Studere i Sør-Afrika
09 jan 2023

Studere i Sør-Afrika: Jobbe ved siden av studiene

Som student kan du ofte merke at pengene du får inn ikke alltid strekker til. Derfor kan det være lurt å skaffe seg en jobb ved siden av studiene for å få litt mer å rutte med. En god nyhet er at du faktisk har mulighet til å jobbe ved siden av studiene mens du studerer i Sør-Afrika, selv om du er internasjonal student. Det er også flere muligheter for å søke på en praksisplass for å få relevant arbeidserfaring under studietiden. 

 

Finn et studium

Vil du studere i Sør-Afrika? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Sør-Afrika

 

Søke om arbeidsrett 

Når du har fått innvilget studentvisum, har du lov til å jobbe opp til 20 timer per uke til studentvisumet dit utløper. Imidlertid har du mulighet til å jobbe opp mot 40 timer i uken i ferieperioder.  

Praksisplass 

Flere utdanninger inkluderer et obligatorisk praksisprogram for at du skal få din studiegrad fullført, men det er også muligheter for å få en frivillig praksisplass ved siden av studiene. Selv om disse er populære og kan være vanskelig å få, er det en perfekt mulighet til å skaffe seg relevant arbeidserfaring ved siden av studiene. Noen av disse er også betalt, som selvfølgelig kommer godt med som student. Hvis du studerer ingeniørfag eller innenfor IT, har du store sjanser for å få en betalt praksisplass mens du studerer. 

Deltidsjobb 

Det er også mulig å skaffe seg en deltidsjobb ved siden av studiene dine, både på og utenfor universitetet. Studerer du på masternivå, kan du jobbe som foreleser eller forskningsassistent innenfor ditt fagfelt på universitetet. Det er også flere start-up bedrifter som ønsker å benytte seg av kompetansen til studenter for å utvikle seg. Dette er en perfekt mulighet til å få god arbeidserfaring samtidig som du er med på å følge en bedrift fra startfasen. 

Andre jobber som er tilgjengelig for internasjonale studenter er blant annet servitør, resepsjonist, butikkmedarbeider eller renholdsmedarbeider. 
 

Les mer om å være student i Sør-Afrika:
 

Utdanningssystemet

Sør-Afrika er et spennende land å studere i. Men hvordan fungerer utdanningen her? Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Sør-Afrika? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Sør-Afrika er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Sør-Afrika.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Sør-Afrika og skal søke om studiestøtte? Da kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen i Norge. Her er alt du må vite.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Sør-Afrika varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Sør-Afrika.

Lær mer

 

Sørafrikansk språk og kultur

Du vet kanskje mye om Sør-Afrika allerede, men hvilken kultur møter du når du skal studere der? Bli kjent med den sørafrikanske kulturen!

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Sør-Afrika når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

  

Sør-Afrikas topp 5 universiteter

Du finner mange spennende universiteter i Sør-Afrika. Hvilken av dem er de beste? Se Sør-Afrikas topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

Det sørafrikanske språket

Afrikaans er kanskje ikke det letteste språket, men det er lurt å ha noen kunnskaper.  Lær deg noen ord og uttrykk det er lurt å ha kontroll over under din studietid i Sør-Afrika.

Lær mer

Kilder: rocapply.com

Sist oppdatert: 09 jan 2023