Studere i Sør-Afrika
09 jan 2023

Studere i Sør-Afrika: Lær deg språket

Sør-Afrika har ikke kun et offisielt språk, de har faktisk 11 ulike: engelsk, afrikaans, ndebele, pedi, swati, sotho, tsonga, tswana, venda, xhosa og zulu. De fleste sørafrikanere er flerspråklige, og de aller fleste snakker engelsk, så du trenger ikke være redd for at du ikke kjenner til de andre språkene. I tillegg vil studiet ditt mest sannsynlig foregå på engelsk, da dette er det mest utbredte undervisningsspråket i landet. 

 

Finn et studium

Vil du studere i Sør-Afrika? Finn og sammenlign utdanninger

Utdanninger i Sør-Afrika

 

Afrikaans 

Sammen med engelsk, er afrikaans et av de mest utbredte språkene i Sør-Afrika. Noen universiteter praktiserer afrikaans som undervisningsspråk, så her har du mulighet til å lære deg et nytt språk ved siden av studiene dine. Skolene det gjelder vil legge til rette for at du som internasjonal student skal kunne gjøre dette ved å tilby språkkurs parallelt med studieløpet ditt.  

Lær deg afrikaans 

Afrikaans tilhører den germanske språkgruppen, og har utviklet seg fra det nederlandske språket under koloniseringen av Sør-Afrika på midten av 1600-tallet. Dermed hører det faktisk til samme språkgruppe som norsk og engelsk, og vil kanskje ikke være så vanskelig å lære seg. Hvis du ønsker å komme i gang med å lære språket før studiene dine begynner, er det flere online språkkurs du kan ta, samt flere språksentre i de store sørafrikanske byene som tilbyr språkkurs i afrikaans.  

Noen nyttige ord og fraser:
 

Hei

 God morgen

God natt

Ha det bra

Ja

Nei

Takk

Hvordan går det?  

Unnskyld

Hva sa du?

Hyggelig å møte deg

Snakker du engelsk?  

Hallo/Haai

Goeie môre

Goeie nag

Totsiens

Ja

Nee

Dankie

Hoe gaan dit met jou?

Verskoon my

Wat het jy gesê?

Bly om jou te ontmoet

Praat jy Engels?

 

Les mer om å være student i Sør-Afrika:
 

Utdanningssystemet

Sør-Afrika er et spennende land å studere i. Men hvordan fungerer utdanningen her? Ta et minutt eller to og bli bedre kjent med det danske utdanningssystemet!

Lær mer

 

Studentvisum

Trenger du et studentvisum for å studere i Sør-Afrika? Finn ut hvem som må ha studentvisum, søknadsprosessen, dokumentkrav og få annen nyttig informasjon.

Lær mer

  

Bo- og levekostnader

Dersom du vurdere å studere i Sør-Afrika er det lurt å være forberedt på kostnadene i landet. Her kan du lese alt om bo- og levekostnader i Sør-Afrika.

Lær mer

 

Studielån- og stipend

Skal du studere i Sør-Afrika og skal søke om studiestøtte? Da kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen i Norge. Her er alt du må vite.

Lær mer

  

Søknad- og opptakskrav

Søknad- og opptakskravene i Sør-Afrika varierer avhengig av hvilken utdanning, hvilket nivå og språket utdanningen undervises i. Her får du en oversikt over hva som gjelder av søknad- og opptakskrav for studier i Sør-Afrika.

Lær mer

  

Studieopplevelser

Hva skal du finne på i Sør-Afrika når du ikke studerer? Du har mange spennende muligheter, men her gir vi deg våre beste tips! 

Lær mer

 

Jobbe ved siden av studiene

Planlegger du å jobbe ved siden av studiene i Sør-Afrika? For å jobbe i Sør-Afrika trenger du blant annet et studentvisum. Her kan lese om hva som kreves for å få lov til å jobbe ved siden av studiene!

Lær mer

  

Sør-Afrikas topp 5 universiteter

Du finner mange spennende universiteter i Sør-Afrika. Hvilken av dem er de beste? Se Sør-Afrikas topp 5 universiteter her!

Lær mer

 

Det sørafrikanske språket

Afrikaans er kanskje ikke det letteste språket, men det er lurt å ha noen kunnskaper.  Lær deg noen ord og uttrykk det er lurt å ha kontroll over under din studietid i Sør-Afrika.

Lær mer

Sist oppdatert: 09 jan 2023