Vis studentum.no som: Mobil

Studere i Sør-Afrika

Studere i Sør-Afrika

Sør-Afrika er en multikulturell nasjon med en lang og rik historie. Landet har alt fra storbyer, ulike landskaper som savanner, mangrovesumper og ørkener, løver og elefanter. 

Sør-Afrika har 23 universiteter. Seks av disse er Universities of Technology. Skoleåret går fra februar til november, og ormalt er studiestart kun i februar, men skal du på utveksling kan du begynne  begge semestrene. Søknadsfristen er vanligvis i september/oktober

 
Viser 1-3 av 3 treff
Søkeresultat Utdanningstype Sted
Bartenderutdanning i Cape Town
European Bartender School
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Cape Town, Sør-Afrika
Sør-Afrika er landet som virkelig har alt. Fra verdensberømte ville safarier til et like vilt natteliv i Cape Town. Byen...
Exphil og Exfac - Cape Town
Gateway Education
Årsstudium
Cape Town, Sør-Afrika
Med Gateway kan du studere ex.phil og ex.fac i Cape Town!  Cape Town regnes som en av verdens vakreste byer...
Engelsk - Språkstudier i utlandet
EF - Education First
Språkkurs
Flere studiesteder (28)
Er du usikker på hva du skal gjøre etter videregående? Eller kanskje du er student og ønsker å gjøre noe...
  • = Videopresentasjon finnes
Viser 1-3 av 3 treff
 

Ta en utdanning i Sør-Afrika

Sør-Afrika er en multikulturell nasjon med en lang og rik historie. Landet har alt fra storbyer, ulike landskaper som savanner, mangrovesumper og ørkener, løver og elefanter.

Studere i Sør-Afrika

Sør-Afrika har 23 universiteter. Seks av disse er Universities of Technology, som har undervisningstilbud innen teknologiske fag. På universitetene kan du ta 3-4 årige bachelorgrader og toårige mastergrader.

Skoleåret i Sør-Afrika går fra februar til november, og er inndelt i to semestre med en ferie i juni og juli. Normalt er studiestart kun i februar, men skal du på utveksling kan du begynne  begge semestrene. Søknadsfristen er vanligvis i september/oktober.

Studentvisum søker du om via Sør-Afrikas ambassade i Oslo.

Søknadsprosess bachelor- eller mastergrad

I Sør-Afrika søker man direkte til det aktuelle universitetet. Du kan laste ned søknadsskjema fra lærestedets hjemmeside, eller ringe /send en e-post til lærestedet for å få tilsendt søknadsskjema. Hvilke fag, karakterer og eventuelt hvilken språktest (TOEFL/IELTS) eller annen test (GMAT/GRE) du trenger for å få studieplass varierer fra lærested til lærested og fra studie til studie. Ta kontakt med skolen for å vite hva du må sende med søknaden. 

På hjemmesidene til de enkelte lærestedene kan du finne fram til hvilke studier som tilbys, eller du kan søke etter grader på søkemotoren Association of Commonwealth Universities (ACU) 

Finansiering

Et skoleår i Sør-Afrika ligger på mellom 30 og 42 000 kr. Du får støtte fra Lånekassen til utdanning ved offentlig godkjente læresteder for høyere utdanning i Sør-Afrika. Du kan få støtte til en hel utdanning eller deler av en norsk utdanning (utveksling). Når du har fått opptaksbevis, søker du støtte fra Lånekassen. Les mer om lån og stuipend for utenlandsstudier her

Kilder: Wikipedia, AFS og ANSA.