Sports & Adventure

GoXplore Norge
Sammendrag
Jobb og frivillig arbeid
Sør-Afrika
Fra 17 dager
Heltid
Ulike muligheter, kontakt GoXplore
Klasserom

Sports & Adventure

surfetrening

Frivillig arbeid med vanskeligstilte barn i Sør-Afrika

Vil du kombinere Afrika, aktiviteter og frivillighetsarbeid? I Sør-Afrika får du muligheten til å hjelpe underpriviligerte barn ut av dårlige miljøer og bort fra gatene, og lære dem verdifull livsvisdom i form av idrett, teamarbeid og utdanning.

Sports & Adventure

GoXplore samarbeider med en non-profit organisasjon i Sør-Afrika. De er spesialisert på å hjelpe unge mennesker, og tar i mot frivillige som har mulighet til å gjøre en innsats på lokale prosjekter. Prosjektet ligger i Tableview (Western Cape), og man bor i et frivillighetshus sammen med de andre frivillige. Frivillighetshuset ligger i nærheten av stranden, og ved gode shoppingmuligheter.

Å jobbe som frivillig i Sør-Afrika vil gi deg en erfaring utenom det vanlige, og du blir kjent med landet på en helt annerledes måte enn som turist. Selv om landet har hatt gode fremskritt og utvikling de siste årene, og blitt det nye maktsenteret i Afrika, er det fortsatt et stykke igjen.

Prosjektet Sports & Adventure har til formål å hjelpe underpriviligerte barn ut av dårlige miljøer og bort fra gatene, og lære dem verdifull livsvisdom i form av idrett, teamarbeid og utdanning.

Du vil begynne oppholdet med å delta på orienteringsdager fra lørdag til søndag, og på mandag starter du din første dag på prosjektet. Sammen med de andre deltakerne vil disse dagene gi deg en innføring i sørafrikansk kultur og levesett, få tips og råd, mulighet til å se Cape Town, bli kjent med de andre frivillige og de ansatte.

Vi anbefaler deg å reise litt rundt for å oppleve mer av hva dette naturskjønne landet har å by på. Du bestemmer selv hvor du ønsker å reise og bo. Kanskje velger du først å tilbringe en stund i Cape Town og besøke noen av de mange attraksjonene byen kan by på. Mange foretrekker også å tilbringe en stund ved surfebyen Durban. En villdyrssafari er også noe som kan anbefales på det sterkeste. Afrika er kjent for alle sine ville dyr, og Sør-Afrika er det stedet der det er lettest å se dem. For overnatting kan vi varmt anbefale en av de mangehosteller i Sør-Afrika. I Cape Town jobber vi mye sammen med91 Loop hostel, et helt nyoppusset hostel som ligger midt i byen. Du kan sjekke utBaz Busfor informasjon om bussruter. Det er vanlig å betale for lunsj selv når du er på dagstur i Sør-Afrika.

Hvis du ønsker et aktivitetsfylt prosjekt, har lyst til å lære og surfe, samtidig som du hjelper underpriviligerte barn fra Townships, så vil dette prosjektet passe deg perfekt!

Arbeidsoppgaver

Prosjektet har som formål å hjelpe underpriviligerte barn ut av dårlige miljøer og bort fra gatene, og lære dem verdifull livsvisdom i form av idrett, teamarbeid og utdanning. Dagene er todelte, der man fra morgenen jobber på en skole i et av Townshipene i Cape Town, mens ettermiddagene er aktivitetsfylte der man surfer, skater og svømmer med barna. Noen dager (som oftest fredager) er det hele dager med surfing. Prosjektet har hovedfokus på surfing, spennende aktiviteter og idrett, som for eksempel:

 • Surfing
 • Fjellturer
 • Skating
 • Svømming
 • Fotball
 • Teambuilding
 • Datakurs
 • Workshops
 • Rydde strender

Mulige oppgaver for de frivillige kan være:

 • Rydde strender
 • Lære barna å svømme
 • Lære barna å surfe
 • Lære barna hvordan de skal bruke datamaskin, og bistå med oppgaver på datamaskinen
 • Informere barna om HIV, narkotika, og farene ved disse temaene
 • Informere og lære barna om verdier og samhold
 • Assitere lærerne i skolen
 • Hjelpe til på sportsprogrammene og gymmen
 • Finne på morsomme leker med barna

Hvem kan delta?

Du må være over 18 år for å kunne melde deg på programmet. Det viktigste er at du ønsker å strekke ut en hjelpende hånd, er engasjert og tilpasningsdyktig. Du må kunne svømme, men surfing er ikke et krav da man vil få kurs i dette av en egen surfeinstruktør. Gode engelskkunnskaper er en fordel.

Boforhold

Prosjektet ligger i nærheten av stranden og shoppingmuligheter, i et område som heter Table View, ca 30 minutter fra Cape Town. Table View er veldig kjent for blant annet kitesurfing, vannsporter, og en fantastisk utsikt av Table Mountain - kanskje derfor det har fått navnet? Alle deltakere på Sports & Adventure bor sammen på en av de frivillighetshusene som ligger nærme vår lokale partners kontor. Dere vil bo på såkalte «dorm-rooms» hvor man kan bo opptil 2-5 stk per rom. Det er 1 bad på deling, og man får utlevert sengetøy.

Det er inkludert 3 måltider per dag under oppholdet ditt. Dersom du har noen spesielle matønsker eller allergier så er det viktig å informere oss om dette før du ankommer prosjektet. Godteri, kjeks, mineralvann og annen snacks er ikke inkludert i kosten, men dersom du ønsker noen ekstra matvarer, kan du selvfølgelig kjøpe dette da du har tilgang til et felles kjøleskap. Det er heller ikke anledning til å drikke melk, da dette er for dyrt. Det er imidlertid vanlig å få melk i kaffen eller teen. Det vil være kaffe og te tilgjengelig under hele dagen på frivillighetshuset. Vannet i Sør-Afrika er trygt å drikke fra springen.

Du får tilgang til vask av klær mens du deltar på prosjektet og dette koster ca. R85 per 5 kg. Det er ingen safe på rommet, men du kan levere verdisaker til resepsjonen slik at de kan oppbevare det i safen der for deg.

Dersom du ønsker å delta på ekstra aktiviteter i løpet av oppholdet så kan du det. Du bestiller og betaler på plass. Her følger er oversikt og ca. priser.

Kostnader

 • 2 uker: kr 7900
 • 3 uker: kr 10 600
 • 4 uker: kr 13 300
 • Ekstra uker: kr 2700

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!