Idrettsmedisin

Norges idrettshøgskole
Sammendrag
Master
Oslo
2 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Idrettsmedisin

Masterprogrammet i idrettsmedisin er et fordypningsstudium hvor studentene skal spesialisere seg innenfor fysisk aktivitet og helse.

Fagområdet er tverrfaglig, og mastergraden utdanner høyt kvalifiserte kandidater med evne til kritisk refleksjon innenfor følgende hovedområder: sammenhengen mellom fysisk aktivitet og sykdom forekomst og årsaker til enkelte helseproblemer knyttet til utøvelse av idrett implementering og evaluering av fysisk aktivitet i folkehelsearbeid.

Formålet med studiet er å gi kunnskap og ferdigheter som er av betydning for utøvelse av fysisk aktivitet og idrett generelt, bruk av fysisk aktivitet innen forebyggende og helsefremmende arbeid, og i behandling og rehabilitering på ulike nivåer i og utenfor helsevesenet. Det legges særlig vekt på hvordan studentene skal utvikle kritisk tenkning omkring teorigrunnlag og forskning som ligger til grunn for valg av målemetoder, treningsmetoder, aktivitetstype og dosering innen forebygging og behandling av livsstilssykdom og helseproblemer knyttet til idrettsutøvelse.

Kontaktinformasjon til Norges idrettshøgskole

Norges idrettshøgskole

Sognsveien 220
0806 Oslo

Tlf: +47 23 26 20 00
Fax 22 23 42 20

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!