Kids & Lions

GoXplore Norge
Sammendrag
Jobb og frivillig arbeid
Sør-Afrika
2 til 12 uker
Heltid
Ulike muligheter, kontakt GoXplore
Klasserom

Kids & Lions

løver

Frivillig arbeid som lærerassistent og med villdyr i Zimbabwe

Glad i både barn og dyr? Kids & Lions i Zimbabwe gir deg muligheten til å kombinere disse. Du jobber som assistent på skole i ukedagene og med løvene, elefantene og generelt gårdsarbeid i helgene. Du får garantert minner for livet!

Kids & Lions

På Kids & Lions prosjektet gir vi deg muligheten til å kombinere jobbing med mennesker og dyr. Du bor sammen med andre frivillige på gården Lion Centre og jobber på skole i ukedagene. Arbeidsoppgavene består i hovedsak av å hjelpe til med undervisning på skolen. Dagene er varierte og gir deg maksimalt ut av ditt opphold i Zimbabwe. I helgene har du muligheten til å jobbe med løver (ingen nærkontakt), ri på elefanter og ta hesteturer på savannen. Hvorfor velge når du kan få begge deler?

Zimbabwe ligger i det sørlige Afrika og er dessverre mest kjent i negativ forstand og særlig da i referanse til tidligere president Robert Mugabe. Zimbabwe var tidligere et av Afrikas rikeste land, men etter mange år med økonomisk nedgang, politisk uro og dårlige avlinger forlot mer enn tre millioner mennesker landet i håp om et bedre liv et annet sted. Siden selvstendigheten i 1980 har grunnloven blitt endret flere ganger for å øke tidligere president Robert Mugabes makt og landet har de siste ti årene vært en ren ettpartistat der Mugabes parti kontrollerer det meste. Forsøk på å omfordele jorden fra den hvite overklassen til den svarte underklassen har derfor skapt problemer for landet. Skoler og universiteter, som tidligere var blant Afrikas beste, står nå tomme og sykehusene er stengt, noe som særlig går ut over de mange aids-rammede. Landet har stort behov for hjelp.

Arbeidsoppgaver

 • Assistere lærerne på skolen
 • Delta i aktiviteter på skolens område, slik som fotball og annen sport
 • Hjelpe til i organiseringen på skolen
 • Delta i lek og læring med barna
 • Hjelpe til med lekselesing for de eldste barna
 • Delta på elefant turer
 • Hjelpe til med daglig drift av safarien og gården

Arbeidsdagen

Prosjektet er delt opp i to deler, hvor du jobber som frivillig på skole i ukedagene og med dyrene påLion Centrei helgene. Du kan selv velge om du ønsker å ha mest fri i helgene eller om du ønsker å delta på aktivitetene. De frivillige jobber på skolene når skolesemestrene er i gang (se oversikt under). I ferier og på helligdager jobber man mere på drop-in senteret og/eller på Lion Centre gården.

Merk dere at dette er bare en mal på arbeidsoppgaver, arbeidsoppgavene kan variere utifra behov for hjelp på plass.

Hvem kan delta?

Du må være over 17 år gammel og minimum 155 cm høy (5 ft 1"). Når Lion Walks blir borte så er det ingen minimums grense på høyde. Det er ingen øvre aldersgrense. De fleste deltakerne på programmet er 18-35 år. Det er viktig at du er i glad i mennesker og dyr, og ikke er redd for å ta i et tak. I og med at du skal jobbe nært med lokalbefolkningen og med ville dyr så er det viktig å følge retningslinjene som blir gitt. Klær som ikke er støtende og ydmyk oppførsel er viktig. Det er også viktig med gode engelskkunnskaper.

Dersom du reiser via Sør-Afrika og ikke har fylt 18 år enda vil du måtte medbringe ekstra informasjon til immigrasjonsmyndighetene i Sør-Afrika. Grunnet voksende global handel med barn, har Sør-Afrika nylig introdusert krav om at alle reisende under 18 år må fremvise dokumentasjon til myndighetene. Dersom du er under 18 år så er det viktig at du kontakter oss for for mer informasjon.

Boforhold

Frivillige bor i en 'volunteer village' på prosjektets område, hvor fire frivillige deler rom. Gutter og jenter bor hver for seg, men det finnes også noen dobbeltrom. Toaletter og dusjer deles. Hvert rom har tepper, puter og sengetøy, men ta med egen sovepose om vinteren da det kan bli kaldt. Tøyet ditt vil bli vasket i vaskeriet av prosjektets ansatte og koster USD 5 (undertøy må vaskes selv). Det finnes internettilgang på prosjektet og dette betales du for i resepsjonen.

Det er en landsby i nærheten av prosjektet hvor du kan få tak i det mest nødvendige i løpet av prosjekttiden. Fordi du bor på selve prosjektet har du ikke mulighet til å gjøre andre aktiviteter på kveldstid, med mindre prosjektet selv organiserer det.

Alle måltider er inkludert i programprisen og vegetarianere, og andre med særskilte matønsker, er selvfølgelig også velkommen. Maten er internasjonal og blir tilberedt av prosjektets ansatte. Vannet er trygt å drikke fra springen. Det er også mulighet for å kjøpe flaskevann dersom du ønsker det, men dette er for egen regning. Det er en liten bar på prosjektet, som tilbyr mineralvann, øl, sjokolade etc. Du vil få informasjon ved ankomst om hvilke regler som finnes på prosjektet, om du kan bevege deg rundt i området på egen hånd og generelt om sikkerhet. Det er tilgang på TV, video og grillområder (såkalte "braai areas", en afrikansk tradisjon). Lading av mobiltelefoner byr ikke på problemer, men du trenger adapter. Du kan kjøpe internet i resepsjonen på gården. Skulle du mot all formodning komme ut for en ulykke, transporterer representantene deg til nærmeste sykehus.

Kostnader

 • 2 uker: kr 14 450
 • 3 uker: kr 18 000
 • 4 uker: kr 21 500
 • 5 uker: kr 25 150
 • 6 uker: kr 28 650
 • 7 uker: kr 32 200
 • 8 uker: kr 35 750
 • 9 uker: kr 39 200
 • 10 uker: kr 42 500
 • 11 uker: kr 45 950
 • 12 uker: kr 49 300

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!