Vis studentum.no som: Mobil

Master i idrettsvitenskap

Norges idrettshøgskole

Master i idrettsvitenskap

Det idrettsfaglige masterstudiet ved Norges idrettshøgskole kvalifiserer for selvstendig og vitenskapelig arbeid med idrettsfaglige problemer og oppgaver. Masterstudiet er primært et fordypningsstudium hvor du spesialiserer deg innenfor utvalgte deler av idrettsfaget. Studiet danner grunnlag for doktorgradsstudier innen fagområdet idrettsvitenskap.

Om studiet

Masterstudiet har som mål å gi deg en høyere idrettsvitenskapelig utdanning med faglig fordypning hvor du gjennomfører et FoU-arbeid. Du søker deg inn på en av NIHs fem fagseksjoner:

  • Coaching og psykologi
  • Fysisk prestasjonsevne
  • Idrettsmedisin
  • Kroppsøving og pedagogikk
  • Kultur og samfunn

Innholdet i bachelorretningen eller tilsvarende avgjør hvilke idrettsfaglige områder du er kvalifisert for.

Coaching og psykologi

Masterprogrammet innen coaching og psykologi kvalifiserer for selvstendig og vitenskapelig arbeid med idrettspsykologiske og coachingrelaterte problemer og oppgaver.

Fysisk prestasjonsevne

Masterprogrammet innen fysisk prestasjonsevne kvalifiserer for selvstendig og vitenskapelig arbeid innen det fysiske og biologiske fagområdet.

Idrettsmedisin

Masterprogrammet i idrettsmedisin kvalifiserer for selvstendig og vitenskapelig arbeid med idrettsmedisinske problemer og oppgaver.

Kroppsøving og pedagogikk

Masterprogrammet i kroppsøving og pedagogikk gir kvalifikasjoner for å arbeide selvstendig med vitenskapelig arbeid innen idrettspedagogikk.

Kultur og samfunn

Masterprogrammet i idrett og samfunn kvalifiserer for selvstendig og vitenskapelig arbeid på tema med en samfunnsvitenskapelig tilnærming, vidt definert.

Norges idrettshøgskole

Norges idrettshøgskole

Norges idrettshøgskole (NIH) er en vitenskapelig høgskole med et særlig ansvar for forskning og høyere utdanning innen det idrettsvitenskapelige fagfeltet. NIH er rangert som Nordens beste idrettsutdanningsinstitusjon, og som nummer tre på verdensbasis, av totalt 361 universiteter.

NIH har Norges største tilbud innen idrettsfaglig utdanning, med en rekke bachelor- og masterspesialiseringer, i tillegg til doktorgradsprogram, ulike kurs og årsstudium.

Studentliv og og treningsfasiliteter

Norges idrettshøgskole er kjent for sitt intime, inkluderende og hyggelige studiemiljø. Ettersom høgskolen er relativt liten oppleves miljøet trygt og godt. 

Med Sognsvann og Nordmarka som nærmeste nabo ligger alt til rett for fantastiske treningsmuligheter. I tillegg er store deler av Norges idrettshøgskole nyrehabilitert, hvilket betyr topp moderne svømmehall, turnhall, treningssenter og idrettssaler. Ambisjonen er å bli Europas flotteste idrettscampus! 

Organisasjonen

NIH har fem fagseksjoner, to forskningssenter og seks administrative enheter. Alle NIH sine bygg og idrettsanlegg er lokaliserte ved Sognsvann med Nordmarka som nærmeste nabo.

Vis alle utdanninger fra Norges idrettshøgskole

Kontaktinformasjon til Norges idrettshøgskole

Norges idrettshøgskole

Sognsveien 220
0806 Oslo

Tlf: +47 23 26 20 00
Fax 22 23 42 20
www.nih.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!