Vis studentum.no som: Mobil

Horses & Wildlife

GoXplore Norge
Sammendrag
Heltid
18 eller 32 dager
Jobb og frivillig arbeid
Oppstart: Ulike muligheter, kontakt GoXplore - Sør-Afrika
Sør-Afrika

Horses & Wildlife

hester

Hesteferie i Sør-Afrika

Opplev den afrikanske savannen på hesteryggen og få følelsen av å være i paradis. Nå kan du oppleve drømmen og jobbe med hester på vårt fantastiske hesteprosjekt i Sør-Afrika. En utrolig og unik opplevelse hvor du kommer tett innpå dyrene!

Horses & Wildlife

Elsker du hester? Ønsker du å utvikle dine rideferdigheter og samtidig være med på et fantastisk eventyr ute i den Sør-Afrikanske bushen? Da er dette reisen for deg! Gjennom vårt Horses & Wildlife program får du som hesteinteressert maksimalt ut av din reise i Sør-Afrika.

Du kommer til å få muligheten til å se mange forskjellige typer ville dyr. Både på utflukter og på stedet der du bor. 20 meter fra campen kan man se ett vannhull det mange dyr kommer for å drikke. Å se elefanter på nært hold fra frokostbordet er en opplevelse man sent glemmer.

Campen ligger rett i utkanten av Hoedspruit som er en liten by i nærheten av Krugerparken. Prosjektet drives av Traci, Shannon og Ryan, en dedikert familie som jobber for at du skal få en så optimal reise som mulig. Traci har jobbet med hester hele livet og er godkjent av en nasjonal jury til EQASA (Equestrian Qualification Authority of SA). Hun er også sertifisert av CEEPSA (Counsil of Equine & Equestrian Proffessionals of SA) til å jobbe med rideturisme. Familiens lidenskap for hester er tydelig i både deres personlige fremtreden, ridesenteret, men mest av alt på hestene.

Prosjektet

Alle deltakere på Horses & Wildlife må forberede seg på å komme til en Hestecamp. Fokuset er på hestene og ridning, men som en bonus kommer du til å få mulighet til og delta på Game Drives ute på savannen. Området der stallen ligger har man ikke The Big 5, men på bush campen der dere bor finnes alle dyr. Traci's genuine interesse og høye kompetanse innen hestehold og ridning kommer ikke bare til å utvikle deg som rytter, du komme også til å lære hvordan man jobber med hester i Sør-Afrika.

Du som deltar kommer ikke til å møkke ut av stallene eller fôre hestene da de har egne ansatte som gjør dette. Grunnen til at det finnes personale til disse arbeidsoppgavene er fordi det skaper arbeidsplasser i området. Under ditt besøk vil du ha ekstra ansvar for utvalgte hester som daglig må sjekkes. Om noen av hestene har eksisterende skader, plager eller lignende som behøver lettere behandling kommer du til å være første ansvarlige for dette. For eksempel skader som soleksem, kløende haler, nye sår eller lignende. Selvsagt vil du få en gjennomgang om hvordan og hvor ofte det skal behandles.

Mulige arbeidsoppgaver med hestene:

 • Visitere og håndtere skader på hestene
 • Forberede hestene før ridning
 • Tur ridning/hopping/dressur
 • Hjelpe hverandre til å utvikle seg innenfor ridning og lederskap
 • Lære om hesters anatomi
 • Rengjøring og vedlikehold av utstyr

Ingen dager er like på prosjektet, og vær forberedt på at endringer i opplegget kan skje om akutte saker oppstår. Det er dyr du jobber med og saker og ting går ikke alltid som planlagt. Forbered deg på tidlige morgener, som til gjenngjeld resulterer i tidlige kvelder.

Wildlife

Wildlife-delen er en ordentlig bonus som man får ved å delta på dette programmet. Det er enten på morgenen eller på kveldene for å få så mye ut av oppholdet som mulig. Ved soloppgang, solnedgang og i mørket er de ville dyrene mest aktive. Dere kommer ofte til å reise rundt i bilen for å se og spore dyrene, i blant er man til og med på "bushwalk". Under natt kjøring søker man etter dyrene med en lampe for å se hva som befinner seg i mørket. Det er ikke uvanlig at man plutselig finner en stor flokk med antiloper, bøfler eller elefanter like ved. Du kommer også til å få se verdens vakreste solnedgang og stjernehimmel under dine turer i bushen.

For kontakt eller mer informasjon om Horses & Wildlife, vennligst fyll inn en interessemelding.

Hvem kan delta?

Du må være over 18 år gammel, men det er ingen øvre aldersgrense. Det er viktig at du er i glad i dyr, spesielt hester, har god fysisk form og ikke er redd for å ta i et tak. Prosjektet har en vektgrense på maks 85 kg. Det vil si at den frivillige må veie under 85 kg for å kunne delta på programmet. Prosjektet er tilgjengelig for alle, men etter vår erfaring passer det best for erfarne ryttere, da de får mest ut av oppholdet.

Boforhold

Deltagerne bor på samme gård som familien og man bor i "chalet"/bungalows. Fire frivillige deler rom, og hvert rom har et bad. All kost og losji er inkludert gjennom hele oppholdet og standarden er bra. Som deltager hjelper man til med matlagingen. Det rulleres på hvem som lager mat og det er satt opp hvilke dager du og dine romkamerater er ansvarlig for å lage middag. På mandager lager som oftest familien maten og på lørdager er det grilling. I blant går man ut for å spise middag for egen regning. Frokosten lager man selv i utekjøkkenet som tilhører boområdet. Kaffe, te, juice og drikkevann er inkludert. Drikke som alkohol, brus og lignende kan du kjøpe selv.

Det er internettilgang på gården, men dekningen kan være litt opp og ned. Det kan komme en liten ekstra kostnad for bruk av internett, men det vil du få informasjon om ved ankomst. Området har et koselig oppholdssted, en matsal, og en utendørs stue. Prosjektet ligger ikke langt fra sivilisasjon så man har mulighet til å dra inn til byen og kjøpe noe snacks og drikke, eller bare ta ut penger, men det må avtales med prosjektlederen. Som regel reiser man inn til byen en gang i uken og spiser ute. Vær obs på at man bor i et område som ikke ligger der selve prosjektet og ridesenteret er. Man blir hentet og kjørt til prosjektet hver dag, en kjøretur på ca 10 minutter.

Kostnader

 • 2 uker: kr 15 350
 • 4 uker: kr 23 200
 • 6 uker: kr 31 050
 • 8 uker: kr 39 100

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Horses & Wildlife.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Horses & Wildlife:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!