Vis studentum.no som: Mobil

Idrett og samfunn - Årsstudium

Norges idrettshøgskole
Sammendrag
Heltid
1 år, 60 studiepoeng
Årsstudium
Oppstart: Høst - Oslo
Søknadsfrist: 15. april / 1. mars
Ja

Idrett og samfunn - Årsstudium

Årsstudiet i idrett og samfunn benytter filosofiske, sosiologiske, kulturelle og historiske perspektiver til å vurdere idrett som kulturfenomen, og hvilken verdi idretten har i samfunnet.

Utdanningen gir deg forståelse av hvilken betydning idrett har for individer, ulike befolkningsgrupper, samfunn og kulturer, og hvordan idretten blir og har blitt påvirket av samfunnet det er en del av.

Du får innsikt i idrettens betydning for individ og samfunn gjennom fagområder som idrettssosiologi og idrett og media. Du lærer blant annet om hvordan idretten har blitt som den har blitt, forholdet mellom idrett og miljø, samt om idrett, etikk og filosofi.

Jobbmuligheter

I kombinasjon med andre studier vil programmet gi en plattform for å arbeide med idrett som journalist, med idrettspolitikk eller i offentlig forvaltning m.m.

Studiefakta, Tittel m.m

Årsstudium, 60 studiepoeng. Studiet kan inngå i Bachelor i Sport management / idrett og samfunn ved Norges idrettshøgskole. Studiet kan også kombineres med andre utdanninger.

Norges idrettshøgskole

Norges idrettshøgskole

Norges idrettshøgskole (NIH) er en vitenskapelig høgskole med et særlig ansvar for forskning og høyere utdanning innen det idrettsvitenskapelige fagfeltet. NIH er rangert som Nordens beste idrettsutdanningsinstitusjon, og som nummer tre på verdensbasis, av totalt 361 universiteter.

NIH har Norges største tilbud innen idrettsfaglig utdanning, med en rekke bachelor- og masterspesialiseringer, i tillegg til doktorgradsprogram, ulike kurs og årsstudium.

Studentliv og og treningsfasiliteter

Norges idrettshøgskole er kjent for sitt intime, inkluderende og hyggelige studiemiljø. Ettersom høgskolen er relativt liten oppleves miljøet trygt og godt. 

Med Sognsvann og Nordmarka som nærmeste nabo ligger alt til rett for fantastiske treningsmuligheter. I tillegg er store deler av Norges idrettshøgskole nyrehabilitert, hvilket betyr topp moderne svømmehall, turnhall, treningssenter og idrettssaler. Ambisjonen er å bli Europas flotteste idrettscampus! 

Organisasjonen

NIH har fem fagseksjoner, to forskningssenter og seks administrative enheter. Alle NIH sine bygg og idrettsanlegg er lokaliserte ved Sognsvann med Nordmarka som nærmeste nabo.

Vis alle utdanninger fra Norges idrettshøgskole

Kontaktinformasjon til Norges idrettshøgskole

Norges idrettshøgskole

Sognsveien 220
0806 Oslo

Tlf: +47 23 26 20 00
Fax 22 23 42 20
www.nih.no

Studiested

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!