Sveits – studere i Sveits

Sveits – et annerledes og spennende studiested

Vil du kombinere en opplevelse i utlandet med utdanning? I Sveits finnes det flere muligheter for deg som er interessert i reiseliv, hospitality eller restaurant- og matfag. Å studere i Sveits åpner dørene for en internasjonal karriere. Finn din utdanning nedenfor! 
Viser 1-20 av 45 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 45 treff
1
2
3

Utdanning i Sveits

Sveits har totalt 12 læresteder for høyere utdanning; 10 universiteter og to teknologiske høyskoler. I tillegg har landet en rekke høgskoler som tilbyr 3- til 4-årig yrkesrettet utdanning. Studerer du i Sveits får du en enestående mulighet til å oppleve en annen kultur og språk. Sveits har fire offisielle språk: tysk, fransk, italiensk og rheto-romansk. Alpene som går gjennom landet gjør at Sveits har utsøkte vintersport tilbud. Blant norske studenter i Sveits er hotell- og restaurantfag samt internasjonal politikk svært populære fag.

Studieåret i Sveits er delt inn i to semestre, fra midten av september til mars, og fra april til juni. Søknadsfristene varierer, men det anbefales å søke minst fire måneder før studieåret starter, altså i februar eller i juli.

Fire undervisningsspråk

Undervisningsspråket er enten tysk, fransk, italiensk eller engelsk. Mange universitetsutdanninger er på engelsk. Det samme gjelder studiene på hotellfagskoler. 

Før du velger lærersted og fag i Sveits, må du velge undervisningsspråk og det kreves at søkere har gode språkkunnskaper. Tysk eller fransk som B-språk fra videregående skole er ikke tilstrekkelig for å bestå språkprøven som vanligvis kreves for å bli tatt opp ved et lærersted i Sveits.  Les mer om språktester her

Søknadsprosess bachelor- eller mastergrad

I Sveits søker man direkte til det aktuelle lærestedet. Søknadsskjema finner du på lærestedets hjemmesider. Du kan også ringe eller sende en e-post til lærestedets opptakskontor for å få tilsendt søknadsskjema.

Opptakskravene i Sveits varierer fra skole til skole og fra studie til studie. I tillegg må man ofte gjennom en opptaksprøve. Kontakt derfor den aktuelle skolen for å høre hvilke fag, karakterer og eventuelt hvilken språktest (ZOP/TOEFL/IELTS) eller annen test (GMAT/GRE) du trenger for å få studieplass. Forhør deg også om hva du må sende med søknaden. 

Finansiering

Du får støtte av Lånekassen til studier ved offentlige godkjente læresteder for høyere utdanning i Sveits. Du kan få støtte til en hel utdanning i Sveits eller deler av en norsk utdanning (utveksling). Les mer om lån og stipend for utenlandsstudier her 

Utveksling til Sveits

Vil du på utveksling til Sveits? Lærestedene stiller ulike krav for opptak til delstudier. Visse skoler i Sveits tar bare i mot Erasmusstudenter. Lærestedet ditt i Norge må derfor først ha en avtale om Erasmus-utveksling med skolen. Hvis de ikke har en slik avtale, kan du høre med instituttet eller avdelingen din om de kan opprette en. Som regel har du likevel også mulighet til å organisere utenlandsoppholdet selv.

Kilder: ANSA

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!