Vis studentum.no som: Mobil

Aktiv Hverdag – Botrening

Høgtun Folkehøgskole
Sammendrag
Varighet: 1-2 år
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Heltid
Søknadsfrist: Rullerende opptak frem til skolestart
Utdanningsinstitutt: Høgtun Folkehøgskole
Type utdanning: Folkehøgskole
Oppstart: Høst - Torvikbukt

Aktiv Hverdag – Botrening

Aktiv Hverdag - Botrening, Høgtun FolkehøgskoleAktiv hverdag – Botrening

Aktiv hverdag er linjen for elever som trenger et tilrettelagt tilbud med tettere oppfølging. Målet er at dette året skal forberede deg til et mest mulig selvstendig liv. Her vil du oppleve et inkluderende og varmt felleskap – med mange spennende aktiviteter!

Botrening

På linjen Aktiv hverdag – Botrening vil du på bo på internat med de andre elevene. Fellesskapet med de andre elevene og lærerne på skolen, er en viktig del av året. I tillegg til undervisning i klassen, vil det være opplegg som går på tvers av linjene. Tidligere elever, stipendiater og andre elever vil være støttekontakter og fungere som miljøarbeidere både i forbindelse med undervisning og på fritiden. Temaer i løpet av en vanlig uke er blant annet:

 • personlig utvikling
 • sosial trening
 • rom- og klesvask
 • handle og lage mat
 • idrett, lek og friluftsliv
 • personlig økonomi
 • norsk/data/nyheter

Klassen vil også få oppleve musikk og gårdsbesøk.

Spennende aktiviteter på Høgtun

På Høgtun skjer det mye spennende på fritiden. Annenhver tirsdag er det sangkveld. Hver fredag er det cafè og lørdagskveldene er det elevkveld. Da er det de ulike klassene som lager program for hverandre. Søndagskveldene er det et åpent kristent arrangement som heter “Kvilepuls”. Hver kveld finner elevene selv på mye kjekt, som ballspill i gymsalen, film i skolens lille kinosal, strikke/heklekvelder, spillkvelder, turer til trimposten og mye mer. Du velger selv hvor mye du vil være med på i fritida, og du vil etter behov få oppfølging av stipendiater eller støttekontakt.

Hvem passer botreningslinjen for?

Målgruppa er elever med lettere psykisk utviklingshemming og andre med behov for et tilrettelagt tilbud. For å delta på botreningslinja må du kunne ha ansvar for egen hygiene, beherske av- og påkledning, samt det å bo på internat med mange medelever. Skolen har en sovende nattevakt, men ikke helsepersonell. Elevene kommer til å være mye ute, så du må kunne ferdes i ulendt terreng. Høgtun Folkehøgskole prioriterer søkere som er på vei ut i egen bolig og elever som har ønske om/behov for å gå to år.

Opptakskrav/Søknad

Høgtun Folkehøgskole har rullerende opptak, men på denne linjen anbefales det å søke innen 1. desember. Skriv litt om deg selv og hvorfor du ønsker å gå på folkehøgskole. Du må også legge ved relevante vedlegg som kan gi skolen et best mulig bilde av hvem du er og hvilke behov du har. Dette kan være IP, IOP, rapporter og uttalelse fra lege, referater fra AGM o.l.

Aldersgrense er 18 år.

Studiefakta, Tittel m.m

Hovedlinje på Høgtun Folkehøgskole.

Kostnader

Da denne linja har tettere oppfølging koster den mer en de andre linjene. Kostnadene vil variere ut ifra dit behov. Høgtun Folkehøgskole er behjelpelige med å søke NAV, kommunen og fylkeskommunen om økonomiske midler til å dekke merkostnadene. Du kan søke på linjen Aktiv hverdag – Botrening helt frem til skolestart, men det anbefales at du søker tidligst mulig. Dette fordi det kan være lang saksbehandlingstid på søknadene om økonomiske midler. 

