Living with Orphaned Rhinos

GoXplore Norge
Sammendrag
Jobb og frivillig arbeid
Sør-Afrika
Fra 2 uker til 12 uker
Heltid
Ulike muligheter, kontakt GoXplore
Klasserom

Living with Orphaned Rhinos

neshorn

Jobb med foreldreløse babynesehorn

Jobb med de søte foreldreløse nesehornene som sårt trenger din hjelp og omsorg for å kunne overleve! Som frivillig kan du bli med vårt erfarne team og hjelpe dyrene på gården til de er gamle og friske nok til å slippes fri i reservatet.

Living with Orphaned Rhinos

Living with Orphaned Rhino-prosjektet ligger i Sør-Afrika utenfor Nelspruit, ved fjellsiden av den lille afrikanske byen. Prosjektet er for deg som vil være en del av økningen av den krympende neshornbestanden i Afrika ved å stelle og ta deg av forlatte og foreldreløse neshorn.

Krypskyting av neshorn øker dessverre for hver dag som går, og i Sør-Afrika så pågår det en daglig kamp for å beskytte neshornene fra disse krypskytterne. De bryr seg ikke om at neshornet de dreper kanskje har en kalv som blir vitne til det forferdelige som skjer med sin mor. Disse kalvene blir da etterlatt med svært dårlige sjanser for å overleve på egenhånd.

Dette har derfor skapt et akutt behov for et rehabiliteringssenter for disse små og etterlatte neshornkalvene, som etter sin opplevelse krever mye omsorg og behandling. Neshornene er ofte svært traumatiserte, skadet og i dårlig form når de blir funnet (som regel i nærheten av sin mor). Prosjektets formål og tanke er å frakte disse neshornkalvene til senteret hvor de kan starte veien til å bli helbredet og leve i trygge omgivelser. Når de har kommet til den alderen hvor de fint kan klare seg selv, starter forberedelsene med å slippe dem ut i reservatet igjen.

Når neshornkalvene er rehabilitert blir de sluppet inn i større "bomas" - som er innhegninger for neshornene på senteret - der de blir sosialisert med andre neshorn. Frivillige vil deretter følge med på neshorngruppen for å se hvor godt de passer sammen, spisemønster og annet som kan påvirke dyrene når de slippes ut igjen i det fri.

Neshornene er veldig enkle å slippe ut igjen da de ikke knytter seg på samme måte til mennesker, ettersom de ikke er avhengig av mennesket for blant annet mat. Det gjør at release-prosessen som regel går uten problemer. Prosjektet introduserer neshornene for hverandre når de er gamle nok slik at de kan finne ut hvilke neshorn som går overens og trives med hverandre. Disse blir da sluppet fri sammen. De har også som formål å rehabilitere dyrene i et så naturlig habitat som mulig slik at de ikke skal føle at de er i fangenskap.

Du som frivillig vil spille en viktig rolle ved å være direkte involvert i de daglige rutinene, hvor hovednøkkelen er å ta vare på dyrene, vise de omsorg, forberede mat, mate de minste neshornkalvene med melk, stelle sår, veie, aktivisere og gi den hjelpen de trenger før de kan vende tilbake til naturen. Prosjektet gjør en svært viktig jobb ved å finne disse kalvene før det er for sent da de bidrar til å sikre overlevelsen av arten som er utrydningstruet.

Hovedfokuset er å jobbe med neshorn, men senteret vender ikke ryggen dersom det er andre dyr som trenger deres hjelp for å kunne overleve. Så det kan være at du som frivillig også får jobbet med andre dyr, som f.eks. giraff, fugler, antiloper, ørkengaupe osv. Igjen så jobber de alltid mot å sette fri de dyrene som blir rehabilitert så fort de er sterke nok til å klare seg på egenhånd. Dersom det er noen av dyrene som ikke vil kunne klare å overleve på egenhånd, så prøver prosjektet å gi de så frie liv som mulig i trygge omgivelser.

Eksempler på oppgaver på prosjektet:

Det er viktig å være klar over at arbeidsoppgaver vil variere ut i fra behov på gården i perioden du er der.

 • Mate, stelle og vise omsorg til nesehornene
 • Observere atferd og utvikling
 • Assistere ved en redningsaksjon ved behov
 • Assistere veterinæren ved behov
 • Preparere maten
 • Hjelpe til med de andre dyrene på gården
 • Delta på vedlikeholdsarbeid i området
 • Spore, lokalisere og overvåke nesehornene samt andre dyr som er i området
 • Oppleve fantastiske naturomgivelser, og se dyrene i sitt naturlige miljø
 • Hjelpe til med daglige oppgaver
 • Sjekking av gjerder

*OBS! Håndteringen av neshornene varierer basert på hvilken alder de har når du er der.

Det er viktig å forstå at dette er et frivillighetsprogram med bevaring av neshornene i hovedfokus.

Opptakskrav/Søknad

Du må være over 18 år gammel, men det er ingen øvre aldersgrense. Det er viktig at du er i glad i dyr, ønsker å gjøre en forskjell, har god fysisk form og ikke er redd for å ta i et tak. Ingen dag vil være lik i dyrenes rike. Det er viktig at du er innstilt på å følge reglene og retningslinjene slik at prosjektet opprettholder sikkerheten for deg, for dyrene og for omgivelsene. Naturfargede klær og ydmyk oppførsel er viktig. Det er også en fordel med gode engelskkunnskaper.

Boforhold

På prosjektet bor de frivillige ute i hytter hvor man deler rom. Hvert rom har tilhørende bad og toalett.

Du har tilgang på et fullt utstyrt kjøkken, oppholdsrom, undervisningsrom samt en veranda hvor man kan sitte og nyte solnedgangen på.

Om du kan bo alene på et rom avhenger om det er ledige rom og antall frivillige som er der på samme tid. Du bør nok belage deg på å dele rom.

All kost og losji er inkludert under hele oppholdet og standarden er bra. Frokost lager du som regel selv; som frokostblanding, havregrøt, toast og yoghurt. Lunsj og middag består som regel av vestlig mat som burgere, pizza, salat, kylling, pasta etc. Drikke betaler du for selv gjennom oppholdet. All snacks og drikke bør kjøpes i lokalbutikken da det ikke er mulig å få tak i på selve prosjektet.

Det vil være vaskemuligheter på prosjektet mot et lite gebyr. Det er mulighet for trådløs internett, men du må ta med deg din egen laptop eller smarttelefon for å få koblet på internett. Merk at nettet kan til tider være ustabilt.

Kostnader

 • 1 uke: kr 17 750
 • 2 uker: kr 27 850
 • 3 uker: kr 37 950
 • 4 uker: kr 48 000

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet.

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!