet vil frivillige lære seg å bruke undervannskamera og ta bilder for bildedatabasene, samt forskjellige identifikasjonstekniker. Frivillige vil også få praktisk erfaring med den daglig driften av en non-profit organisasjon dedikert til å øke bevisstheten om vern av havområder og kan også ha muligheten til å delta i dedikerte hai økologi og biologikurs (ekstra kostnad for de som ønsker dette).

Dykking er en viktig del av programmet og hvis du ikke allerede er sertifisert, vil du få din PADI Open Water sertifisering som en del av programmet. Dette er en av verdens mest anerkjente dykkekurs og vil gi deg mulighet til å dykke ned til 18m over hele verden. Hvis du allerede har Open Water fra før kan du istedenfor oppgradere til Advanced Open Water eller ta et av spesialist kursene (Deep, Nitrox osv).

Eksempler på prosjekter du som frivillig kan ta del i:

Whale Shark Identification

Frivillige gjennomfører båt-baserte undersøkelser av hvalhaier langs Sodwana Bay kysten. Hvis en hvalhai er oppdaget samles data inn (snorkling på overflaten), mens fotografier blir tatt for å bli lastet opp til global hvalhaien forskningsdatabase, ECOCEAN Whale Shark fotoidentifikasjon Library atwww.whaleshark.org.

Megafauna Undersøkelser

Frivillige gjennomfører undervannsundersøkelser, telling og fotograferer ulike store marine arter i området, for å bidra til å få en forståelse av populasjonsdynamikk.
Skilpadde undersøkelser er rettet hovedsakelig mot å skape ID-databaser for grønne, Hawksbill og havskilpadder på de lokale revene, samt gi data på mannlige skilpadde populasjoner og samle inn en rekke data om Reef skilpadde populasjoner.
Store rev rovdyr som haier, rokker og havabbor er også kartlagt, med sikte på å bygge en bedre forståelse av populasjonsdynamikken på de lokale revene.

Opptakskrav/Søknad

Du må være minst 18 år og i god helse. Du må kunne svømme og snakke/forstå engelsk.

Boforhold

Når du jobber som frivillig på dette programmet bor du i WTSA leiren i delte rom i hovedhuset eller i hytter spredt rundt på leir. Leiren ligger i Sodwana Bay landsbyen og ligger i gangavstand til restauranter osv. Stranden ligger ca 10 minutters kjøring fra leiren.

Hovedhuset er fullt møblert med alle bekvemmeligheter. Det er også en stor hage med svømmebasseng. Legg merke til at dette er en leir og ikke et luksuriøst resort. Leiren ligger landlig til med kun to små byer ca 10km og 90 km unna. Det er derfor begrenset med sosiale aktiviteter og attraksjoner i området.

Alle frivillige deler felles oppholdsrom i hovedhuset i leiren og utendørs område til avslapning. Hvert av rommene i hovedhuset, samt hyttene rundt, har plass til 2 eller 4 frivillige i enkeltsenger eller køyesenger. Leiren kan ikke garantere at rommene blir delt inn etter kjønn så du må være forberedt på å dele med noen av motsatt kjønn. Det er 4 bad i huset med toalett og bad/dusj med både varmt og kaldt vann. Et fullt utstyrt kjøkken med spisestue er i en egen bygning.

De frivillige forbereder måltider på egenhånd og er ansvarlig for daglig rengjøring av stuen. Leiren har strøm og det er WiFi tilgjengelig for personlig bruk mot en liten kostnad på ZAR100/måned (ca 55NOK). Vaskerom er også tilgjengelig så det er ikke noe problem å vaske klær mens du er på programmet.

Det er også satellitt-TV tilgjengelig i hovedhuset mot ZAR50/måned (ca 30NOK) per frivillig.

WTSA ansatte vil befinne seg i leiren til en hver tid og dette er en gyllen mulighet til å få ekstra kunnskaper om utfordringene og fordelene ved å bo i et maritimt miljø.

Kostnader

 • 2 uker: kr 13 000
 • 4 uker: kr 19 500
 • 6 uker: kr 27 500
 • 8 uker: kr 35 500
 • 10 uker: kr 42 950
 • 12 uker: kr 50 350

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet.

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!