Høgtun Folkehøgskole vil ta kontakt med aktuelle søkere og invitere disse på besøk sammen med foresatte og eventuelt fagperson. Du vil da bli møtt av linjelærer og andre ansatte på skolen.

 Kontakt Høgtun Folkehøgskole for mer informasjon.

Høgtun Folkehøgskole

Høgtun Folkehøgskule

Høgtun Folkehøgskole

Høgtun Folkehøgskole ligger idyllisk til i Torvikbukt midt mellom byene Molde og Kristiansund. Den fantastiske beliggenheten er som skapt til idrett- og friluftsliv på alle plan. Her møter du høye fjell, vakker natur og utallige fjorder!

På Høgtun finner du alt av fasiliteter. Stor idrettshall, friidrettsanlegg, en god gressmatte på fotballbanen og en av de bedre sandvolleyballbanene her til lands. Det er også kort avstand til dykkerparadiset Hustadvika. Velger du Høgtun Folkehøgskole vil du dra stor nytte av skolens beliggenhet.

Hvorfor velge Høgtun Folkehøgskole?

I tillegg til gode lokaliteter for musikk og forming, har skolen spennende miljørom som kino, kafe, fotorom, internett-bar, internatstuer mm. Høgtun har dessuten kanskje landets beste fasiliteter for idrett og ballsport:

 • Stor, velutstyrt gymsal med god takhøyde
 • Høgtun disponerer også en idrettshall like ved skolen, med ny, stor, flott klatrevegg
 • Bygda sin fotballstadion har naturgress og løpebane/anlegg for friidrett
 • Tre ypperlige sandvolleyballbaner
 • Profesjonelt treningsstudio med 3 ulike avdelinger
 • Seilbrett, båter, kajakker
 • Flotte sykkelløyper, turstier og fjelltopper
 • Buldrerom

Linjetilbud

Basislinjer
Basislinjen er din hovedlinje, og du vil ha undervisning i denne linja tre dager i uka (noen uker mer).

 Friluftsliv Catch Eat Survive
 Friluftsliv Explore
 Friluftsliv Topp 30
 Pudder Japan H2O
 Hest Island
 Håndverk Natur Redesign
 Idrett Friluft Allround
 MaxPuls Fuerteventura
 Idrett Ballsport
 Aktiv Hverdag – Botrening

Plusslinjer
På Høgtun Folkehøgskole får du i tillegg til hovedlinje velge «plusslinje høst» og «plusslinje vår». Plusslinjene søker du også på før du kommer til skolen. Plusslinjene går normalt over halvannen dag i uka (halve mandag og hele tirsdag). 

 Klatring
 Dykking
 Valgfagmix
 Learning norwegian
 Topptur Telemark
 Langrenn

Høgtun Folkehøgskole

En skole for livet

Folkehøgskole er en skole for livet. Personlig vekst og masse opplevelser står sentralt i det som blir formidlet til deg som elev. Fagene og samtalene (dialogene) er noen av redskapene som blir brukt for å nå disse målene. Folkehøgskolen er eksamensfri og ikke bundet til noe pensum. Du selv står i sentrum!

Kristen skole betyr at den bygger på de kristne grunnverdiene  noe Høgtun Folkehøgskole ønsker skal prege hele skolen. I det daglige vil du merke det på morgensamlingene som varer i 15 minutter, og i timene som kalles "tema". Morgensamlingene har som oftest kristent innhold. De andre kristne møtene og aktivitetene kan du selv velge om du vil være med på. De er som regel på kveldstid.

Høgtun Folkehøgskole skal være et hjem for deg, med et positivt, trygt og varmt miljø!

Vis alle utdanninger fra Høgtun Folkehøgskole

Kontaktinformasjon til Høgtun Folkehøgskole

Høgtun Folkehøgskole


Torvikbukt
6639 Torvikbukt

Tlf: 71 29 37 02

www.hogtun.no

Kontakt