Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i friluftsliv

Norges idrettshøgskole
Sammendrag
Bachelor
Oslo
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Bachelor i friluftsliv

Bachelorprogrammet gir studenter teoretiske og praktiske kunnskaper, ferdigheter, holdninger og erfaringer som grunnlag for å jobbe med mennesker i natur. Første studieår har fokus på grunnleggende fag med relevans for både idrett og friluftsliv. Det andre og tredje studieåret legger primært vekt på friluftslivsfaglige tema.

Fagene pedagogikk, ledelse og entreprenørskap står sentralt i studiet. I løpet av studiet kan du fordype deg i ulike fagretninger: naturbasert reiseliv og naturguiding friluftsliv barn, unge og skole friluftsliv og helse

På studiet lærer du blant annet om:
sentrale teorier, problemstillinger og metoder for hvordan lede og legge til rette for grupper og enkeltpersoners læring og opplevelse i natur.
sentrale modeller, prosedyrer og prinsipper for hvordan ivareta egen og andres sikkerhet, i ulike friluftslivsaktiviteter, naturmiljø og årstider.
ulike naturmiljøers egenart, og om hvordan slik kunnskap kan anvendes i friluftslivsfaglig arbeid.
tidligere kulturers forhold til natur og naturbruk, og om hvordan slik kunnskap kan anvendes i friluftslivsfaglig arbeid.
sosiale, kulturelle, juridiske og historiske perspektiver på friluftsliv som fenomen, fag og arbeid/yrke.

Norges idrettshøgskole

Norges idrettshøgskole

Norges idrettshøgskole (NIH) er en vitenskapelig høgskole med et særlig ansvar for forskning og høyere utdanning innen det idrettsvitenskapelige fagfeltet. NIH er rangert som Nordens beste idrettsutdanningsinstitusjon, og som nummer tre på verdensbasis, av totalt 361 universiteter.

NIH har Norges største tilbud innen idrettsfaglig utdanning, med en rekke bachelor- og masterspesialiseringer, i tillegg til doktorgradsprogram, ulike kurs og årsstudium.

Studentliv og og treningsfasiliteter

Norges idrettshøgskole er kjent for sitt intime, inkluderende og hyggelige studiemiljø. Ettersom høgskolen er relativt liten oppleves miljøet trygt og godt. 

Med Sognsvann og Nordmarka som nærmeste nabo ligger alt til rett for fantastiske treningsmuligheter. I tillegg er store deler av Norges idrettshøgskole nyrehabilitert, hvilket betyr topp moderne svømmehall, turnhall, treningssenter og idrettssaler. Ambisjonen er å bli Europas flotteste idrettscampus! 

Organisasjonen

NIH har fem fagseksjoner, to forskningssenter og seks administrative enheter. Alle NIH sine bygg og idrettsanlegg er lokaliserte ved Sognsvann med Nordmarka som nærmeste nabo.

Vis alle utdanninger fra Norges idrettshøgskole

Kontaktinformasjon til Norges idrettshøgskole

Norges idrettshøgskole

Sognsveien 220
0806 Oslo

Tlf: +47 23 26 20 00
Fax 22 23 42 20

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!