Vis studentum.no som: Mobil

Frivillig Sør-Afrika

GoXplore Norge
Sammendrag
Fra 2 uker (minimum 4 uker på barnehjem)
Jobb og frivillig arbeid
Oppstart: Ulike muligheter, kontakt GoXplore - Sør-Afrika
Sør-Afrika

Frivillig Sør-Afrika

barn leker

Frivillig arbeid i Sør-Afrika

Jobb og bo i Sør-Afrika som frivillig! GoXplore har flere spennende prosjekter som trenger din hjelp. Du kan bo enten hos en lokal vertsfamilie eller på vårt frivillighetshus. Kombiner ditt opphold med en safari eller aktiviteter som strikkhopping.

Frivillig Sør-Afrika

Kunne du tenke deg å hjelpe underpriviligerte barn i Sør-Afrika? Jobb som frivillig i Sør-Afrika og bidra til at mennesker og barn får en bedre fremtid.

Mange av prosjektene våre i Sør-Afrika er på skoler, i barnehager eller innenfor idrett. Her kan du hjelpe til med alt fra undervisning og lek med barna til bygging av lekestativer og hjelp på fotballtreninger. Mange skoler og barnehager har ikke mulighet til å ansette så mange mennesker som de har bruk for, og barna der trenger den ekstra støtten du som frivillig kan gi dem.

GoXplore samarbeider med en non-profit organisasjon i Sør-Afrika som har prosjekter i og rundt vakre og storslåtte Cape Town. Hvilket prosjekt du jobber på avhenger både av dine interesser, hvilken erfaring du har og hvilke behov som finnes i lokalsamfunnet når du melder deg på programmet.

Cape Town er den mest vestlige byen i hele Afrika. Mange frivillige kommer hit og tenker at folk lever i en ekstrem fattigdom, og vil veldig gjerne "redde" de ut av den situasjonen. Mange opplever da å bli skuffet når de kommer frem og ser at Cape Town er en stor by med mye turisme og utvikling i samfunnet. Men det som er så viktig og huske på er at det er store forskjeller i levevilkår, og at du som frivillig hjelper barn og unge til å se verden i et større perspektiv. Å jobbe som frivillig i Sør-Afrika vil gi deg en erfaring utenom det vanlige, og du vil bli kjent med landet på en helt annerledes måte enn som turist. Selv om landet har gjort fremskritt og utviklet seg, og på den måten blitt det nye maktsenteret i Afrika, er det fortsatt et stykke igjen.

Sizamile Creche i Kayamandi Township utenfor Cape Town huser en gjeng barn med stort behov for oppmerksomhet. Prosjektet Future Factory ble startet av en tidligere toppidrettsutøver i Sør-Afrika, og i dag lærer frivillige barna på prosjektet alt fra fotball til aerobic. Det finnes også sosiale prosjekter og prosjekter innenfor miljøvern. Hjelpen fra de frivillige blir tatt imot med takknemmelighet, og din innsats på prosjektene vil ha betydning.

Du vil begynne oppholdet med å delta på en orienteringsdag i Cape Town på mandagen. Sammen med de andre deltakerne vil denne dagen gi deg en innføring i sørafrikansk kultur og levesett. Etter introduksjonsdagen reiser du videre til ditt utvalgte prosjekt. I løpet av prosjekttiden bor du hos en vertsfamilie i en av landsbyene utenfor Cape Town, eller i et frivillighetshus i byen. For deg som vil oppleve et eksotisk land, gjøre en innsats for befolkningen og samtidig ha masse severdigheter utenfor dørstokken, er noen uker/måneders opphold som frivillig i Sør-Afrika perfekt.

Prosjekter

I Sør-Afrika er det vanlig å jobbe åtte timer per dag. Unntaket er på skoler, der man gjerne jobber 5-6 timer hver dag. Her er noen av prosjektene du kan jobbe på i Sør-Afrika:

 • Teach a Child
 • Coaching/Sports Development
 • Social Welfare
 • Healthcare
For kontakt eller mer informasjon om Frivillig Sør-Afrika, vennligst fyll inn en interessemelding.

Hvem kan delta?

Du må være over 18 år for å kunne melde deg på programmet. Det viktigste er at du ønsker å strekke ut en hjelpende hånd, er engasjert og tilpasningsdyktig. Gode engelskkunnskaper er en fordel.

Boforhold

Under prosjekttiden bor du enten hos en lokal vertsfamilie eller i frivillighetshus. Velger du vertsfamilie bor du i de aller fleste tilfellene sammen med en annen frivillig. Dere vil da dele et rom i huset til vertsfamilien. Gutter og jenter deler ikke rom, og du vil ikke dele rom med noen i vertsfamilien. Velger du å bo hos en vertsfamilie får du en større innsikt i den lokale kulturen og får oppleve hverdagen deres på nært hold.

Selv om vertsfamiliene bor i fattigere områder, og noen i Townships, så er husene flotte og man har tilgang til alt man trenger. Det er også enkelt å komme seg inn til Cape Town i helgene om ønskelig. Alt av kost og losji er inkludert, men ønsker du noe ekstra som kjeks, godteri, brus og lignende må du kjøpe dette selv. Melk er dyrt i Sør-Afrika så vi anbefaler at du kjøper inn litt selv dersom du drikker mye melk. Du får melk til å bruke i kaffe eller te av vertsfamilien, men ellers bør du kjøpe inn eget.

Dersom du ikke ønsker å bo hos en lokal vertsfamilie, kan du bo på frivillighetshus. Frivillighetshusene er lokalisert sentralt i Cape Town, hvor du finner shopping center, forskjellige markeder, strender og restauranter. Man deler rom med 6-8 frivillige. Frivillighetshusene er store, og her har man alt man trenger. Velger man å bo her, så er det viktig å notere seg at 2 måltider er inkludert man-fre, frokost og middag. Frokosten blir servert som en self-service, mens middagen blir servert i en lokal restaurant. I helgene er kun frokost inkludert og man må stå for resten av maten selv. Måltidene er satt til bestemte tidspunkt, men det vil man få beskjed om ved ankomst.

Nyhet: Nå kan du bo i frivillighetshus samtidig som du jobber i Township!

Det er Wifi tilgjengelig på frivillighetshuset mot en liten kostnad. Noen vertsfamilier har også Wifi, men det kan også lønne seg og kjøpe et lokalt sim-kort med data.

Viktig å merke seg at dersom du ønsker å jobbe på barnehjem/hjem for forlatte barn, så må du bo hos vertsfamilie, da disse prosjektene befinner seg et stykke utenfor Cape Town.

Kostnader

 • 2 uker: kr 6350
 • 3 uker: kr 7750
 • 4 uker: kr 9500
 • 5 uker: kr 10 850
 • 6 uker: kr 12 400
 • 7 uker: kr 13 250
 • 8 uker: kr 14 400
 • 9 uker: kr 15 900
 • 10 uker: kr 17 350
 • 12 uker: kr 19 100

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Frivillig Sør-Afrika.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Frivillig Sør-Afrika:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!