Studere i Sør-Afrika

Sør-Afrika - et mangfoldig land

Sør-Afrika er en multikulturell nasjon med en lang og rik historie. Landet har alt fra storbyer, ulike landskaper som savanner, mangrovesumper og ørkener, løver og elefanter.  Sør-Afrika har 23 universiteter. Seks av disse er Universities of Technology. Skoleåret går fra februar til november, og ormalt er studiestart kun i februar, men skal du på utveksling kan du begynne  begge semestrene. Søknadsfristen er vanligvis i september/oktober
Viser 1-1 av 1 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-1 av 1 treff

Ta en utdanning i Sør-Afrika

Sør-Afrika er en multikulturell nasjon med en lang og rik historie. Landet har alt fra storbyer, ulike landskaper som savanner, mangrovesumper og ørkener, løver og elefanter.

Studere i Sør-Afrika

Sør-Afrika har 23 universiteter. Seks av disse er Universities of Technology, som har undervisningstilbud innen teknologiske fag. På universitetene kan du ta 3-4 årige bachelorgrader og toårige mastergrader.

Skoleåret i Sør-Afrika går fra februar til november, og er inndelt i to semestre med en ferie i juni og juli. Normalt er studiestart kun i februar, men skal du på utveksling kan du begynne  begge semestrene. Søknadsfristen er vanligvis i september/oktober.

Studentvisum søker du om via Sør-Afrikas ambassade i Oslo.

Søknadsprosess bachelor- eller mastergrad

I Sør-Afrika søker man direkte til det aktuelle universitetet. Du kan laste ned søknadsskjema fra lærestedets hjemmeside, eller ringe /send en e-post til lærestedet for å få tilsendt søknadsskjema. Hvilke fag, karakterer og eventuelt hvilken språktest (TOEFL/IELTS) eller annen test (GMAT/GRE) du trenger for å få studieplass varierer fra lærested til lærested og fra studie til studie. Ta kontakt med skolen for å vite hva du må sende med søknaden. 

På hjemmesidene til de enkelte lærestedene kan du finne fram til hvilke studier som tilbys, eller du kan søke etter grader på søkemotoren Association of Commonwealth Universities (ACU) 

Finansiering

Et skoleår i Sør-Afrika ligger på mellom 30 og 42 000 kr. Du får støtte fra Lånekassen til utdanning ved offentlig godkjente læresteder for høyere utdanning i Sør-Afrika. Du kan få støtte til en hel utdanning eller deler av en norsk utdanning (utveksling). Når du har fått opptaksbevis, søker du støtte fra Lånekassen. Les mer om lån og stuipend for utenlandsstudier her

Kilder: Wikipedia, AFS og ANSA.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!