Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i dyrepleie

Nord universitet
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Bodø
Ja

Om utdanningen

Utdanningen passer for deg som liker å jobbe med dyr, men for å trives som dyrepleier må du også like å jobbe med mennesker. Dyrepleie er et serviceyrke der kommunikasjon med pasientenes eiere og kolleger er sentralt. Arbeidshverdagen er variert og ofte hektisk, og gode samarbeidsevner og teamarbeid er viktig. Utdanningen gir deg en bred og inngående forståelse av dyrehelse og dyrevelferd. Dyrepleie er et fagområde i rask utvikling, og studiet er arbeidsintenstivt og fordrer gode arbeidsvaner og motivasjon. Studiet har fokus på kjæledyr. Studiet forutsetter at studenten er på studiestedet. 

Studieprogrammet utdanner dyrepleiere. Gode kunnskaper om anatomi, fysiologi, atferd, sykdommer, ernæring, behandling og pleie, samt gode kommunikasjonsferdigheter, er nødvendig for å sikre forsvarlig yrkesutøvelse og god dyrevelferd.

Studiet inneholder tre obligatoriske praksisperioder som gjennomføres på dyreklinikker i Norden.

Autorisasjon

Bachelor i dyrepleie ved Nord universitet er godkjent av Mattilsynet som grunnlag for å tildele norsk autorisasjon som dyrepleier.

Bachelor i dyrepleie ved Nord universitet bygger på Dossier of European Competencies for the Veterinary Nurse fra Accreditation Committee ot Veterinary Nurse Education (ACOVENE).

Studieprogresjonskrav

Emnene i programmet bygger direkte på hverandre, og bestemte emner må derfor være bestått for å kunne gå videre i studiet (progresjonskrav). Praksisperiodene forutsetter et minimum av teoretisk og praktisk kunnskap, og programmet har derfor obligatorisk deltakelse på ulike undervisningsaktiviteter for å sikre at studentene har oppnådd det nødvendige læringsutbytte for å gå ut i praksis.

Deler av undervisningen kan bli gitt på engelsk.

Nord universitet

Nord universitet

1. januar 2016 ble Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna til Nord universitet. Universitetet har ca 1.350 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på studiestedene Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal.

Nord universitet har studier på alle nivåer, fra enkeltemner og årsstudium til bachelor-, master- og ph.d-utdanninger.

Du kan være fulltidsstudent ved et av universitetets studiesteder, og du kan også ta noen utdanninger deltid, samlingsbasert og over nett. Studiene ved Nord universitet er fleksible og med aktiv bruk av teknologi.  

Vis alle utdanninger fra Nord universitet
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!