Vis studentum.no som: Mobil

Region og regionalisering - Master

Universitetet i Bergen

Region og regionalisering - Master

Region og regionalisering - Master

Utviklingen mot sterkere regioner i Norge og Europa har ført til et økt behov for kompetanse i offentlig forvaltning, knyttet til planleggere og i næringslivet. På universitetene og høgskolene har man i lengre tid utført forsking og undervisning med regionale perspektiv, men frem til nå har denne forskingen og undervisningen vært lite tverrfaglig. Den har også hatt relativt liten påvirkning på debatten om de nye regionale enhetene.

Mulige yrkesveier

Du kan kvalifiseres for å gå inn i en rekke ulike stillinger innenfor offentlig og privat virksomhet, blant annet næringsutvikling, planlegging og natur- og kulturmiljøforvaltning. Mulige sektorer kan også være offentlig forvaltning på alle nivå, særlig innennfor arealplanlegging og kultur- og naturforvaltning, samt mediebedrift, opplevingsindustri og turisme. Region og regionalisering - Master er også aktuelt som videre spesialisering for journalister og innen andre medieorienterte yrker.

Opptakskrav/Søknad

Bachelorgrad eller tilsvarende

Studiefakta, Tittel m.m

Master

Studiepoeng (ECTS)

120

Universitetet i Bergen

universitetet i bergen

Universitetet i Bergen

Med sine sine 16 400 studenter og vel 3 600 ansatte er Universitetet i Bergen et mellomstort europeisk universitet. Sentrale deler av campus ligger i sentrum av byen. Universitetet i Bergen er både et lærested og en forskningsinstitusjon som dekker de fleste fagområder, organisert i syv fakulteter og rundt 54 institutter og faglige sentre.

Universitetet i Bergen er også del av et globalt nettverk av studenter, forskere og kunnskapsinstitusjoner. 

Vis alle utdanninger fra Universitetet i Bergen

Kontaktinformasjon til Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen

Postboks 7800
5020 Bergen

Tlf: 55 58 00 00
www.uib.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!